BA3 2109

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

choksi
Automobil: 111

Re: BA3 2109

Post by choksi »

Ja se izvinjavam, ali kakve su to priče za nalepnice? i ja bi neku...

skora

Post by skora »

@Dareeee ....jesi video nalepnice ..... jel ti se sviDZa :) ..... a vidi ovaj rad ;)

Image

Negoooo :twisted: .....Kolko vredi ona niva (ja nemam pojma njihove cene)........pa da ponudimo pola Image od toga sto budes rekao :D
Kovelim....sto je sigurno - sigurno ;)
choksi wrote:Ja se izvinjavam, ali kakve su to priče za nalepnice? i ja bi neku...
Ma ja nesto nasao sto mi se svidelo,.....svidelo se i travelman-u......onda se Dare upisao da bi i on za Nivu,i tako je krenulo.Nacicu neki motiv i sa tvojim modelom 111,pa cemo stampati ......... Ne brini Image

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Nalepnica bolje da je na engleskom, neće je niko ovako razumeti. I obavezno da se spomenu injuries ili kako već :). Potražiću još neku sličicu.

Za Bokija: Ja svoju Nivu nikada nisam maltretirao. Pet godina je bila jedini auto u porodici i nije smelo da se desi da je u kvaru bukvalno ni pola sata. Posle je Yugo In malo potpomogao.
Režim upotrebe moje Nive je ovakav: Za vreme školske godine, ona svaki dan pređe najmanje 25km ali u poslednje vreme i daleko više. Struktura putovanja je recimo 6-7km dnevno po makadamu, ostalo asfalt. Po asfaltu gas u patos, po makadamu lagano (kad je vozim ja). Kad je vozi moj otac onda po makadamu malo manje nežno nego ja, po asfaltu daleko mirnije nego ja. U oba slučaja, uz maksimum pažnje. Po potrebi ona ume da ode i na njivu ali obavezno sa reduktorom u sporohodnoj i nikako kroz granje. Zaboravio sam i prikolicu sa kojom se druži bar 30km nedeljno. Za vreme raspusta se vozi na isti način ali manje i ne tako šablonski. Dakle, može da ubije i 300km dnevno, pa da spava dan ili dva. I tako dalje...
Sa takvim režimom upotrebe, sve je bilo fabričko na trapu u prvih 105 000 km. Tada je zamenjen prvi kraj spone. Kasnije još neki i jedna kugla. Sada smo na oko 128 000.
Po mom skromnom utisku, Niva se dokazala svojom pouzdanošću i upotrebljivošću. Zimi ume da gazi i pola metra snega. Nikad nije odbila da upali, sem jednom kad sam dopustio da akumulator skroz crkne. Za moje poimanje vožnje, Niva je auto koji mi idealno odgovara u svemu. Jedan od razloga što opet ne kupim novu je taj što nema posla za obadve, a ovu nikako nebih prodao. Mada kakav sam, jedna nova u garaži bi mi ispunila srce :)

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Skora, ostavi ti podatke i za ostale delove za koje se budes raspitivao kako budes sredjivao Samaru :)
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

Dare wrote: I obavezno da se spomenu injuries ili kako već :)
:D :D :D ...evo ti sa ijuries Image
Gago wrote:Skora, ostavi ti podatke i za ostale delove za koje se budes raspitivao kako budes sredjivao Samaru :)
Image

Boki78

Post by Boki78 »

Dare wrote:Za Bokija: Ja svoju Nivu nikada nisam maltretirao. Pet godina je bila jedini auto u porodici i nije smelo da se desi da je u kvaru bukvalno ni pola sata. Posle je Yugo In malo potpomogao. Režim upotrebe moje Nive je ovakav: Za vreme školske godine, ona svaki dan pređe najmanje 25km ali u poslednje vreme i daleko više. Struktura putovanja je recimo 6-7km dnevno po makadamu, ostalo asfalt. Po asfaltu gas u patos, po makadamu lagano (kad je vozim ja). Kad je vozi moj otac onda po makadamu malo manje nežno nego ja, po asfaltu daleko mirnije nego ja. U oba slučaja, uz maksimum pažnje. Po potrebi ona ume da ode i na njivu ali obavezno sa reduktorom u sporohodnoj i nikako kroz granje. Zaboravio sam i prikolicu sa kojom se druži bar 30km nedeljno. Za vreme raspusta se vozi na isti način ali manje i ne tako šablonski. Dakle, može da ubije i 300km dnevno, pa da spava dan ili dva. I tako dalje...
Sa takvim režimom upotrebe, sve je bilo fabričko na trapu u prvih 105 000 km. Tada je zamenjen prvi kraj spone. Kasnije još neki i jedna kugla. Sada smo na oko 128 000.
Po mom skromnom utisku, Niva se dokazala svojom pouzdanošću i upotrebljivošću. Zimi ume da gazi i pola metra snega. Nikad nije odbila da upali, sem jednom kad sam dopustio da akumulator skroz crkne. Za moje poimanje vožnje, Niva je auto koji mi idealno odgovara u svemu. Jedan od razloga što opet ne kupim novu je taj što nema posla za obadve, a ovu nikako nebih prodao. Mada kakav sam, jedna nova u garaži bi mi ispunila srce :)
Izuzetno lep opis. Hvala!

