Platno oko mjenjača
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Platno oko mjenjača
Da li je neko mijenjao platno oko ručice mjenjača u lada 112 i koliko ga je platio? Da li pasuje od nekog drugog auta?
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Re: Platno oko mjenjača
Ja sam. Ali nakon što sam dugo vremena tražio (ne baš aktivno) i nisam našao ništa što bi pasalo, pa sam onda dugo vremena planirao sašiti sam, od umjetne kože, pa nikako da nabasam na prodavnicu gdje prodaju materijale. Onda mi je jednog dana sinula ideja, kada sam trebao baciti neke stare crne farmerke i napravio sam to od nogavice od farmerki. Skroz cool izgleda. Prednost takve izvedbe, nad originalnom je što po zimi i minusu se ne stvrdne, pa se ne prave rupe na njemu. Na originalu su se brzo napravile rupe na pregibima.
Eto, samo kao ideja.
Eto, samo kao ideja.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
-
lada-senta
Paa,ja sam uzeo gumeno,sto je navodno original rusko,ali nisam uspeo da namontirm,pa sam nasao u drugoj prodavnici nesto platneno,ali ni to nije ono pravo,jer ponekad sklizne sa ivice..ali raschina ideja nije losa,mozda cu i ja da namestim:-)
interesuje me momci kako se skida koža mjenjača i kako se skida ručica mjenjača? htio bih oboje da zamjenim ali mi se čini da je ručica ili zalijepljena ili ima neki drugi način da se skine.može mala pomoć oko ovoga.hvala
-
rascho
Samo potegneš prema gore. Imaš jedan plastični okvir za koji je zakačena ta koža, a on samo klikne u utore. Ako već planiraš mijenjati tu kožu, možeš je prorezati na jednom dijelu i onda prstom iznutra otkačiti te kvačice, čisto da ne puknu (iako meni nikada nisu pukle, a nekoliko sam puta to skidao samo vukući prema gore). Kada to odozdo otkačiš ostalo ti se samo pokaže.
A ručka mjenjaca kako se skida drug ?probao sam da je povučem prema gore ali ne mice se.
L.P.
L.P.
-
rascho
Prema uputstvima koje sam ja našao, trebalo bi samo da se povuče, ali ni meni nije uspjelo. Meni izgleda kao da je zalivena ona plastika direktno na metal, pa bi je trebalo strugati. Ali nisam htio silovati da nešto ne sjebem.
U svakom slučaju metalni dio ručke je pljosnat, tako da ionako ne paše niti jedan onaj nastavak što se može kupiti. Treba se ručka brusiti. Možda ti može pomoći netko tko je to napravio.
U svakom slučaju metalni dio ručke je pljosnat, tako da ionako ne paše niti jedan onaj nastavak što se može kupiti. Treba se ručka brusiti. Možda ti može pomoći netko tko je to napravio.
- Imre
- Automobil: Honda Civic Tourer
Sigurno nije zalivena,u mojoj je bilo dvoslojne lepljive trake,verovatno je i kod tebe tako.rascho wrote:Prema uputstvima koje sam ja našao, trebalo bi samo da se povuče, ali ni meni nije uspjelo. Meni izgleda kao da je zalivena ona plastika direktno na metal, pa bi je trebalo strugati. Ali nisam htio silovati da nešto ne sjebem.
-
rascho
Jesi li uspio skinuti plastiku samo potežući prema gore, ili si morao još nešto napraviti?
- Imre
- Automobil: Honda Civic Tourer
Ako mislis na okvir sto ide u panel,onda polako vuci platno na gore i izaci ce.Platno je zasiveno za plasticni okvir koji ulazi u panel.Gumenu rucicu polako vuci isto na gore.rascho wrote:Jesi li uspio skinuti plastiku samo potežući prema gore, ili si morao još nešto napraviti?
Jako lako se menja,samo je prvi put tesko.
Uspio sam je skinuti ali nikako sad da nađem dovoljno dugu ručiću i koja ima rupu od 14 milimetara da bih je mogao postaviti na pljosnati nosač. platno sam skontao šiti od prave kože samo kad budem imao vremena da je odnesem da se uradi po mjeri.