Imam jedan problem od kako sam uzeo Ladu 110 a to je stvaranje kondenzata u gepeku i kasnije kapanje na dasku koja prekriva rezervi točak. Kondenzat se stvara u tolikoj mjeri da je ta iverica je pretvorila u raspad kao da je od papira a miris vlage nikako da izvjetri iako sam znao kad su extremno topli dani da to sve otvorim da se osuši ali džaba.
Interesuje me da li ste imali ovakvih problema i na koji ste ih način rješavali?
Sve sam odvode pročistio i dalje mi se zna dobra količina vode stvoriti u lijevom i desnom dijelu gepeka gdje stoje one plastične kadice za držanje koječega.Kad je danom toplo a noć zahladi ujutro kad otvorim gepek sa unutrašnje strane poklopca gepeka ima toliko kondenzata da kaplje. svako ljeto držim gepek otvoren što više mogu da se isuši na toploti ali i dalje kad krenu hladniji dani dešava se isto i pride još polako počinje da se osjeća vlaga u kabini.Jednostavno ne znam šta da radim da to zaustavim.
Negde ti nesto propusta vode, odozdo ili odozgo trebas naci uzrok. Gde ti stoji lada, napolje ili u nekoj garazi?
Ako si u mogucnosti otvori ga i neka ga ceo dan na sunci, dva tri dana i mora da se osusi. Izvadi ako imas kakve prostirke u gepiku pa i njih prosusi. To ce se osusiti ali uzrok moras naci.
Meni ovo muci cjeli zivot al sta da mu radim kad mu nema spasa sve sam radio pa nista i digao ruke meni ne pravi toliko kontenzacije i ne oseca se miris na vlagu ali sta je tu je
To se sliva voda iz više izvora oko kedera gepeka, oko zadnje svetlosne grupe, uz bravu... ne mnogo ali se vremenom nakupi. Ja sam to rešio tako što sam u krst probio gumene čepove na dnu tih bunkera i kroz njih ugurao po špric od 2 ml kome potom, nakon što ga proguraš kroz gumeni čep jer je sada probijen u krst, ukoso odsečeš kraj gde se kači igla.
Voda slobodno otiče tj ništa se ne sakuplja u velikoj količini plus se i malo provetrava.
da se oglasim i ja na ovu temu. ozbirom da sam nov u svetu 11x serija, imam isti problem. skuplja mi se voda u gepeku, i to najvise sa desne strane u onom plasticnom dzepu i ispod njega. onog dana kada sam doterao lajku kuci iz Zrenjanina bila je nenormalna kisa, ujutru kada sam otvorio gepek u toj plasticnoj kadici sam mogao ruke da operem, do pola je bila natopljena vodom, ispod nje je takodje bilo vode i malo kod rezervnog tocka. takodje je i tepih u tom predelu vlazan. na levoj strani gepeka,medjutim, sve suvo.
e sad, ono sto sam ja primetio je da se ta voda u gepeku stvori samo kad vozim. ostavio sam auto u selo 2 dana na kisi namerno da vidim sta ce da se desi, sve je bilo suvo. dosao sam do zakljucka da voda ulazi negde od ispod, odnosno da tocak baca. amortizere sam menjao, zevao sam na sve strane i nisam video nista neobicno i cudno gde bi voda mogla da udje. danas sam rasturio one tapacire u gepeku i video da sa zadnje strane (dakle gde su zadnja stop svetla, na toj strani) postoje nekakvi plasticni otvori, kao za ventilaciju. sa leve stane je kao citav i skroz zatvoren a sa desne strane je taj plasticni deo polomljen. e sad, moje pitanje glasi cemu sluze ti otvori tu ispod tapacira? i da li postoji mogucnost da tu ulazi voda, da tocak baca ispod branika i da zaliva odozdo kroz zaj otvor i da ulazi u gepek?
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
I meni je se u ovoj novoj Samari pravila barica u rupi od rezervnog tocka ali sam to regulisao tako sto sam uzeo burgiju 8mm i probusio tj napravio odvod. Problem resen.
Dalje ... voda kada negde ulazi, ostavlja trag u vidu mrlja ili tako nesto. Prati taj trag i videces gde je izvor, a kod mene je bio na bocnim zadnjim kederima koje sam malo zavrnuo i ispod premazao silikonom.
Ako ti se stvara kondez, to je zato sto isparava voda koja je vec unutra. Davno sam imao slican problem na jednom autu, cim padne kisa prednja soferka toliko zamagli da se jedva vozi a ventilacija ne pomaze. U pitanju je bio filter polena koji je bio extra prljav ali jbg, ko je tad znao da se tako nesto nalazi a i menja u modernijim kolima.