BA3 2109

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Boki78

Re: BA3 2109

Post by Boki78 »

Au boga ti ovo mi je promaklo

Ja sam isao po katalogu izlistao model auta zapreminu motora i godiste i izbacio mi samo glavni kocioni i cilindar dobosa. Pre par godina sam u lucasu pokusao da ga porucim i covek mi objasnio da nema (ince on je gazela preprodavac) ....

Al ovo je super, tako da cu prvom prilikom da ovo porucim :) Jeste da ovaj sada radi ali zivo bi me cudilo da sve radi kako treba kad bacim auto na valjke :mrgreen:

Hvala!

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

bruyoni wrote:
Što se membrani tiče ima tip u BG na Vidikovcu koji pravi membrane, pravio sam za motor kod njega. Cena? Sića u poređenu koliko delta i centar s cene membranu za babu.
Bruyoni, ako je ovo bilo meni upuceno sto se tice membrani, problem je sto se membrane kod ove pumpe ne mogu skinuti sa one osovine, kao kod ove ruske pumpe gde se odvija matica i onda vade membrane... Ne mogu da nadjem sliu da vidis kako to izlgleda. Meni deluje kao da moraju zajedno sa tom osovinom da se kupe jer ne vidim kako bi se od nje odvojile...

Ovako izgleda pumpa za gorivo http://www.bcdcorona.it/catalogo/img/Foto_G/2624.jpg
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

Dare wrote: Jel može za mene jedna sličica, ali da je Niva u glavnoj ulozi?
Naravno.......Mora da se uradi lepo PS-u(ovo sam pokupio na netu),pa da se da ovima na stampanje.Naci cu negde grafiku nive kao ove samare pa cu ti poslati da kazes jel ti odgovara.Ako je to to,uradicemo vise komada pa da imamo i za samare i za nive.

Bez brige - javljam kad dodje na red Image
Gago wrote:LM, pade mi na pamet, jesu li one cene sto si postavio za pumpe za vodu tvoje misljenje koliko kostaju, posto sam skontao da nisi zvao nijednu od onih prodavnica da se raspitas...
Mislis lupio pa ostao ziv :D :D :D ..... sutra zovem pa cemo znati tacno
bruyoni wrote:Radi ga i LPR, imam ga nešto preko tri, ili 4, godine i i dalje radi. Pitaj u gazeli verovatno mora da se čeka.
Image
bruyoni wrote:Što se membrani tiče ima tip u BG na Vidikovcu koji pravi membrane, pravio sam za motor kod njega. Cena? Sića u poređenu koliko delta i centar s cene membranu za babu.
Mislis da zamenim membrane na mojoj ? .....pa sta znam -greota .....nije valjda 100dukata,bolje da munemo novu kad vec nije deficitarna roba......ko zna od kad je ova.

Ubaci telefon od tog sa Vidikovca ako imas - zlu ne trebalo Image ...nek stoji

skora

Post by skora »

travelman

Post by travelman »

i za mene jedan komplet Samarinih nalepnica :twisted:

i ako bude moglo za neki drugi auto :)

skora

Post by skora »

Image .... :D :D :D

travelman

Post by travelman »

Hmmm... ajd ovako, da kazem nesto pametno ... :xixi ...

Gledam ove slike Samara sto ih postavljas, svaka ti cast i moram da ti odam priznanje za to ... :prvi ...

Lepo ti rekoh jos na pocetku da ti je Samara bolna rana i prva ljubav iz mladalackih dana, vuces traume iz detinjstva zbog nje. Nego, ajde budi dobar pa nam priznaj nesto obzirom da si kupovinom Samare ostvario svoj decacki san .... skače li ti ko mače na kolače kada pomislis na nju ... :P ...

skora

Post by skora »

travelman wrote:Nego, ajde budi dobar pa nam priznaj nesto
Image ...... :kez

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

skora wrote:
Dare wrote: Jel može za mene jedna sličica, ali da je Niva u glavnoj ulozi?
Naravno.......Mora da se uradi lepo PS-u(ovo sam pokupio na netu),pa da se da ovima na stampanje.Naci cu negde grafiku nive kao ove samare pa cu ti poslati da kazes jel ti odgovara.Ako je to to,uradicemo vise komada pa da imamo i za samare i za nive.

Nemam ni ja baš zgodnu sličicu ali naći će se.

