Kocnice
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Kocnice
kocioni paknovi u proseku predju oko 100 -120 000 km normalne voznje plocice se brze habaju barem duplo, pa i vise . kociona tecnost se menja komplet na 60 000 ili na 2 godine exploatacije, sta pre istekne osim ako je silikonska onda moze na 5...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Ma samo da nije aluminijum kad kocim sa 150 da mi ne propada vise kocnicabruyoni wrote:Dobro de, od sivog liva!
Cepidlako
Cuo sam da ako sada zamenim glicerin, buduci da nije nikada menjan, 1o godina, da ce brzo otici gumice, da fe procuriti. Ima istine?
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Gde imaju celicni dobosi i po kojoj ceni? Jesu li isti kao za Samaru?Gago wrote:Nema na cemu i drugi putbruyoni wrote: Pride su nabavljeni čelični doboši, hvala Gago
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
Ja sam bio da kazem kurir
, isti su kao za Samaru i kostaju 1960 din komad... Za kvalitet ces morati da pitas strucnijeg, tj. bruyoni-ja.
U Kraljevu su uzeti diskovi, za oko dve nedelje cu ici opet kuci, pa ako ti bude trebalo i uzecu ih i tebi
Prodavnica Mako je u pitanju.
U Kraljevu su uzeti diskovi, za oko dve nedelje cu ici opet kuci, pa ako ti bude trebalo i uzecu ih i tebi
Samo Samara Srbina Spasava
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Hvala ti.Gago wrote:Ja sam bio da kazem kurir, isti su kao za Samaru i kostaju 1960 din komad... Za kvalitet ces morati da pitas strucnijeg, tj. bruyoni-ja.
U Kraljevu su uzeti diskovi, za oko dve nedelje cu ici opet kuci, pa ako ti bude trebalo i uzecu ih i tebi![]()
Ako je Mako u pitanju mogu ih uzeti u KG, prolazim tuda jednom u par meseci kada idem u rodni kraj.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Pretpostavljam da misliš na kočiono ulje. Ako ulje ne mijenjaš dugo (a 10 godina je dugo) ono gubi svoja svojstva. Npr. vrelište mu pada i može doći do pojave plina u kočionom sustavu, što dovodi do propadanja kočnice i slabijeg kočenja. Zato obavezno mijenjaj kočiono ulje. Ako ti nešto procuri, to nije zbog novog ulja (naravno stavljaš propisano ulje), nego zbog toga što je to nešto dotrajalo pa ga treba mijenjati.Pane wrote:Cuo sam da ako sada zamenim glicerin, buduci da nije nikada menjan, 1o godina, da ce brzo otici gumice, da fe procuriti. Ima istine?
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
Onda znaci da rusi fabricki stavljaju kvalitetno. Nikada gumice nisu procurele, a na tehnickom odlicni rezultati kocenja. Kociono ulje nije dosipavano! 89.000 km. U susitini, ja sam zadovoljan autom. Kupljen nov, nekoliko opravki, tacnije benzinska pympa, pumpa za vodu, modul paljenja, dva puta prednje kocnice i mislim da je to sve. Jednom rebrasti. Cak nijednu sijalicu do sada nisam
menjao!
Ja mojoj ladi nikad nisam menjao kociono ulje komplet. Jeste zameni se deo prilikom neke intervencije i tad iako staro ulje koje sacuvam prilikom ispustanje vazduha njega nevracam u kocioni sistem, mozda je to dovoljno
. Ladu imam 14 godina, jednom sam menjao zadnje cilindre i jednom glavni. Menjao sam i obadva na kvacilu i stavio sam fenox ima 5-6 godina i traju. Prodavnica koja (a mislim da je i jedinau LE) prodaje te delove kocione cilindre godinama prodaje samo fenox delove.
Moj pokojni otac imao je novog ficu, medju prvih i novog juga 45 i skoro novog stojadina i nesecam se da mi je ikad pricao da mu je majstor predlozio menjanje komplet kocionog ulja. U novije vreme same te price su mozda i proizvodjaci izmisle da bi prodali robu naravno.
Moj pokojni otac imao je novog ficu, medju prvih i novog juga 45 i skoro novog stojadina i nesecam se da mi je ikad pricao da mu je majstor predlozio menjanje komplet kocionog ulja. U novije vreme same te price su mozda i proizvodjaci izmisle da bi prodali robu naravno.
-
Boki78
Ne izmisljaju nego je to ulje hidroskopno i vremenom mu se snizava tacka kljucanja te postaje opasno. Sem toga ukupan trosak zamene ti je reda 3e u materijalu pa nigde nema razloga da se to i ne uradi ...
-
rascho
U Hrvtaskoj na tehničkom mjere točku vrenja, i ako je ispod 150C ne možeš proći tehnički.
Dobro ali kako zameniti celokupnu tečnost. Ako odvrtimo sva 4 siska i tu je ispuštimo deo tečnosti će ostati u kočionim cilindrima na točkovima i eto baš tu gde su gumice nova tečnost neće ni doći.
Rasho kako je mere, odakle uzimaju uzorak?
Rasho kako je mere, odakle uzimaju uzorak?
-
rascho
Samo otvore posudu za ulje i tamo mjere, tako da je u biti dovoljno samo izvući ulje iz posude i uliti novo prije tehničkog.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Kad menjas ulje ispustis ulje iz cantra ali ne do kraja da ne povuce vazduh na zadnje sisice pa dolijes pa onda na prednje i sve ako dok ne potekne cisto
Da ali opet u samom cilindru nazad i kocionih celjusti napred ostace staro ulje, i nismo dobili nista. Pitanje je dali ce se ono ikad izmesati.