pomesala ulje i benzin
Moderators: dejo, dejca, Miljan
pomesala ulje i benzin
zdravo ljudi , imam jedan problem pa ako moze neko da pomogne ili mu se desilo slicno, imam ladu 2107 1.5 2002 god , imao sam par dana problem da mi gubi benzin ,zamenio sva creva sve pregledao sve suvo, jutros sidjem da je upalim ona posle minut mozda i manje zadimi ko luda i izbaci na iberlauf ulje i benzin , izvadim merac ulja ima nivo al smrdi na benzin, pomesala ulje sa benzinom ,zbog cega i sta dalje? unapred hvala
Re: pomesala ulje i benzin
Ili je plovak loše podešen pa preliva ili ti pušta na benzinskoj pumpi.
Plovak proveri tj. proveri nivo benzina u lončetu a pumpu zameni novom.
Ako ti je tu smešu izbacilo na iberlauf onda mora da ti je karter pun, koliki je nivo ulja.
Plovak proveri tj. proveri nivo benzina u lončetu a pumpu zameni novom.
Ako ti je tu smešu izbacilo na iberlauf onda mora da ti je karter pun, koliki je nivo ulja.
axa provericu,skoro sam menjao membranu na pumpi pre mozda mesec dana.
pa pun je sigurno sipao sam pre neki dan 10 litara sad pala skala od benzina , a izbacio je dosta velika bara je bila
Nema ništa od toga. Tako sam ja menjao dok sam imao stojadina memrane na pumpi ili gumice na kocionim cilindrima kad procure i sve to bude kratkog veka ili se problem odmah ponovi. I otad kada crknu takvi delovi kupim nov namontiram i cepaj dalje.
I meni isto tako, pocepale se membrane na benz. pumpu i sad moram da menjam ulje. ....
ok hvala . naso pumpu samo jos da je montiram isperem motor siram ulje i da se tera 
Kupi sae 30 u flase i teraj pedesetak kilometara i onda ga zameni nekim kvalitetnijim.