Evo jedan sajt sa 3D modelima. Urađeni prilično detaljno.
http://humster3d.com/360-view/?id=55766

I

http://humster3d.com/2013/06/21/lada-ni ... 1214-2012/

skora

Post by skora »

Dare wrote:Nemam ni ja baš zgodnu sličicu ali naći će se.
;)

Image Image Image Image
Last edited by skora on Mon May 19, 2014 6:17 pm, edited 1 time in total.

skora

Post by skora »

@Gagoooo !!!! .....za vodenu pimpu ti stoje stvari ovako

Kod Kit komerc-a kazu da imaju samo neku IDP po ceni od 2060din.Kad sam ga pitao sta mu stoji u kompijuteru (pod kojim se proizvodjacem vodi),on momak rece - pod DOLZ,.......a to su Kinezi

Dolz Auto Parts, CO. LTD.
Shiyang Road No.48, SND
215151 Suzhou – China

Gazela najinteresantnija.....za 2200din nam nude valeo , ili bugati za 2300din.(Ja lepo rekoh oko 25e za krstenu .... :kez )

Auto Mika me razocarao,jer samo nudi smrdljivi fenox po ceni od 1560din

To ti je to .....

Ajmo dalje.......Nocas sam malo istrazivao o reparaciji Solex karburatora,i kao rezime dodjoh do informacije da se samara kad je hladna pali sa 1/3 izvucenog sauha.
Posto je meni krvna grupa vec 20 godina Rh - dizel :D ,aj reko da proverim ja to,posto nije paljena par dana.
Image Lajka pali na PIPANJE :prvi !!!! U jeeee - strava.....Image

Elem...imam jos nesto za priijaHviit :twisted: .....Uvalise mi da prosetam :roll: ovu minijaturu od kucnog ljubimcaImage,i ja tako vamo tamo,i naleteh na jednu NIVU sa ispumpanim gumama.Po staklima su 4ke (jbg-a ne vidi se na ovoj zadnjoj slici a gadjao sam bas to)....Cenim da je 2004to.Ima plin (vidim dole bocu).Nije kanta.....ali vidim da stoji duze .....
Ako je nekom interesantna vicite (kad vec meni Dare jos nije otkrio NIVINU tajnu...... :D .... ;) )
....pa da joj zabodem neki papiric ili da se raspitam malo cija je ako nekom treba
.......evo par slika...

Image Image ImageImage Image

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Pa dobro i nije bas neki izbor pumpi za vodu :)

Koliko je Gazela sigurna da znamo da je to original? I na kakvom su glasu ove Bugati pumpe nisam cuo za njih.. A Valeo ako je original onda je to super :)
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

Bugati su zabari .....recimo u klasi Metellija ako se ne varam......Valeo proverena prica....ako je pravi kao sto rece ,moze da bude dobitna varijanta......Uzme se u ruku i jedna i druga,i po finalnoj obradi se to vidi......

Uglavnom SKF-a,LPR-a i tih zvucnijih nema na stanju ....
Gago wrote:Koliko je Gazela sigurna da znamo da je to original?
Pa solidni su (da ne kazem odlicni)...Par puta smo se druzili,umeju da krive sa cenama za po nesto,ali su ti delovi bili ok sto sam kupovao .....ali generalno uvek treba imati na pameti da je ovo - Srbija brale :D :D sto se tice originala

Evo i Metelli se jutros oglasio (sad videh).... na onaj mail sto im poslah.......Dakle na njihov korektor mozemo da zaboravimo. :(

Image

Sad sam zvao Tiki - vent.....imaju samo BGA (http://www.bgautomotive.co.uk/)vodenu pumpu za nas po ceni od 1900din.(to su englezi - rade aftermarket delove)....Usput ga priupitah za onu Pirburgovu benzinsku pumpu (pertlovanu),ali nazalost mrka kapa.....u poverenju mi rece covek da je kod Q&H (http://www.dodaj.rs/f/E/115/35B6CYVO/mx ... zbxvng.jpg) dosta los kvalitet.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Da dam ja svoj sud o Nivi sa slika:
Karburatorski motor, tu negde 2003-4.g. Vrlo pouzdano mogu da kažem da nije mnogo terena videla, bar ne ozbiljnog iživljavanja. Više je propala od stajanja ali ništa opasno. Najveća rana joj je na vratima gepeka.

S obzirom na sposobnost ubijanja cene koju je Škora pokazao, ja bih mu preporučio da se oproba sa ovom Nivom.

Boki78

Post by Boki78 »

Po tvom iskustvu koliko ozbiljnih terena niva moze da prezivi bez majstrosluka. Skoro sam pricao sa jednim land rover dipadzijom kome ozbiljni tereni nisu strani, i to od pustinja dzungli pa na dalje ... i njegov stav je da je niva "#$%34 beep beep beep" jer predje do 3 terena i onda se raspadne ... Sad me zanima i drugo misljenje :)

Post Reply