Trese mi se lada
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Trese mi se lada
ne pasuje ti glavni kocioni od 132 ni od 127, 128, 131, razliciti su precnici.
kupi nov, kosta do 20e
kupi nov, kosta do 20e
j***** auto bez kardana
amafon... izolacioni materijal na bazi pamuka i bitumena...chabi wrote:evo danas napokon smo našli vremena i ja i frend da zavarimo ovaj nosač za sjedalo. tako sad mogu početi završavati interijer.
još uvjek nisam našao ništa šta bi mogao staviti na pod ispod gume ? ipak nebi da je lim i da mi auto zvoni. jako mi se to svidjelo kod moje lade to što je jako tiha iznutra.
jel ima tko kakvu ideju ?
http://www.azma.rs/azmafon.php
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Koja je cena ove izolacije?
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Ja cu staviti sundjer koji je namenjen za izolaciju i bitumenske ploce koje idu u fabrickoj reziji.
Ja hocu ficu da izolujem unutra, da bih smanjio buku u kabini, pojma nemam dali ovaj moj fica ima neku izolaciju... 
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school
haaj. evo danas sam napokon uhvatio malo vremena da krenem završavati raskupusano.
prvo sam vidio da negdje hrđa ispod katrana pa sam ga krenuo špahtlom skidati. moram primjetiti da taj auto prije krene hrđat iznutra prema van nego izvana prema unutra hehe
evo sva mjesta gdje je bilo potrebno djelovat.

prvo sam stavio wurth antikorozin/antirost pa onda temeljna boja u dvije ruke.
nažalost, nigdje nisam uspio nabaviti komadić katrana da poljepim po podu tamo gdje sam ga skinuo al mislim da i to nije toliko prijeko potrebno za čisto dampiranje.
još jedna interesantnost da nisam našao niti jedne jedine rupe na podu. to me je posebno razveselilo.
kasnije sam izvadio tank van, njega sam malo oprao, oko njega svu hrđu sanirao, stavio wurth pa temeljnu i vratio ga natrag.
navečer sam uspješno nabavio tablu kamene vune pa sam izvadio ove ostatke izolacije iz arhive i pripremio ih kao šablon.

sutra nastavak

prvo sam vidio da negdje hrđa ispod katrana pa sam ga krenuo špahtlom skidati. moram primjetiti da taj auto prije krene hrđat iznutra prema van nego izvana prema unutra hehe
evo sva mjesta gdje je bilo potrebno djelovat.

prvo sam stavio wurth antikorozin/antirost pa onda temeljna boja u dvije ruke.
nažalost, nigdje nisam uspio nabaviti komadić katrana da poljepim po podu tamo gdje sam ga skinuo al mislim da i to nije toliko prijeko potrebno za čisto dampiranje.
još jedna interesantnost da nisam našao niti jedne jedine rupe na podu. to me je posebno razveselilo.
kasnije sam izvadio tank van, njega sam malo oprao, oko njega svu hrđu sanirao, stavio wurth pa temeljnu i vratio ga natrag.
navečer sam uspješno nabavio tablu kamene vune pa sam izvadio ove ostatke izolacije iz arhive i pripremio ih kao šablon.

sutra nastavak
evo, stigao taj sutra.
nakon što sam popravio sve rupe gdje je prokišnjavalo, to istestirao na par kiša, nabavio sam jednu ploču kamene vune od 3cm i prerezao ju na pola. bilo je taman da postavim po podu da bude onako fin i mekan

preko toga sam stavio tanki filc s najlonom da se ova kamena vuna neosipa.
na autu sam dobio jednu ovakvu felgu koja mi izgleda premoćno !! felga ima malo jači rub i na nju pašu orginal ladine ratkape. na njoj još piše "fiat 5 1/2 J" i 13su cola.

pošto još sigurno neću moći naći 3 ovakve felge jel se vjerovatno radi o nekom fiatu kojeg odavno više nema na našim cestama, mene zanima šta od ČELIČNIH felgi paše na ladu a da nestruže o prednje čeljusti ili o zadnje tromle ?
isto tako bi htio da je felga malo šira. 5 ili 5.5j,, o 6 jota niti maštam jel znam da je nemoguće za naći.
kojeg fiata ? tristaća ? fiat punta ili 125 ?? pezejca ... ???
dali netko pouzdano zna od kojeg fiata idu trinestice bez muke ?
kupio sam i 4 save S3 u dimenziji 165/70/R13
... al ih nemam na šta montirati jel ove standardne felge mi se ne sviđaju.
nakon što sam popravio sve rupe gdje je prokišnjavalo, to istestirao na par kiša, nabavio sam jednu ploču kamene vune od 3cm i prerezao ju na pola. bilo je taman da postavim po podu da bude onako fin i mekan

preko toga sam stavio tanki filc s najlonom da se ova kamena vuna neosipa.
na autu sam dobio jednu ovakvu felgu koja mi izgleda premoćno !! felga ima malo jači rub i na nju pašu orginal ladine ratkape. na njoj još piše "fiat 5 1/2 J" i 13su cola.

