Trese mi se lada

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Trese mi se lada

Post by aleko-2141 »

nivino plalenje, duzi razvodnik, potrebno je , razvodnik, bobina, komutaror i kabal od razvodnika do komutatora

dejo

Post by dejo »

trebaš sa nive skinuti ovo što je na slici
nema nikakvog kemijanja sve je kompatibilno

Image

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ovde smo pisali o elektronskom paljenju viewtopic.php?f=8&t=5259
Ovde u srbiji moze se naci povoljno od zastave 101 za oko 20 e. Potrebno je samo osovinu razvodnika produziti, pisanao je u pomenutoj temi.

chabi
Automobil: 2101, vw transporter

Post by chabi »

jako lijepo. volim tako lijepe vijesti hehe :)

stvarno ste super ekipa ovdje ;) pomažete mi u mojoj viziji jako.

vazman
Automobil: Lada 111+2103

Post by vazman »

8)

Ja isto imam 2101, ali još ćeka da uštedim novac za restavriranje. Inače vozim 2103 i 111.
Image
"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom :)
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera

chabi

Post by chabi »

danas sam malo demolirao unutršanjost. za početak pod ispod vozačevog i suvozačevog sjedala je mokar. onaj neki katran na nekom filcu je sav propao i sav je mokar .... praktički je za bacit,.

odkud voda ? jel postoji šansa da dolazi kroz keder prednje šajbe... ?? keder dobro izgleda ali nema mi objašnjenja odkud voda jel je nisam vozio po kiši a blatobrani su dobri.
Image

još sam primjetio da prilikom skretanja u lijevo cijeli volan u jednom trenutku kao da ima neki "zarez". znači vrtiš ali u jednom djelu kruga jednostavno "upadne" i stvara mali otpor da dalje nastaviš okretat volan ... šta bi moglo to biti ?

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Dobro izgleda, za ubacivanje slika koristi dodaj.rs ili neki drugi sajt, ovako su slike velike i smetaju

djape1977

Post by djape1977 »

voda najcsce potice od slavine grejaca kabine.

taj "zarez" u okretanju volana je ili nosac spona ili puz volana. otkaci centralnu sponu pa ces moci da lociras kvar.
j***** auto bez kardana

dejca

Post by dejca »

Koliko vidim tu kod suvozacevih nogu je vec krpljena, kocka lade tu najpre stradaju, problem je spoljnja greda i nosac dizalice, od njih sve pocne. Tako je bilo i sa mojom i to sam zakrpio a nosac za dizalicu nisam ni postavljao.
Kad crkne slavina za grejac obicno namokri suvozacev patos a tvojoj ladi je voda mozda usla i zbog loseg poda.

chabi

Post by chabi »

nije krpljena nigdje. to crno je "tvorničko" ljepilo za stiropor.

jutros sam uspješno završio sastavljanje i popravljanje federa na sjedalima. od tri sjedala sam složio dva- nije loše. a usput sam ih kvalitetno oprao.

Image

što se tiče sjedala još mi ostaje navariti komad nosača na koji se montira sjedalo. bivši gazda je bio teška kategorija pa je sve oko siceva bilo u lošem stanju.
Image

u ladi sam u gepeku našao dot4 ulje. izgleda da pušta negdje. primjetio sam da mi je zadnji desni doboš malo mokar kao i ispod kočionog cilindra- sva se boja napuhala.

Image

ovdje se vidi kako se boja skida :D i dolazi do orginal temeljne.
Image

išao sam vidjeti kakav je taj rub kod nosača dizalice i izgleda dobro. malo je načet ali je to još uvjek dobro. malo sam sastrugao diht mase i ispod je isto okej.
Image

i još nešto. po podu je u mom autu bila gumeni tepih koji sam odnio frendu u autopraonu da lijepo opere uspomoć kemijskih sredstava a ispod tog gumenog tepiha sam našo jedan sloj izloacije koji ide (odozgora prema gore) najlon, katran, i neki filc/staklena vuna.
pošto je to kod mene u katastrofa stanju i malo je navuklo vlage na sebe, taj cijeli katran je ispucao i to sve zajedno je za ništa drugo nego za bacit (ali prije toga uzet šablonu) ..
pa me sad ovim putem zanima šta bi bilo pametno stavit dolje umjesto toga ? kakav tepih/tepison/filc ili jednostavno ništa :)

imate svi pozdrave od mene.

dejca

Post by dejca »

Taj filc koji si bacio bacio sam i ja. Na levoj strani ga je bilo natopilo ulje iz cilindra za kvačilo a na desnoj atifriz iz slavine za grejanje. Nisam stavio tu ništa jer to je samo zvučna izolacija, a i ne planiram jer to samo sakuplja i zadržava vlagu naročito zimi kada se udje u auto i na nogama se unese sneg.
Dobra je tvoja lada kad nije napred kod nogu popustila, dobro i kilometraža nije velika ali opet godine. Izgleda što i reče djape da su ranije lade kvalitetnire radjene.

djape1977

Post by djape1977 »

menjaj glavni kocioni.

bez te zvucne izolacije je mnogo bucniji auto
j***** auto bez kardana

chabi

Post by chabi »

zdravo. jel pasu gumice od glavnog kocionog od fiata 127, 128 ,131,
132. ?

ili od nive polovni premda niva ima servo kocnicu?

dejo

Post by dejo »

uh pa ti nemaš servo bubanj...
Nisam 100% siguran al mislim da je razlika sa nivinim cilindrom samo u onim sisicama na koje kačiš crijevo od cilindra
do spremika ulja. Mislim da ti je to sve isto. Starije nive one 1600 cm mislim da imaju isti servo bubanj kao 2101-2107 koji možeš bez problema ugraditi, a ove novije malo drugačiji al to se da sve srediti sa malo preinaka

Fi cilindra ti je 19,05 ako nađeš dobre gumice nije problem promijeniti, al ako je cilindar oštećen ili korodirao nema svrhe. Prije se to dosta radilo al danas ima tih cilindara kupiti po povoljnim cijenama. Kvaliteta je šarolika.

imas ovde nesto
http://oem.gasgoo.com/oem/21013505009.html

Image

chabi

Post by chabi »

evo danas napokon smo našli vremena i ja i frend da zavarimo ovaj nosač za sjedalo. tako sad mogu početi završavati interijer.

Image

moram napomenuti da smo obadvojica potpuni amateri ali var drži
Image
:lol:

još uvjek nisam našao ništa šta bi mogao staviti na pod ispod gume ? ipak nebi da je lim i da mi auto zvoni. jako mi se to svidjelo kod moje lade to što je jako tiha iznutra.

jel ima tko kakvu ideju ?

Post Reply