Gasi se u toku voznje......pomagajte

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

tibite
Automobil: 110 1.5 Li

Gasi se u toku voznje......pomagajte

Post by tibite »

Pozdrav dragi clanovi problem mi je sledeci.... auto je bio kod limara koji je klemu akumulatora skinuo na par dana dok je radio na limariji . Od kad je vracena klema auto neravnomerno radi na leru i gasi se u toku voznje pri menjanju brzine..... :mrgreen: a kad ga vozim na otvorenom ide dobro :!: probao sam plus klemu da skinem na 10. minuta a ni to ne pomaze......Pomagajte.......pozdrav Tibor
:?

choksi
Automobil: 111

Re: Gasi se u toku voznje......pomagajte

Post by choksi »

Jel na plinu ili benzinu. Mislim da bi trebalo da se pusti da malo radi na benzinu da dođe sebi :mrgreen: a možda ti je otišao i step motor. Kako se ponaša kad upališ, da li digne obrtaje dok se zagreje?

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Je li radio limar nešto pod ahaubom? Meni izgleda kao da negde falšuje vazduh

tibite

Post by tibite »

Probao sam samo na benzinu malo je bolje nego na gasu ali se i na benzinu gasi , nije radio pod haubom . Radio mi je donje rubove vrata pošto je to boljka kod ladilakova 11x serije pa je i mene to sustiglo. falš vazduh sam rešio prošle godine menao sam ono vakum crevo.....ne znam ljudi ovo je ne verovatno....

tomo 110
Automobil: lada 110 1.5 16v

Post by tomo 110 »

I ja sam imao slicni a moze i isti problem zbog nepravilnog rada motra,i to odma poslem zamene akomulatora.Megutim problem je trajalo reletivno kratko i sam se otklonijo bez ikakve intervrncije.
Upali auto i pusti da rada neko vreme u leru.
Ako i to ne pomaze probaj da resetiras kompjuter na auto ili kod Majstor. :angel

tibite

Post by tibite »

Resetovanje ne pomaže jedino da ga pustim da rai u mestu duže...Hvala na savetu....

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

probaj da vidis na dijagnostici negde sta se manifestuje. ne mogu se sve greske obrisati skidanjem kleme, a ako se vari na vozilu a ne ispostuje procedura moguc je otkaz elektronike...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

tibite

Post by tibite »

evo tražim ko radi dijagnostiku u Subotici....

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Kada kažeš da si odspajao klemu, pa ne pomaže, da li si ga poslije toga vozio na benzinu ili na plinu?
Probaj odspojiti klemu pa voziti samo na benzin, nemoj uopće prebacivati na plin (o vaj dio je jako bitan). Ako vozi dobro onda je do plina, ako se ipak jave problemi onda je nešto drugo.
Kada budeš išao na dijagnostiku, pogledajte vrijednosti lambda sonde u vožnji, ako su konstantno niske, znači da je presiromašna smjesa, pa bi mogao biti falš zrak. Ali kreni od najjeftinijeg, a to je skidanje kleme i vožnja na benzin, pa onda polako donosi zaključke.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

tibite

Post by tibite »

evo već par dana vozim isključivo na benzin i gasi se , nekad ga jedva uplalim ,u toku vožnje kad menjam brzine ugasi se motor...

rascho

Post by rascho »

Mogao bi biti problem sa senzorom radilice ili senzorom bregaste. Oba su magnetna, a ako je bio kod limara možda se metalna prašina zalijepila za njih. Skini ih i očisti pa vidi hoće li se išta promijeniti, to te neće ništa koštati. Senzor radilice je pričvršćen jedim šarafom, a bregaste sa dva, tako da ti je to oko 15min posla (sa uključenim traženjem krpe koje nikada nema kada je trebaš, a uvijek smeta kada je ne trebaš).
Skidanje senzora radilice http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... -vala.html
Na tim slikama je slikano odozdo, ali se bez problema skine odozgo. Nalazi se pored filtera ulja.
Skidanje senzora bregaste http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... -2112.html

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ne bi auto tako reagovao na kvaran senzor već bi samo zanemario podatke, meni kada je riknuo senzor bregaste onda je upalio Check engine lampicu i prebacio se na senzor bregaste, slično i za senzor radilice, lada ima krute bregaste pa su ta dva senzora u suštini međusobno zamenjivi.

Kada radi na leru muči li se ili radi normalno. Da bi radio na leru moraš li da držž pritisnut gas ili radi bez pritiskanja gasa.
Kada daješ gas a auto stoji pa naglo pusiš gas ugasi li se? Digni haubu pa slušaj kako motor radi i provari da negded ne vuče falš vazduh ili na tri klipa, to što si onomad rešio ne znači da se sada nije ponovo pojavilo. U krajnjem slučaju uzmi mobilni i snimi video kak oradi motor pa postavi na YT

tibite

Post by tibite »

ok probacu i to...

tibite

Post by tibite »

Nosim sutra popodne auto na dijagnostiku pa ću vam napisati šta je po sredi.....

rascho

Post by rascho »

bruyoni wrote:Ne bi auto tako reagovao na kvaran senzor već bi samo zanemario podatke, meni kada je riknuo senzor bregaste onda je upalio Check engine lampicu i prebacio se na senzor bregaste, slično i za senzor radilice, lada ima krute bregaste pa su ta dva senzora u suštini međusobno zamenjivi.

Kada radi na leru muči li se ili radi normalno. Da bi radio na leru moraš li da držž pritisnut gas ili radi bez pritiskanja gasa.
Kada daješ gas a auto stoji pa naglo pusiš gas ugasi li se? Digni haubu pa slušaj kako motor radi i provari da negded ne vuče falš vazduh ili na tri klipa, to što si onomad rešio ne znači da se sada nije ponovo pojavilo. U krajnjem slučaju uzmi mobilni i snimi video kak oradi motor pa postavi na YT
Ma da je skroz riknuo izbacio bi mu check engine. Zato sam rekao da ih samo očisti, baš sam ja neki dan čisio senzor radilice bio je pun metalne piljevine, a nedavno sam i sam bio kod limara, pa mi palo na pamet jer je džaba, a sigurno neće škoditi.

Post Reply