Lade na ulicama !
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Re: Lade na ulicama !
A volan od zastave

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65

110-ka u Americi.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Videh prioru karavan danas, voze ih u zdravstvenom centru beograd.
Zavod za javno zdravlje, imaju lade već 20 godina koliko ja znam.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Da,vidjam Prioru i 111 u 29.novembra,Zavod za zdravlje...
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
travelman
Dva Rusa rame uz rame, jedan cistokrvni a drugi kolonijalizovani. Unazad nekoliko godina, povremeno vidjam ovu Ladu na parkingu a mislim da je vozi neko od nasih ko tamo zivi ili radi. Slike dovoljno govore u kakvom je limarijskom stanju ali je vlasnik ocigledno 100% siguran u njenu tehnicku ispravnost kada sa njom krece na put. Lada ima nove gume sto verovatno znaci da se aktivno vozi a primetio sam i da ima daljinsko paljenje motora.
Slike sam postavio u cilju rusenja mita da je visedecenijska Lada ne pouzdana i ne sigurna za duza putovanja.

Slike sam postavio u cilju rusenja mita da je visedecenijska Lada ne pouzdana i ne sigurna za duza putovanja.

- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Ova Lada je novijeg datuma, pošto ima originalno treće stop svetlo i pozadi pojaseve na namotavanje novijeg tipa. Verovatno je stalno napolju pa je boja izbledela.
da je slikao broj na staklima znali bi koje je godiste
, ovako oko 12-14 godinica otprilike...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
-
travelman
Kad smo vec kod slikanja stakla, zna li neko sta znaci oznaka "sweden" na svim prozorima moje Samare?

po ovome ispada da su pravljena u svedskoj po standardu dot 57, je li tvoja samara baltik?
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- Imre
- Automobil: Honda Civic Tourer
Po DOT-u,proizvodjac bi trebao da bude AKTIEBOLAGET TREMPLEX ESLOV, SWEDEN, a E2 znaci da je proizveden u Francuskoj.
Ako je staklo prva ugradnja onda je malo cudno...
Ako je staklo prva ugradnja onda je malo cudno...
-
travelman
Cuo sam za samaru baltik ali po cemu se ona razlikuje od obicnih i da li je moj model baltik, ne bih znao.
Odmah po kupovini, zapazio ju je jedan majstor Ladinih vozila, koji mi je i skrenuo paznju na natpis na staklima jer ja to inace ne bih ni konstatovao. Rekao mi je da su ovi modeli {sa tim staklima} bili retki i da su bili namenjeni uglavnom izvozu. Odlikovali su se izuzetnom preciznoscu i lakocom otvaranja i zatvaranja vrata. U mojim vratima nema leftu, dovoljno je vrata primaknuti na 1 cm i blagim pokretom ih zatvoriti a i iz iznutra se otvaraju blagim pokretom. 90tih godina sam vozio golf.ove 2, cak ni na njima tad brave nisu funkcionisale kao na ovoj samari.
Inace, stakla su prva ugradnja.
Odmah po kupovini, zapazio ju je jedan majstor Ladinih vozila, koji mi je i skrenuo paznju na natpis na staklima jer ja to inace ne bih ni konstatovao. Rekao mi je da su ovi modeli {sa tim staklima} bili retki i da su bili namenjeni uglavnom izvozu. Odlikovali su se izuzetnom preciznoscu i lakocom otvaranja i zatvaranja vrata. U mojim vratima nema leftu, dovoljno je vrata primaknuti na 1 cm i blagim pokretom ih zatvoriti a i iz iznutra se otvaraju blagim pokretom. 90tih godina sam vozio golf.ove 2, cak ni na njima tad brave nisu funkcionisale kao na ovoj samari.
Inace, stakla su prva ugradnja.
Nije baltik, ona je tek 1996 pocela da se proizvodi.
Wikipedia: As a partial response to this situation, a higher quality version for the European market, the Lada EuroSamara or Samara Baltic in some markets, was assembled in Finland at the Valmet Automotive plant in Uusikaupunki. Production started in summer 1996 and ended in July 1998, with 14 000 cars made from 85 per cent Russian parts.
Wikipedia: As a partial response to this situation, a higher quality version for the European market, the Lada EuroSamara or Samara Baltic in some markets, was assembled in Finland at the Valmet Automotive plant in Uusikaupunki. Production started in summer 1996 and ended in July 1998, with 14 000 cars made from 85 per cent Russian parts.
Samo Samara Srbina Spasava