Kocnice

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Boki78

Re: Kocnice

Post by Boki78 »

Pa tesko da ti ostane ista od starog ulja jer kad naspes novo moras da izventiliras sistam pa tokom tog procesa uz novonatoceno izleti i sav zaostatak starog ulja :) To najlakse vidis kad npr radis na malo zapustenom kocionom sistemu kome je matoro ulje vec promenilo boju. U pocektu ti u bocu upada samo to prljavo trash ulje, a posle novo bistro kociono ulje ..

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Neće, ulaz ulja u cilindar je sa donje strane a sisica za odzračivanje sa gornje. Kada se menja najbolje uzimate fluide različite boje onda se tačno vidi kada prestane stari a krene novi.
Takođe se može menjati i na kontra stranu, čak je tako i bolje, tj da se puni preko sisice i da se iz posude s vremena na vreme samo odvadi. Nema drukanja a i fluid onda teče tako da pomaže izlazak vazduha, ako ga slučajno ima

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

A čime ga utiskuješ na sisicu. Imaš neku pumpu, priručno napravljenu, ili nešto drugo?
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

bruyoni

Post by bruyoni »

Možeš onom malom prskalicom kojoj se nadruka pritisak da bi radila. Može direktno njom tj sipa se UKT u nju pa se nabije crevo gde ide mlaznica ali se meni to nije svidelo jer nikad ne znaš kada će UKT pojesti plastiku pa sam sa drugarom napravio da prskalica samo daje pritisak, tj. nabiš u nju samo vazduh i onda smo jednoj tegli koja dobro zaptiva izbušili pokopac pa i stavili dva creva i zadihtovali, jedno sa dna kupi ulje a drugo samo doprema vazdušni pritisak iz prskalice. Na crevo za vazduh smo dodali i jedan ventil za vazduh što se koristi u akvaristici čisto da možemo lakše da regulišemo pritisak. Može se regulisati i mlaznicom na prskalici ali je ovako lakše.

PS: Doboš
Image

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

ja koristim obicnu unutrasnju gumu napumpanu na 0,5 bara, povezanu sa starim poklopcem posude hidraulike kvacila, kojem je dodata suplja cevcica i crevo sa prikljuckom za ventil pumpe za naduvavanje guma... sistem je stalno pod pritiskom i samo odvrcete i zavcete sisice. ali mora da se pazi da ne istera svu tecnost iz posude i ne povuce vazduh (periodicno se zaustavlja postupak i dopunjuje posuda) ...
a ima jos sitema uradi sam...
http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/instrum/prokach.htm
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bruyoni

Post by bruyoni »

Da, to je vec stari oprobani metod ali eto ima tu manu da ako se pretera moze povuci vazduh pa treba paziti.
Ja koristim ovaj jer je jednako primenjiv i na motocikle, tamo je cak i preporuciv kod masina sa dvoje celjusti koje su vezane ili redno ili preko T racve.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Izmesa se malo od pritiska pa i ono izadje, ja sam menjao u bas posle nekog vremena sam skidao celjusti mislio sam da blokiraju ono izaslo cisto ulje

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Koje pločice staviti???
TRW 2350din
ATE 2200din
VAZ (unutra su nacalo) 1100din

ili nešto bolje a za cenu oko 2000din.

bruyoni

Post by bruyoni »

Kako su potrošeni i koji su diskovi na vozilu?

choksi

Post by choksi »

Ravnomerno su potrošene, diskovi su fabrički,ne trese ništa, ne škripi, nego mi je jedan klip blokirao i kad sam ga razrađivao video sam da je ostalo možda 5mm mesa pa reko da zamenim na vreme.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

lukas tj trw, ja imam na aleku-fiesti-golfu 2-pasatu 3 i prosto su ne unistivi

choksi

Post by choksi »

E to mi treba iskustvo iz prve ruke. :xixi

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Na aleku sa njegovim dijamantskim-titanijumskim- ne unistivim diskovima eno vec par godina nisu se ni makle, zao mi sad da radim tj da ubacujem druge kocnije kad su ove plocice ko nove a presao sam i boga i oca, na fiesti su mi tek stavljeni diskovi i plocice trw na golfu ko zna kad su stavljeni, na pasatu su isto komplet novi, najbolje ako mozes da se izduzes i zamenis komplet zbog slicnosti materijala i vise ce trajati

bruyoni

Post by bruyoni »

Fabrički nakon koliko km? premeri im debljinu, minimum je 18mm. U principu od ponuđenog ako je disk zaista fabrički onda ATE jer su se pokazale najbolje na fabričkom disku, ja sam ih imao ali na Bremo i nisu bile nešto.
Sada imam TRW u kombinaciji sa Ferodo diskovima i koče baš dobro i ako još nije do kraj razrađeno

PS: TRW pločice traži za samaru, dobiješ nešto veću površinu kočenja jer nema rupice za senzor istrošenosti plus budu nešto jeftinije jer nema tog "senzora"

choksi

Post by choksi »

Znači definitivno mogu za samaru, nisu predebele? jer sam ih gledao i za samaru ima veći izbor (bez tih žičica).

Post Reply