Meni je niva isto san, ali na (ne)srecu ona je jedina lada koja doduse i sa razlogom drzi cenu :) Tako da ce biti san koji ce se valjda dosanjati vremenom.

Ovaj lik koga sam pominjao je vodio razna gradilista po Africi i dzip mu je bio potreban svaki dan po bas zahtevnim terenima. Po njegovim recima u Africi je vidjao samo land rovere i land cruiesre i skoro pa nista vise (ukljucujuci tu i mecku g)

skora

Post by skora »

Napravljen kupoprodajni ugovor i overen.Image

Cena overe je bila 2550din jel je ona Image"salterusa" napela kao smrt na babu da MORA 4 primerka ugovora.Nakon toga je placen porez na promet 1227din i u upravi prihoda uzese ugovore koje ce overene vratiti PREKOSUTRA!!!!!Image(Po tom principu rade - danas platis a prekosutra podizes)....uzgred prenos i registracija kostaju vise od ladeImage (cisto da se zna)

Kuriozitet cele te price je sledeci........Taj radni zadatak(administraciju) sam poverio kevi(nemam zeludac za te stvari pa kovelim ona ce to lakse),i sad kada me je izvestila Imageda je to sve uspesno obavila,zavrsavamo telefonski razgovor,gde se ja odjavljujem recima:
- OK HVALA TI ...... ZNACI IDES PREKOSUTRA PO TE OVERENE PAPIRE,A ZA SAD SAMO IMAS SAOBRACAJNU KOD SEBE(jer si jedan primerak ugovora dala prodavcu)

- Keva - PA NEMAM SAOBRACAJNU KOD SEBE !!!!!

- Ja - PA GDE TI JE ??????

- Keva - PA KOD OVOG MOMKA OSTALA!!!!

- Ja - PA STO ????
- Keva - PA NIKO MI NIJE REKAO DA TREBA DA BUDE KOD MENE !!!!!Image

- Ja - C,C,C .....ImageImageImage

Okrenem omladinca,pitam ga hoce li mi ikada vratiti saobracajnuImage (ili da vadim duplikat),on se nasmeja,izvinu se sto je mahinalno stavio u dzep (on je doneo na overu - bila je kod njega zbog odjave tabli),dogovorismo se za prekosutra (kad se bude podizalo ovo) ....i aj cao - caoImage

Neposredno pre svega toga ,Imagedopisujem se na PP sa clanom Boki78,i dotaknemo se gume koja ide oko biraca brzina,a nalazi se ispod one kozne suknjice oko hebla.

....i kako je Boki to spomenuo,....ja trk do lajke da Image
Evo za Bokija Image

Image Image Image

E sad malo da zamolimo Dareta ako je raspolozen za par saveta Image

Dareeee ...... operativnim radom (u duhu PoaroaImage),dosao sam do broja telefona vlasnika bele Nive.Nisam ga dobio jer je trenutno off line,ali sam saznao da je niva POKVARENA (ne znam sta) i da je verovatno to razlog njenog stajanja.Navodno se vlasnik sprema da je osposobi kod majstora ali jos uvek kao hvata zalet.
Ono sto saznah da je sigurno i izvesno - NA PRODAJU JE !!!

Kad sam zavrsio taj operativni rad,opalih jos neku fotku i dodjoh do nekih novih saznanja.Niva je definitno to neko godiste koje smo licitirali,na satu joj stoji 70 i neka hiljada,ima onaj tackasti dezen enterijera (nazires na jednoj slici),i ono sto je najintresantnije jos uvek su prve gume na njoj(ruske) koje imaju bas dobru saru (ali ko zna od kad stoje ovako ispumpane).Ima i ove neke pokusaje roll barova ,ali se to neko igrao sa bravarijom pa mi malo deluje ...onako....Image

Ja licno nemam nikakve emocije i pritajene zelje i potrebe za nivom,ali u ovoj prici me SAMO vuce finansiska inicijativa koja bi eventualno mogla da se postigne (kad se cujem sa prodavcem).Sobzirom da sam neke tajne samare vec naucio,mislim da je niva totalno dtugacija i po pitanju motora (ovde je 1.7 - to je lanac ...jel),a i karoserija verovatno ima druge neke slabe tacke.Onaj pogon 4x4 je takodje ovde prisutan,pa bi moje neko najednostavnije pitanje glasilo:

- Sta da gledam i nasta da obratim paznju???? ........pa ti je saljem Imageda je opravis ako je dohvatim a ja cu posle Image da sredim.

