Lada Samara 1.3
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Lada Samara 1.3
Zvao i Maka da pitam za termostat, 400 dinara kosta.. Od cega li ga prave kada mu je takva cena 

Samo Samara Srbina Spasava
Odradjen mali servis danas na 81000 km. Reigistrovan i auto do 29.03. 2015e... Malo ispod 10000 je kostala registracija 
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
pa za skuter od 50cc je skuplja registracija 
Ja sam zadovoljan cenom :-) Jedan ispred je platio 27000, ali ne znam sta vozi...
jel si sigurno ukucao dovoljno nula?? Jer ja sam već pre neko vreme (još za bivšu 111) platio ovde u SLO za termostat 40 eura. Nisam pogrešio sa jednom nulomGago wrote:Zvao i Maka da pitam za termostat, 400 dinara kosta.. Od cega li ga prave kada mu je takva cena

"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera
Jesam. Master sport je u pitanju.
Ovo dodje oko 4 evra, posto je malo vise od 400 dinara:-D
Ovo dodje oko 4 evra, posto je malo vise od 400 dinara:-D
Juce se Lajka dobro pokazala u onoj guzvi kod Bubanj Potoka prilikom cekanja u koloni od 40ak minuta
Nije bilo problema sa paljenjem ventilatora...
Ali zato me je na onoj uzbrdici od Mladenovca ka autoputu Jugo 45 pretekao
Doduse ja sam bio max pun, tri osobe i stvari gde god su mogle da stanu, tako da sam bio tezak dosta, a on je imao dve osobe i mislim ne bas puno stvari... Na autoputu sam ga pretekao kasnije, ali ne mogu da verujem da me onako predje na uzbrdici
Ali zato me je na onoj uzbrdici od Mladenovca ka autoputu Jugo 45 pretekao
Doduse ja sam bio max pun, tri osobe i stvari gde god su mogle da stanu, tako da sam bio tezak dosta, a on je imao dve osobe i mislim ne bas puno stvari... Na autoputu sam ga pretekao kasnije, ali ne mogu da verujem da me onako predje na uzbrdici
Broj putnika u autu i ostalog prtljaga je vrlo bitan za brzunu auta. Jedan putnik da izadje odmah se oseti. Sama školjka juga je lakša za oko 300 kg. A ti odvrti za pola kruga ventil za plin ispred karburatora i razliku ćeš primetiti ako ti je ventil bio zatvoren više nego što treba.
I moja lada jadna kad je ja natovarim putmicima i teretom (zemljom za cveće) na povratku iz tazbine jedva u drugoj izvuče a uspon je oko 7%, još gore zalet nemogu da uhvatim.
I moja lada jadna kad je ja natovarim putmicima i teretom (zemljom za cveće) na povratku iz tazbine jedva u drugoj izvuče a uspon je oko 7%, još gore zalet nemogu da uhvatim.
Plin mi je stelovao komsija i fino ga je nastelovao... Nekad mi se javljaju male osilacije na leru, a nekada ne, ne znam zbog cega moze da bude... Juce sam video da poklopac filtera za vazduh nije dihtovao lepo jer se guma malo pomerila, namestio sam to pa cemo videti da li je zbog toga, ali onda bi valjda uvek bilo oscilacija a ne samo ponekad... Na benzin mi radi mirnije nego na gas i uvek ujutru palim na benzin, izvucem sauh i upali na prvo verglanje.. 
-
Boki78
Jugashin je u nasim krajevima najpopularnija platforma za raznorazne budzevine i tjuning, tako da nikad bas ne mozes biti siguran sta mu je pod haubom koliko god jadnikavo izgledao spolja. Nekima je bas cjef da ga ostave klasicnog spolja ne bi li zevzecili paljevine pred semaforima ...Gago wrote:Doduse ja sam bio max pun, tri osobe i stvari gde god su mogle da stanu, tako da sam bio tezak dosta, a on je imao dve osobe i mislim ne bas puno stvari... Na autoputu sam ga pretekao kasnije, ali ne mogu da verujem da me onako predje na uzbrdici
Sem toga lada ima smisla vozati u nekom ekonomicnom rezimu, ako vec ides na plin i vozis lajku oda je maksimalno stedi, em stedis gorivo em ne cimas auto ...
- aleko-2141
imao je komsija juga do skoro sto dejca kaze normalan spolja a pod haubom 1.6 90ks lancia.
-
Boki78
Yep, ako sam dobro cuo kolegu sa posla taj motor mu pasuje sraf na sraf bez ikakve prerade 
- aleko-2141
Jedan drugar vozio seat alteu 2.0 tdi, kaze idem uz neko brdo stigne me yugo i blica mi da se sklonim, ja bi te obisao sa alekom i da sam pun
gas se drzi u podu koliko god moze 
Danas kada sam kretao u KV, a auto nije vozen skoro dve nedelje kada sam prilazio prvoj raskrsnici kada sam poceo da kocim, auto je poceo da se trese i osetio sam potrese na papuci kocnice... To mi se nikada do sada nije desilo... Kasnije je to skoro pa nestalo, a bas cu sutra da obratim paznju kada diskovi budu hladni... Sta moze da bude problem, prosli put kada sam dolazio u BG nista se nije desavalo i sada posle dve nedelje nevozenja se odjednom pojavilo 
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
nista strasno. dok je auto stajao pojavila se rdja na diskovima svuda po povrsini gde nalezu kocione plocice, osim (ili znatno manje) na mestu gde su diskovi bili pokriveni kocionim plocicama tokom stajanja. Kad si krenuo pojavilo se skidanje rdje sa diskova koje usled neravnomernosti izaziva vibracije. Kako si tokom voznje koristio kocnicu tako je rdja sve vise nestajala a diskovi se uglacavali.