BA3 2109

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

skora

Re: BA3 2109

Post by skora »

Gago wrote:P.S. Koji je ovo deo grada ?
Zvezdara

travelman

Post by travelman »

Zakuni se da ti na monitoru kao pozadina stoji slika instrument table od samare ... :D :D :D ...

A sto se tice problema sa ubacivanjem u 5.u, moram priznati da taj problem ni nemam jer nemam ni 5u brzinu ... :kez ...

A moram i javno da se izvinem i povucem komentar koji sam ti dao kada sam prvi put video tvoju samaru na forumu. Dakle, povlacim rec i javno priznajem da tvoja samara izgleda mnogo bolje od one sto su romi kupili za 10000 dinara... :P ...

Na ovom forumu su pojedinci meni dosta pomogli i javno im se zahvaljujem, smatrao sam da je red da se i ja nekom forumasu oduzim na isti nacin. Lanac za filter je najmanje sto sam mogao da ti ponudim a ti ces se oduziti u naturi. Obzirom da si sada postao punopravni clan bratstva Lada klub Srbija, moraces svima nama da operes lajke i produvas dizne ... :D :D :D ... vozeci u 5oj ... :P ...

skora

Post by skora »

travelman wrote:Zakuni se da ti na monitoru kao pozadina stoji slika instrument table od samare ... :D :D :D ...
:oops: :oops:
travelman wrote: i javno priznajem da tvoja samara izgleda mnogo bolje od one sto su romi kupili za 10000 dinara... :P ...
Eto....sada vam je svima kristalno jasno sta mi je radio ceo dan....... :evil: ......u jednom momentu mi je doslo da oteram moju pod presu ,a njemu lepo dam 250e za njegovu i obojica da budemo srecni :kez :kez
travelman wrote: Obzirom da si sada postao punopravni clan bratstva Lada klub Srbija, moraces svima nama da operes lajke i produvas dizne ... :D :D :D ... vozeci u 5oj ... :P ...
Sto se mora nije tesko..... :( ......nego kad vec spomenu dizne posalji mi onaj broj telefona sto si zaboravio danas ;)

P.S.

Provozah lajku malo veceras.....30tak km po gradu........isti utisci kao i kad sam je doterivao.....Lezaj tocka se cuje,menjac ok,napumpao gume,sipao corbu i otprilike to je to.

U toku voznje skazaljka od temperature se nije pomerala.Kontam ostao termostat otvoren.......ali u jednom momentu posle ne znam koliko semafora upali ventilator.Kratko,mozda minut......i tada je skazaljka bila zakucana skroz levo.

Odakle da krenem???? Od instrument table ili od termostata....gde je problem???

djape1977

Post by djape1977 »

Naravno .....nego pitam jer nikad nisam cuo za ove a cena im studentska,pa reko mozda nisu lose ako je neko vec probao.....
nema dobre a jeftine gume. cena nove gume sve govori. ako nemas para da je kupis kao novu, kupi je kao polovnu, i dalje je bolja od nove jeftine
Pitah za ove 205 ali nisi komentarisao.....to su one fulda Y-2000 sto si vozio na tvom 131 (teget) kad si stavio 14tice sa 132ke ....ako se secas.E ovo je ta prica samo 13ice....
vozio sam i na crvenoj ladi 2104 sa fiatovim motorom fulda y2000 205/60/13. kupio sam ih polovne i vozio nazad dobrih 30tak hiljada km. odlicne gume, ali ima problem. ne proizvode se vec vise od 10 godina i ima sanse da bacis pare. sasvim je moguce da nisu skladistene u dobrim uslovima i da ti posle par stotina km popucaju i iskrive se. pre neki dan sam morao da bacim michelin mxv 195/60/13 jer su se raspale najbukvalnije.
takodje, mislim da je 205 za samaru ipak overkill. ima da udavi ionako kilav motor. da li je moguce da ne cesu nigde? teoretski da, ali moras bas da pogodis ET u milimetar sto je malo verovatno. za 205 ti trebaju felne od 6 do 9 inca sirine. takodje, imam komplet firestone 205/60/13 pa ako si voljan da eksperimentises, probacemo

Ma evo davim se sa jednim iz oglasa za nekih 6kom (4 zimulje i 2 letnje),pa ako ga pobedim,bice dobro.....malopre mi i Djape poslao ponudu za neke koje on ima na stanju ,tako da je to reseno uskoro...
bruyoni wrote:Au bre pa gda ćeš da nađeš tu dimenziju znaš koliko široka felna ti treba za 205?
Ma navatam na oglasima felne koje mi se mnogo svide (13ice),ali su u paketu sa gumama ovim 205.Pitam prodavca jel bi prodao samo felne bez guma (jer su mi preterane),i tada (dok sam cekao njegov odgovor),ja reko aj da pitam Vas jel uopste mogu 205ice na samaru,dali kace negde itd....
Dobijem odgovor od prodavca da MOZE samo felne,ali da je cena samo 20e manja u tom aranzmanu.Dakle ceni gumu 205/13 prakticno 5e....a svi znate posto su te gume (Fulda Y-2000 je u pitanju)
pusti mi link oglasa da vidim sta je u pitanju
j***** auto bez kardana

skora

Post by skora »

djape1977 wrote:pusti mi link oglasa da vidim sta je u pitanju
http://www.kupujemprodajem.com/Alu-feln ... -oglas.htm

Image

djape1977

Post by djape1977 »

felne su odokativno 6x13, veci ET. nisam siguran kako ce da leze na samari po pitanju dubine. takodje, imas neodgovarajucu centralnu rupu i pogresan raspon srafova. gume deluju ok
j***** auto bez kardana

skora

Post by skora »

Meni su leeepeee :oops: UH!!! Pa znam da su 4x100,ali sam mislio da im doskocim sa plivajucim srafovima......znas onaj sesiric sto ide uz sraf.........a za centralnu nisam ni razmisljao ali sam mislio da je to odgovarajuca......

