Trese mi se lada

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

chabi
Automobil: 2101, vw transporter

Trese mi se lada

Post by chabi »

uuglavnom sam htio baš ovaj model. 2101. vidio sam one cal look i resto cal lade i rekao si da to moram imati.

u četvratk bezveze nađem neku ladu a oglasima i ponudim smijuriju od cijene. kaže tip auto je registitriran do sutra-- donesi pare i vozi se kući.

Image
ispostavilo i se da bi auto išao direkt na odpad jel su ga se morali riješiti ... a šta sam ja dobio ?

dobio sam ladu 1.2, 1977., od prvog vlasnika s orginal 125 000km. novi kablovi bosch, svjećice, auspuh, amortizeri, i svašta još. auto je malo izvana "priređen" za tehnički i treba malo pažnje oko lima ali iznutra je fantastičan.

to je praktički prva lada u kojoj sam se vozio, .. tanki volan, lagani gas na 60km/h i kruzzing- mjenjač fantastičan, precizan i kratak. kako mi se čini da i nije nešto puno potrošila. otprilike 10 litara na stotku ... ali to je neprecizno mjerenje.

a sad idu nedostatci. autu se izgleda čuje druk lager, getriba je masna sva, diferencijal je isto mastan. prednji lijevi kotač bruji a i ima lufta na volanu. mislim da ima čak lufta na zubnoj letvi ..... pa me zanima šta od djelova mogu iskoristiti s lade nive ? ima ih na odpadu kod mene par komada pa sam mislio možda do odpada po djelove.

eto, kad nabavim fotoaparat pošaljem još slika .
pozdrav,

Boki78

Re: Trese mi se lada

Post by Boki78 »

I eto pesme u skladu sa naslovom

http://www.youtube.com/watch?v=rkhnGT4hM6s

:mrgreen:

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Luft volana se moze smanjiti onim srafom na upravljackoj glavi.
Kad se cuje druk lager, kad je pritisnuto ili otpusteno kvacilo.
Godine su to i neku semening je popustio i menjac mora da je mastan, mastan je i na mojoj ali tera dalje.

dejo

Post by dejo »

Ovako nešto

Image

Paktreger već imaš :D

Od nive ti odgovara motor, mjenjač, lamela, korpa, druk ležaj, zadnja osovina...(mada je u tebe kraći diferencijal)

Provjeri razinu ulja u getribi i diferencijalu ne smeta ako je malo masan.
Ako ti to baš bode oči onda skidaj to operi i novi semerinzi i brtve.

Za brujanje u kotaču provjeri prvo ležaj ali i kočnice. Uglavnom te lade se gotovo i ne voze već samo leže na parkinzima i to onda zna sve lijepo zapeći.

Za luft u volanu....
Može se podešavat na glavi volana (lada nema letvu), ali svakako bi trebao pregledati stanje kugli, spona, pomoćnog volana.

Pretpostavljam da si je kupio za nikakav novac, al za dovesti je u pristojno stanje treba platiti višestruko nego što si dao za samo vozilo.

Što se tiče mehaničkih dijelova ima toga za kupiti i nisu ni pretjerano skupi, a ni kvalitetni.

chabi

Post by chabi »

cuje se druk lager u brzini. i nesto se cuje kao homokineticki ali naprijed. moze bit i da je to do lagera. inace, gdje bi mogao nabaviti novi lager u hr ili pase od lade nive sa odpada ......

ulja vjerovatno nema u getribi. ionako ju moram skidati dolje pa ce ici lagani remont.

koji ET felge je pozeljan za ladu ? aluminijske naravno.

veco
Automobil: lada riva 1300

Post by veco »

Panda čakovec ti ima dijelove za ladu, imaju čak i dijelove limarije. Cijene su ok

chabi

Post by chabi »

ej ! pa hvala veco za info !! sad sam ih zvao, tip kaže da prodaju SAMO orginal djelove i da imaju sve. recimo prednji lageri 41 + 53kn :) smješno.

bacio mi je bubu u uho i reko mi da ima i kromirane lajsne što ide u keder za 67kn- što je stvarno zahvalno. inače- da imam recimo neku alfa romeo iz tih godina bi recimo takvu lajsnu platio jedno 250 eura :) joj sve mi je draža mala :D

samo se nadam da to što se kunu da su djelovi ruski nije njihov marketing iliti laž :)

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ta keder lajsna kad se promeni veoma ulepša auto spreda. To i ja planiram da uradim ali nikako da se nadje vreme.

veco

Post by veco »

