bruyoni wrote:INA.. Nemačka INA? Deo Schalffer grupe?
Daa daa......
bruyoni wrote:Oni pakuju Contitech kaiševe,
Jeste - da ......mada nekad u kit-u bude stampa na kaisu INA a nekad Contitech .......sve zavisi od zemlje gde se kupuje,modela kaisa koji se kupuje itd...
Schalffer grupa posluje sa INA-om,LUK-om i FAG-om,zapravo ova tri su u okviru Schalffer grupacije...medjutim tu sad postoji nesto sto oni zovu
Distribution Partner Konzept i u okviru tog sistema poslovanja ti kad otvoris INA kutiju unutra je Contitech,a taj Contitech je cini mi se ispostava Continentala koja se bavi aftermarket proizvodnjom.Kada pricamo o kaisevima,i kada recimo kupujemo PK kais za neki auto,a hocemo Contitech-ov,dobicemo ga u Continental/Contitech pakovanju.Ovako recimo
....a ako pricamo o zupcastom ,dobicemo ga u INA pakovanju (kao na gornjoj slici) ili recimo ovako za ceo kit

Tu sad samo treba obratiti paznju na dobavljaca odnosno onog od koga ga kupujemo.Ako ima indicije da nas slaze,onda je totalno nebitno sta pise na kutiji ili kaisu,kad i Kinezi i Turci umeju to sve lepo da spakuju kao ORG.Poenta cele price je u carinskoj dekleraciji.....Ako vam je uvid u nju dostupan,onda nema zime.Tamo sve lepo pise.Sve drugo je lov u mutnom........izuzev ove opcije koju spomenu bruyoni - kad se poslovno saradjuje sa proverenim uvoznikom pa je onda svaka sumnja suvisna.
bruyoni wrote:a plava ina ne postoji, plavi gates već da
Moja greska....na brzaka sam samo ulazio na forum kad sam kucao poruku,videh logo na slici i nisam obratio paznju na sam kais odnosno na proizvodjaca........sorry
bruyoni wrote:ali to u ovoj dimenziji neš naći jer ne ide ni na šta što ima zajednicu sklonu ozbiljnom tjuniranju.
Ja to ne mogu da tvrdim.....ja ne znam ni broj dela o kom pricamo,ali ako ti je to poznato,onda nema vise dileme oko plavog kaisa za lajku
bruyoni wrote:Ako hoće ozbiljan kaiš kod nas onda Contitech.

.... to sam odmah predlozio cim sam procitao sta se desilo......samo rekoh INA da ne komplikujem puno ali sad sve objasnih....
bruyoni wrote:Ja imam Dayco i šta reći osim da trpi i da sam zadovoljan brzinom degradacije
Uz svo duzno postovanje ,kad je u pitanju DAYCO ,ja kazem
bruyoni wrote:Sa Gates-om smo ovde već imali zanimljiva iskustva, moje je opisano tamo negde na početku pa bih ga izbegao ako se kupuje kod nas.
Nisam procitao ali predpostavljam.......verovatno je bila u pitanju neka prevara
bruyoni wrote:Roleri španeri... FAG, INA

....tj. Schalffer,pa sta uleti......
bruyoni wrote:Pumpa... nađeš VAZ original super , ako ne metelli ili Bugatti
Metelli

Bugatti nikad nisam trosio
.....o VAZ-u sam ja najmanje kompetentan da pricam.Znamo se tek 15tak dana
bruyoni wrote:valeo bih izbegao, nisu mi sigurni.
Po meni Valeo

.....ja sam u donosenju definitivne odluke za vodenu pumpu bio vise naklonjen njemu nego Bugatti-ju.Ne zbog 100din razlike vec zbog ne trosenja Bugatti-ja do sad.Kako mi rekose da obratim paznju na tvoje savete,eto na moju odgovornost nek bude konacni izbor za moju samaru - Bugatti.Da probijemo led......
.....ali ako pocne da mi kmeci ili propisa brzo, spominjacu te(da znas)

dok ga budem ponovo zubcio ...pu pu pu da ga ne ureknem