:) To ce da nam bude Niva za hitne intervencije Image....valjda moze da vuce slep prikolicu???? :)

Evo jos slika:
Image Image Image

Image Image Image

Image Image Image

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Na temu Nive:
Ove gume joj sigurno nisu fabričke jer niva sa takvim gumama nije prodavana u to vreme, možda ni posle (Tad su išle one sa natpisom NIVA 4X4 ili Omskshina vli-10 ). Ja imam ovakve iste gume i odlične su. E sad, ja bih rekao da ni felne nisu originalne, tj moguće da postoji još jedan set felni. To zaključujem po boji felni koja nije baš kao fabrička ali je potpuno ista kao one što se prodaju naknadno. Uporedi sa rezernim točkom pa ćeš videti jesam li u pravu.
E sad kažeš pokvarena je. Zavisi šta tačno.
Ova limarija mi ne deluje trulo osim na gepeku ali treba je sanirati.
Taj motor sa lancem joj je prednost u pouzdanosti, a mana je jedino što lanac mora malo da zvecka koliko god bio našpanovan. ( Još nisam isprobao onaj ISAI :D , sa njim možda i ne mora da zvecka :) )

Drugo ne znam šta bih rekao, a da nije nagađanje.

Rale
Automobil: Samara 1.5 21083

Post by Rale »

bruyoni wrote:
skora wrote:Ok....onda cemo te Image

Image

P.S.

Poslao sam Metelli-ju juce mail da ih pitam za zdravlje ,i usput jel rade jos uvek taj famozni korektor odnosno peti kocioni.Javljam sta su rekli ....ako odgovore ;)
Radi ga i LPR, imam ga nešto preko tri, ili 4, godine i i dalje radi. Pitaj u gazeli verovatno mora da se čeka.
Korektor kocenja LPR mogao je da se naruci u SZAKAL METAL, imaju radnju na Medakovicu, ne znam im telefon ali se moze naci preko neta.

Sto se tice pumpe za vodu, ja sam proslog leta kupio Valeo u Beocar-u za oko 1.600 din, uvoznik je Sanel iz KG
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!

skora

Post by skora »

Rale wrote: Korektor kocenja LPR mogao je da se naruci u SZAKAL METAL, imaju radnju na Medakovicu, ne znam im telefon ali se moze naci preko neta.
Hvala Rale .....evo telefona i sajta http://www.szakalmetal.eu/rs/proizvodi

Szakal Metal D.O.O. - BEOGRAD

Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak: 08:00 - 17:00

Borivoja Stevanovica 2b , Medakovic III
Tel.: +381 [11] 7474 027
+381 [11] 7474 028
+381[11] 6891 053
e-mail: beograd@szakalmetal.co.rs
Rale wrote:Sto se tice pumpe za vodu, ja sam proslog leta kupio Valeo u Beocar-u za oko 1.600 din, uvoznik je Sanel iz KG
Beocar http://www.beo-car.rs/

Adrese

Gandijeva 44, Blok 63 Novi Beograd Telefon (011) 318.50.50
Radno vreme radnim danom 08-20 subotom 08-16 nedeljom 09-13

Omladinskih brigada 7b Novi Beograd Telefon (011) 3129-222
Radno vreme radnim danom 08-20 subotom 08-16

Gago

Post by Gago »

Za Daciu 1.6 cena Valeo pumpe je oko 3500 din, da li je realno da za Samaru kosta vise nego duplo manje i da je original?

Na ovom sajtu uvoznika Sanel, naidjoh i na zanimljiv podatak http://www.sanel.biz/lada

skora

Post by skora »

Gago wrote:Za Daciu 1.6 cena Valeo pumpe je oko 3500 din, da li je realno da za Samaru kosta vise nego duplo manje i da je original?
Kako Gago duplo manje ....zar nismo rekli da u Gazeli kosta Valeo 2200din

P.S.
Dobio sam vlasnika Nive.....pocela je borba ....pricacu vam .... ;)

Gago

Post by Gago »

Rale gore napisa da je platio Valeo 1600 din...

skora

Post by skora »

Aha ...ti si se na njegovu cenu bazirao....izvini,mislio sam da si prevideo Gazelu pa sam te zato ispravio....sorry :oops:

Rale
Automobil: Samara 1.5 21083

Post by Rale »

skora wrote:Aha ...ti si se na njegovu cenu bazirao....izvini,mislio sam da si prevideo Gazelu pa sam te zato ispravio....sorry :oops:
Izvinjavam se, pogresio sam. Valeo pumpu za vodu sam platio 1950 din, sacuvao sam racun.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!

Post Reply