Dijelovi su ti original, poštom šalju preko hp-a, ja sam uzeo pumpu goriva i bakelit i sa poštarinom me došlo 150 kn ( 20 e) original ruska. Pazi za lajsne zbog poštarine, jer bez obzira na težinu ovi u hp-u ti zaračunaju veliku poštarinu jer je paket veći. Ja sam kupio lajsne za rub krova i poštarina je bila skoro kao i lajsne.

dejo

Post by dejo »

Imaš i u Zagrebu Magdića. Također ima sve za ladu. To oni samo pričaju da su dijelovi original. Uglavnom malo je originalnih dijelova. Tebi sad te cijene dijelova ispadaju smiješne ali oduvijek je bilo koliko para toliko muzike. U Mađarskoj su te cijene dijelova dosta povoljnije nego u nas.

Ta lajsna nema veze s kromom, vidjet ćeš kada je kupiš. Više je onako od meke plastike. Uglavnom bit će bolja nego stara. Ona ti dođe smotana tako da ne zauzima puno prostora što Veco kaže.

Ne bi se trebao druk ležaj čuti dok voziš, već kad pritisneš kvačilo. Možda ti se lageri u getribi čuju.
Uglavnom od nive ti paše getriba i kvačilo.

Što se tiče felgi e tu se može svašta nabudžiti...

veco

Post by veco »

ja sam naručio lajsne za rub krova i došle su u velikoj kutiji i poštarina je bila 100kn a lajsne 120 kn i sasvim je zadovoljavajuća. Magdić ih nije imao, a s obzirom da si iz Hr napiši gdje kupuješ dijelove za ladu s obzirom da kod mene je neke stvari nemoguće naći. Šta se tiče Mađarske n eznam, ali koliko znam u Srbiji su dijelovi jeftiniji nego kod nas i lakše se dobiju. Plastike za blatobrane nisam u Hr mogao dobiti ni pod razno, ali Avala ima predstavništvo u Hr ali je fora u tome da ti oni daju ponudu ali ne kažu da kupac plaća poštarinu iz Srbije do pribislavca ( tu im je predstavništvo za Hr) i od pribislavca do mjesta naručitelja.

dejo

Post by dejo »

Ma kupovao sam dijelove na sve strane. Kod nas, Srbija, Bosna.
Istina u Srbiji je bolja ponuda dijelova i jeftiniji su.

veco

Post by veco »

Prošli tjedan kupio zadnje kočione cilindre 80 kn kom ( talijanski) i trgovac mi kaže da su zadnji što ih ima. Pitam ga zašto zadnji a odgovor je da mu se ne isplati nabavljati zbog 3-4 lade koje voze u Klc.

dejo

Post by dejo »

Čini mi se da su kočioni cilindri isti kao kod Nive.
Znam da toga ovde u Splitu ima kupit bez problema (cifam, lpr, imaju neki ruski, fenox....)
Ako nema taj dan naruči se i sutra je tu.

vidi http://www.njuskalo.hr/kocnice-dijelovi ... as-8218517

chabi

Post by chabi »

dobra večer dobro lada društvo. evo uhvatilo se danas nešto vremena pa krenuo od onog što me je najviše živciralo a to su bile staaare čupave oronule presvlake. nakon skidanja presvlaka ustanovim da je vozačev sic propao, da je popucao skaj na sicu, da na suvozačevom neradi sistem za podešavanje sica .... počupam sve to van, spremim presvlake u arhivu jel će mi trebati za šablon da jednog dana napravim nove po njima .... razmontiram siceve, ručno zašijem tih 40 cm puknutog šava, operem i stavim na sunčanje 8)

Image

interijer je stvarno sačuvan. morao sam skinuti ovu "plastiku" po volanu jel je smrdila kao da se netko ispovraćao na nju.
Image

gdje bi mogao nabvaviti kromirani ring što ide u volan oko trube ?

evo ovdje se vidi ovaj blatobran razbijeni.
Image
sva sreća pa imam tu cijelu sekciju novu :P

evo makine.
Image

inače, auto je opremljen s HHO vodikovim uređajem koji je stavio prijašnji vlasnik- kaže da manje troši litru :D kad je to upaljeno ...

pošto odpad radi do 14 h a ja radim do 14 i 30 :) mogu ići tamo tek sljedeći tjedan. zanima me još nešto. pošto nisam neki ljubitelj platina, dali bi pasalo lada niva elektronsko paljenje na ovaj moj motorić i jel se može to napraviti plug&play. znači samo spojit bez nekog kemijanja ... ???

Post Reply