Koja je centralna kod samare??? :?

travelman

Post by travelman »

Ako ti je skazaljka bila zakucana skroz levo i u trenu kada se upalio ventilator, onda je problem pre u nekom kontaktu nego u termostatu. Na crvenoj mi je bio zaglavio termostat i ostao otvoren ali i tada se skazaljka pomerala samo sto nije htela da izadje iz belog. A da li radi termostat proveri, posle krace voznje, pipajuci gornje i donje crevo na hladnjaku. Ako su istovremeno oba jednako topla ili vruca, onda ti je termostat zaglavio i ostao otvoren. Prodrmaj osigurace pre svega toga, bar ja tako mislim a mozda ti odgovori i neko strucniji od mene... :hello ... Bitno je da radi termodavac i da pali ventilator.

Broj telefona nemam ... :( ...

djape1977

Post by djape1977 »

skora wrote:Meni su leeepeee :oops: UH!!! Pa znam da su 4x100,ali sam mislio da im doskocim sa plivajucim srafovima......znas onaj sesiric sto ide uz sraf.........a za centralnu nisam ni razmisljao ali sam mislio da je to odgovarajuca......

Koja je centralna kod samare??? :?
58.1 ili 58.5
j***** auto bez kardana

skora

Post by skora »

Gledam nesto slike sad na netu.....jel samarin termostat zapertlovan u onom kucistu sa one tri lule????
Ne menja se sam termostat nego prakticno celo to kuciste sa sve termostatom??? Jel???

Jos dva pitanja,

- jel ima neki srafcic za ozracivanje sistema nakon zamene????
travelman wrote:Bitno je da radi termodavac i da pali ventilator.
- da ga ne zeza slicajno termodavac za temperaturu????On pali ventilator posto nemam ECU,ali i daje signal skazaljci ...zar ne??
travelman wrote:A da li radi termostat proveri, posle krace voznje, pipajuci gornje i donje crevo na hladnjaku. Ako su istovremeno oba jednako topla ili vruca, onda ti je termostat zaglavio i ostao otvoren.
Sad cu da idem da vidim sta je muci (sinoc bio mrak pa nisam nista cackao)

@Djape - *fala za info za centralnu rupu

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Nije ovo Punto pa da ima srafcic za odzracivanje :D , nego robusna ruska masina... Inace valjda se sistem odzracuje tako sto ostavis auto da radi u leru i cekas da upali ventilator...

Termoprekidac koji se nalazi na hladnjaku pali i gasi ventilator, a termodavac je ja mislim povezan sa kazaljkom na instrument tabli. Tako da kod tebe moze biti problem i do termodavaca.
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

Gago wrote: Termoprekidac koji se nalazi na hladnjaku pali i gasi ventilator, a termodavac je ja mislim povezan sa kazaljkom na instrument tabli. Tako da kod tebe moze biti problem i do termodavaca.
Ma da,na prekidac sam mislio a pisem davac.. travelmanu..... dakle mislim da je kod mene davac umro 100% .....videcu to pa javljam
Last edited by skora on Fri May 30, 2014 12:55 pm, edited 1 time in total.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Vazduh iz sistema za hladjenje ispusti na najvišljem crevu, obično je to na karburatoru. Otkači crevo i dospi tečnost dok ne procuri na njega, kad procuri vrati crevo i stegni šelnu.

skora

Post by skora »

Imadoh neke goste pa sam tek malopre bio do lajke.......Napravio sam ozbiljan krug po kraju,trudio se da gadjam uzbrdice da bih ga ugrejao,posle toga stao u mestu,i tako radio sigurnih 20min.

- Gornje crevo vruce,mekano na stisak (ne duva ga)
- Donje crevo vruce,mekano na stisak (ne duva ga)
- Malo prelivno crevce sto vraca u posudu sa vodom - mlako
- Kuciste termostata vruce,istog intenziteta kao donje i gornje crevo od hladnjaka
- Posuda sa rashladnom tecnoscu na nivou za prst vise od pola,otvaram je i zatvaram bez pritiska iz posude
- Buksne na prekidacu i davacu na svom mestu bez znakova propalosti
- Skazaljka zakucana u levo bez znakova zivota
- Grejanje u kolima (d*umres,sve tri brzine)

VENTILATOR HLADNJAKA NI U NAJAVI DA SE OGLASI ZA SVO OVO VREME !!!!!

STA SAD ?????

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ma tebi kazaljka izgleda da ne radi, verovatno je izgubila kontakt u tabli. ja bih se na to okrenuo...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Post Reply