Tenak
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Tenak
Ono gde ima korozije, obican antirost pa sacekam da prenoci, obrusim pa mozda opet nanesem, ocistim razredjivacem pa presto rast konvektor.
- aleko-2141
Nadjoh danas neku skid boji, namazem kad oni nistaaaaa, dzaba bacio pare, trazim dalje
- aleko-2141
dok se nisam iznervirao, 10-ak min, na upustvu pise od 3-5 min, onaj u spreju sto sam imao kako prskas ono otpada a ovaj ni da nacne, ko vodu da sam prosuo, pise za metal al izgleda dzaba
- aleko-2141
Znam ja to sve al ja lepo trazio i svi zivi kao ima rade ljudi al nije to to, pa te izubijace ti lim, itd, sad sam ovako radio i nikad vise, samo peskiranje dolazi u obzir, mislio sam ja i da pravim peskaru al dzaba kad nema ko da mi pomogne i pokaze.
-
Boki78
Sto to radis, dovoljno je da osmirglas grubo rdju i naneses presto ostavis 5-7h i gotovoaleko-2141 wrote:Ono gde ima korozije, obican antirost pa sacekam da prenoci, obrusim pa mozda opet nanesem, ocistim razredjivacem pa presto rast konvektor.
Ja vec probao na mestu gde je pre stalno rdjala sta god joj radio. Sada ni da makne ...
- aleko-2141
Sto prosto kad moze i komplikovano 
- aleko-2141
Zvao sam danas sarita komerc, nov nivin 1.7 karburator motor, sa sve agregatima, papirima, kaze covek mozda je i paljenje podeseno, 1500 eura
Pravo da ti kazem, ovde sa sve ne EU zonskom carinom za toliko novi i ne mogu da dobijem. Bolje ti potrazi 2130 motor, to je vec 1.8cc sa perspektivom jer je radilica 84mm hoda
to ne bi trebalo da bude mnogo skuplje od tok 21213 motora. 21214 motor ne preporucujem jer je sav sistem hidrokompensatora mnogo slabo izplaniran, a najgore je sto taj motor nesme da se vrti na visokim obrtajima ako volis da gazis.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
- aleko-2141
jel to onaj iz onog kombija vazovog?
Dare - da upravo to i kazem. Taj sistem koji su oni napravili sa tim hidrokompensatorima nije nesto. Mnogo ljudi koji su kupili 21214 glave prepravljaju sve pod 21213, svaka cast njima na trudu da ga utisaju ali kad ti zavrtis motor in pocinje da riba a nije ni 50 000...
2130 - da, on se u vecini ugradjivao u te kombi varijante. Ako se vec cimas za novi motor to je sto bi ja uzimao sebi. Vec je mnogo kulturnije uradjen sa tehnicke strane, pogotovo radilica. Sama konstrukcija i protok ulja po njoj je stvarno na nivou. Za buducnos je isto solidan jer moze od njega dosta da se postigne na tuning bazi. Blok se slobodno bushi na 84mm i tu dobijas kvadrat 84x84. Odaberi BMW lagane klipove koji imaju palac 22mm i olaksaj te 21213 klicanike poravnaj blok da klip bude ravan sa njim i to je to
ostaje ti samo glava i zla bregasta
i napajanje....
2130 - da, on se u vecini ugradjivao u te kombi varijante. Ako se vec cimas za novi motor to je sto bi ja uzimao sebi. Vec je mnogo kulturnije uradjen sa tehnicke strane, pogotovo radilica. Sama konstrukcija i protok ulja po njoj je stvarno na nivou. Za buducnos je isto solidan jer moze od njega dosta da se postigne na tuning bazi. Blok se slobodno bushi na 84mm i tu dobijas kvadrat 84x84. Odaberi BMW lagane klipove koji imaju palac 22mm i olaksaj te 21213 klicanike poravnaj blok da klip bude ravan sa njim i to je to
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
- aleko-2141
Ne dam tolike pare, ubacicu audijev motor pa nek ide zivot
- aleko-2141
Polako prikupljam delove sto mi trebaju. Javno se zahvaljuje clanu 'Gago' sto mi je uzeo u makoo prodavnici retrovizore i komplet ablendere sa nosacem.