Gledaj, sa jednom ladom 111 (g. 2000) sam ja prošao 100 000 km(bilo nešto sitnica, ništa od elektronike menjano osim regulator ler gasa, potenciometer, neznam kako se srpski zove - 2-3 puta... ali jest jeftin, otišla tihtunga na glavi i koje sitnice).
Ovo sadašnju (g. 2001) sam uzeo isto polovno (imala je 80 000 km augusta 2012, veoma očuvana) do sad sam ja prošao 28 000km i vozim doslovno skoro kao nov auto.. menjao sam auspuh, manžetne, opet potenciometer, stavio sam onog od master sporta za 5 eura (ili još manje

i vozim (traje godinu dana sad). Zadnje pola godine ne ide ispod 2000 mjesečno... Napravili smo veleiki servis, podešavanje ventila, ulje i filtere menjam na 10 000 km... sad opet polako dolazi vreme da menjam filter vazduha jer se menja na 30 000 km i ja sam ga menjao kad sam auto kupio ... redovito održavanje... Možda bude trebalo polako amortizere da menjam... Vozit ću ovu ljepoticu dok se bude ovako lepo ponašala. I ja se veoma trudim da se lepo ponašam do nje - lepo vozim, nema treanja, nema makadama i loših puteva..
Prvu 111 sam uzeo samo zbog cijene i zbog toga jer je naprosto LADA, i meni se nije svidjala vizualno, ali polako sam je zavoleo,... Lada zvanićno nema više u Sloveniji više od 2002 godine, i ozbiljno razmišljam, da opet kupim ladu, uvezem iz inostranstva kdije se prodaje. Jer ove nove (i novije) jesu kvalitetnije i kad pogledam na iskustvo sa 111 za 11 godina kad sam ono bivšu uzeo.. nemam razloga da se bilo ćega bojim, zaista i auto vozim svaki dan. Sa bivšom 111 sam obišao pola europe (Njemaćka - Berlin, Poljska, Češka, Austrija, malo u Italiju, Balkan, Slovačka... ), ova još nije išla na duži put, ali čeka ju Beograd kraj mjeseca i Prag idućeg mjeseca... i nadam se da će se priča nastavljat srećno .. ako ne, isplatila se mi ona već davno, platio sam nju 450 eura

Šta se estetike tiće - lepa je na neki svoj naćin - isto se i nekome vjerovatno ćini i ružna žena koju voliš, jel tako?

Svijet malo mora da bude u bojama, šta se tiće automobila, on odavno nije više- sve je isto i sivo, možda malo bjelo.. Na žalost, i Lada se trudi da postane siva - ljudi su ovce. Svi više cjene ono što se većini sviđa, što većina misli da je dobro, kul, da vrijedi ... ajmo, probaj, raskiraj i oboji život bojama.. i sudi na temelju vlastitih iskustva a ne predrazsudama.
Malo sam lud i doslovno moram da vozim ruska kola- ovo je dio mene.. Nekako, ništa, ništa i ništa mi ne znače ovi zapadnjaci, možda me Volvo zna malo da povuće.. bila su kod kuće 2., .. Dacia dolazi u obzir ako razmišljam strogo racionalno, ali šta bih bio čovjek ako bih samo racionalno razmišljao - robot.