Za nevericu

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Post Reply
josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Za nevericu

Post by josif visarionovic »

Alekre

Post by Alekre »

Kako to da se odjedanput racepi... Nije mi jasno. Ko zna koliko je to duboko. Ovde ni od Cherokeeja ne bi ostalo nista.

letnjikovac

Post by letnjikovac »

Pa ti ostavi kola na ulici ako smes! :D

Alekre

Post by Alekre »

Zamisli, celu mladost stekam za Grand Cherokeeja i proguta mi ga zemlja. Skocio bih u tu rupu, a u k*rac. Da propadaju Golfovi dvojke, vec bi sumnjao na neku auto mafiu :)

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Ti sto kod nas voze Grand Cherokee ne skupljaju lovu pola zivota da ga kupe, nego ga kupe iz zezanja... Njima da proguta zemlja auto, kupili bi drugi, lepsi, noviji i bolji. :?

Goxxy

Post by Goxxy »

Ode auto, ne mogu da verujem...

Potpuno se slažem sa Markom. Za bilo koji noviji auto em treba odvojiti para da ga kupiš, em ga treba održavati pravilno (još para), ne daj bože neke intervencije po otkazu na nekom delu, pa uz to i preventivne intervencije (još i još para...), lako se napabirči para. Da dobijem neki ekskluzivniji auto - na doboš bre. I da uzmem auto koji mogu da priuštim bez problema, i održavanje i kupovinu. Recimo Astra G je po tom pitanju dušu dala, naročito 1.7 DTI.

Ipak, noviji automobili, recimo nešto kao Renault Megane ili nova Opel Astra H imaju redovan period servisa na svakih najmanje 20000 do 30000 kilometara. I sada ja stanem i računam. Prelazim godišnje oko 8000-10000km, što mi automatski znači 2 zamene ulja, filtera, i tome slično. Mene te dve zamene koštaju oko 55-60e, sa svim delovima i rukama. Ali zato ima puno intervencija po otkazu, to i sam znam. I jako su česte.

Ako nov auto znači da su komponente pouzdane (manje intervencija po otkazu), a da tih 500e treba da dam samo na svake 3 godine, pa isplati se kupiti nov ali manji auto, gde delovi nisu preterano skupi, i koji ne troši puno. Ali samo u takvim slučajevima. Kakav crni Jeep Cherokee i američki "srkači" (pa i evropski kada smo već kod srkača), na doboš i odmah umesto toga nova Lada sa ugrađenim plinom. Miran si godinama.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Nije bas tako, sto se tice servisnog intervala u garantnom roku.

Kod nekih modela se ide na redovan servis kada vozaca upozori signal predvidjen za to, ali najcesce je ogranicen kilometrazom ili vremenskim periodom. Znaci servis se radi na toliko i toliko kilometara ili obavezno svake godine, na primer, bez obzira na kilometrazu.

zoxs1

Post by zoxs1 »

strahota! :shock:
LADA NIVA

Alekre

Post by Alekre »

Kada sam bio na sajmu automobila, rekoh da se slikam pored Granda SRT (Bar toliko) i pitam onu gerlu koliko kinte za Granda, kaze ona, PRODAT, 300C prodat, Oba Wranglera prodata, ma sve sem Dodge Avengera, mada i njega bi kupili nego nije bio na prodaju. Prica mi drugar, seo u E klasse i dodjose neki likovi kao sa skele da su isli i zagledaju, gledaju motor, i tako to, i na kraju ga kupise. A da vidis kakvi su klosari, ko bi rekao da imaju kintu za Merca.

Alekre

Post by Alekre »

A za Granda se slazem, da treba kinte, treba, i to mnogo.

Post Reply