Savet za kupovinu auta

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Alexa
Automobil: Lada 2106

Re: Savet za kupovinu auta

Post by Alexa »

Pa... :D
Jedna je glavna i ona je malo doradjivana sve treba da napravim klip da bi vam pokazao sto bolje tako da cu to uraditi i kad napravim neke fotke bolje
jednu sam kacio na forum takozvanu 2103 off road viewtopic.php?f=15&t=4239&hilit=lada+off+road
a ovu trecu nisam jer je trebalo da bude nesto isto kao za offroad,al nije zavrsena pa ako ja budem kreno da je sredjujem okacicu
u pitanju su lade 2101,2103,2106

Boki78

Post by Boki78 »

altinjanin wrote:Evo da dodam,moj kolega iz Pozarevca je kupio Golf 7 pre par meseci,na lizing,rata mu je 260e :roll: ,pitam ga skoro i,kako ide masina...kaze evo 1000 sam presao,prvi servis kao kontrolni,medjutim,potrosnja mu je po gradu 11l....nikako ispod,zalio se on u servisu,pa kako toliko...dobio je lep odgovor,pa tako je,nase gorivo... :roll: elem,bilo kako bilo,trazio je nov auto,dobio je,samo mi i dalje ne ulazi u glavu da trosi 11 po gradu i to u Pozarevcu,sta da je u Bgd,po nasoj vec ustaljenoj guzvi..tako da,ljudi,drz'mo se mi nasih lada,cuvajmo i odrzavajmo maksimalno,ko kupi ladu od naseg drugara Imrea bice prezadovoljan,to sam siguran. :kez
Prosto trosi toliko jer mu je to posao :mrgreen: ako je uzeo najjeftiniju 1.2tsi verziju benzinca motora onda je to ockivana potrosnja i nema sta da kuka. Imace utehu da moze da zgazi i ispljune skoro pa svaku ladu i juga na semaforu :mrgreen: Da se isprsio za novog 1.6tdi dizela imao bi duplo manju potrosnju u gradu, i potrosnju ispod 4l na putu sa lakom nogom. E sad ako je uzeo dizela i ima tu potrosnju onda su ga sisnuli :)

Meni je nekako nezmislivo da mesecno izdvajam 260e da bih imao dozvolu da ulozim barem jos jedno 50-100 da bih prevezao dupe sa jednog mesta na drugo :D

Alexa

Post by Alexa »

Vozim golf 5 na prakticnoj obuci (hteo sam 6 al nema mesta xD) i mogu da kazem da zelim jedan :D

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

nisi imao ni golfa 1 a oces 5 :P

Alexa

Post by Alexa »

Rado bih preskocio :P :P
Ajde da budem skromniji,ocu cetvorku :lol: :D

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Bato ali dvica je znači zakon, ne trica,čtvorka peetica negooo dvica.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Alexa

Post by Alexa »

Hahah :D :D

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Tačno na njega sam mislio. :prvi :prvi

Alexa

Post by Alexa »

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _5_16_fsi/
Ovaj mi je za sada favorit,boja enterijera,boja eksterijera,oprema,benzinac,bas ono sto bih ja zeleo :)

Alexa

Post by Alexa »

Jel moze neko malo da mi pojasni proceduru kupovine tj prebacivanja auta na moje ime...evo oglas,dakle pise na ime kupca http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _kao_novv/
Sad ako neko zna od pocetka do kraja da mi kaze sta ja sve treba da uradim (gledano prema oglasu,posto je auto bio stranac i pise na ime kupca) ?

skora

Post by skora »

Alexa wrote:Jel moze neko malo da mi pojasni proceduru kupovine tj prebacivanja auta na moje ime...
Evo ja cu ;)

Prvo moram da te ispravim,odnosno da ti objasnim da se ovaj auto NE prebacuje na tvoje ime kao sto je to u praksi poznato (kad ima tablice),VEC auto ide direktno na ime kupca .

Sta to znaci u praksi???
To znaci da je auto uvezen i ocarinjen na ime neke firme,koja moze biti neka spediterska kuca,auto plac i tome slicno,I KAO TAKAV ne potpada pod obavezno placanje poreza na promet sto je kod kupovine auta sa tablicama slucaj.

Dakle na ovom primeru je firma (uvoznik) platila PDV, i posto je uvoznik pravno lice,konacni kupac treba samo da ponese licnu kartu kako bi se njegovi podaci uveli u sistem.Naravno predhodno je obavezno uplatiti kompletnu registraciju sa polisom, tehnickim i ostalim uplatnicama koje ide uz to.

Prilikom preuzimanja ovog auta,od prodavca ces dobiti

- Fakturu (u zaglavlju ti stoji koja ga je firma uvezla) i svi podaci sa OCITAVANJA (br.motora,sasije itd)
- Carinsku dekleraciju (zeleni papir)...imas datum kad je auto usao...
- Uplatnice !!!! Kao dokaz da je placena carina i pdv......Pazi bilo je laznjaka !!!!!
- Kopiju resenja firme koja ga je uvezla
- Izvod iz registra firme koja ga je uvezla (njihov PIB broj)
- i ostalu dokumentaciju koju budu hteli da ti daju a potice iz inostranstva(servisna 99% LAZNA,i sve ostalo sto su dobili)

Sa svim ovim papirima ides na tehnicki,dodajes ga na ove papire,onda uplacujes dazbine za registraciju,i sve to dajes u MUP-u na salteru.Registracija ti je skuplja za 4000din od produzetka,zato sto prvi put registrujes pa kupujes 2 tablice po 2000din

P.S.

Na carinskoj dekleraciji (zelenom papiru),stoje ti dva podatka koja su tebi bitna.

- 1. Kilometraza na koju je auto carinjen .Obavezno je SRAVNI sa onom NA SATU !!!!
- 2. Podatak dali je auto usao na tockovima ili na prikolici/kamionu.Ako nije dosao na sopstvenim tockovima MORA da stoji reg.broj prikolice na kojoj je uvezen.

Nadam se da sam pomogao.....ako treba jos nesto ,slobodno pitaj ;)

Alexa

Post by Alexa »

Kada bih kupio taj auto,ja vise ne bi imao nikakvog dodira sa firmom koja ga je uvezla,tj sva prava sa autom su moja ?

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

Alexa wrote:Kada bih kupio taj auto,ja vise ne bi imao nikakvog dodira sa firmom koja ga je uvezla,tj sva prava sa autom su moja ?
Da,ti si to kupio,nemas vise nista sa njima,ako Bog da.

Alexa

Post by Alexa »

Ok,hvala

Post Reply