pošto još sigurno neću moći naći 3 ovakve felge jel se vjerovatno radi o nekom fiatu kojeg odavno više nema na našim cestama, mene zanima šta od ČELIČNIH felgi paše na ladu a da nestruže o prednje čeljusti ili o zadnje tromle ?
isto tako bi htio da je felga malo šira. 5 ili 5.5j,, o 6 jota niti maštam jel znam da je nemoguće za naći.
kojeg fiata ? tristaća ? fiat punta ili 125 ?? pezejca ... ???
dali netko pouzdano zna od kojeg fiata idu trinestice bez muke ?
kupio sam i 4 save S3 u dimenziji 165/70/R13
... al ih nemam na šta montirati jel ove standardne felge mi se ne sviđaju.
ta felna koju imas je od 125 special ili 132 1800. 5.5x13 et25
da bi pasovala na ladu, treba ti napred dodatni distancer od 5mm, kao i za svaku drugu felnu sa bilo kod fiat/alfa/lancija
da bi pasovala na ladu, treba ti napred dodatni distancer od 5mm, kao i za svaku drugu felnu sa bilo kod fiat/alfa/lancija
j***** auto bez kardana
neda mi se mrljavit s distancerima. pogotovo s čeličnih na čelične. ajd da su još neke lijepe aluminijske u pitanju možda bi se isplatilo.
nabasao sam na internetu na ladu 01 1986 godište s malo drugačijim felgama

ja bi nešto takvoga ...
nabasao sam na internetu na ladu 01 1986 godište s malo drugačijim felgama

ja bi nešto takvoga ...
Takve felne nose novije 2000 godiste pa naovamo lade 2107 i 2104.
Felne od fiata tipo pašu bez ikakvih prepravki, ali su 14-tice. Pozadi nema nikakvih problema ali napred zakače u balans štanglu. Ja ih imam 175/65 ali ako bi se stavila guma kroz 60 možda i nebi bilo problema. Ali su felne odlične, čelične debeo lim, baš su jake.
Felne od fiata tipo pašu bez ikakvih prepravki, ali su 14-tice. Pozadi nema nikakvih problema ali napred zakače u balans štanglu. Ja ih imam 175/65 ali ako bi se stavila guma kroz 60 možda i nebi bilo problema. Ali su felne odlične, čelične debeo lim, baš su jake.
Gde bas na tu od 5000 dolarachabi wrote:nabasao sam na internetu na ladu 01 1986 godište s malo drugačijim felgama
....prelepa je .......a jesi vido knjigicu
felne od novijih lada nemaju zub za kacenje radkapne, dakle na slici nisu od novije lade. u pitanju su felne koje su isle prvobitno na 2103, 5x13, za razliku od prvobitnih 4.5x13 na 2101.
j***** auto bez kardana
i tako jutros ja kod nekog starog bezveze prevrćem nešto tražeći kopče za tapicirungde i nađem felge !!!
metar u ruke i premjerim da bi to moooglo stati na ladu i pazarim odmah utovarim i gas doma.
kad sam ih malo bolje pogledao vidio sam da nisu tako bajne. imaju i po 100g olova na sebi, s vanjske i unutarnje strane, dvije su i napukle u sredini ....

ali što je najbitnije, za sada, odpozadi pašu na ladu ... za početak će trebati mali ring, prsten jel felge imaju rupu 60mm a lada ima centralnu rupu manju ..

da bi montirao felge morao sam odšarafiti ove dvije male "kljove". pitanje, čemu to služi i jel može auto normalno vozit bez toga ?

ići će u ovakvu kombinaciju:

metar u ruke i premjerim da bi to moooglo stati na ladu i pazarim odmah utovarim i gas doma.
kad sam ih malo bolje pogledao vidio sam da nisu tako bajne. imaju i po 100g olova na sebi, s vanjske i unutarnje strane, dvije su i napukle u sredini ....

ali što je najbitnije, za sada, odpozadi pašu na ladu ... za početak će trebati mali ring, prsten jel felge imaju rupu 60mm a lada ima centralnu rupu manju ..

da bi montirao felge morao sam odšarafiti ove dvije male "kljove". pitanje, čemu to služi i jel može auto normalno vozit bez toga ?

ići će u ovakvu kombinaciju:

Moze...chabi wrote: jel može auto normalno vozit bez toga ?
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Zasrafi obicne M6, to ti sluzi samo da drzi dobos-disk i da lakse nabacis felnu a ne da se mucis ko na svim ostalim autima da trazis rupu