Problem je sledeći. Pregledom utvrdim da je izgoreo vod na štampanoj ploči pozadi. Kada sam zicom prespojio na sijalicu, to je spalilo osigurač migavaca i tabla je prestala da radi. Zamenom osigurača sve se vratilo. Dakle razmisljam se da razvučem novu instalaciju komplet za rikverc, kada je već sve rastureno... Ali najradije bih rešio sve bez novog razvlačenja. Pomagajte, u subotu je pakujem pa moram da rešim sta ću.
Rikverc svetlo problem - Samara
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Rikverc svetlo problem - Samara
Pozdrav ljudi, odavno me nije bilo, ali eto problem me vratio
Poplavi mi ćaletovu Samaru ovaj haos na Ubu... Sve rasturim i poskidam, sedista, tapacirunge, tepih, tablu... Samo žice iz table vire. I sada za vikend treba da sastavim sve i to mi nije problem. Taman smo sredili podove kod limara i biće vrh
Nije radila većina elektro uređaja i sve sam uspeo da sredim osim rikverc svetla
Problem je sledeći. Pregledom utvrdim da je izgoreo vod na štampanoj ploči pozadi. Kada sam zicom prespojio na sijalicu, to je spalilo osigurač migavaca i tabla je prestala da radi. Zamenom osigurača sve se vratilo. Dakle razmisljam se da razvučem novu instalaciju komplet za rikverc, kada je već sve rastureno... Ali najradije bih rešio sve bez novog razvlačenja. Pomagajte, u subotu je pakujem pa moram da rešim sta ću.
Re: Rikverc svetlo problem - Samara
Hvala na brzom odgovoru! I sumnjao sam na ploču, ali nije je lako naći tako brzo pa da budem siguran da je ona. Pre nego sto vratim tepih i ostalo...
Kakve veze ima tepih sa plocom
...... ona je u stop lampi....a na nju ide dzek...tako da sve mozes da spakujes a nju stavis cim je nabavis.
P.S. - ima toga po radnjama ...jesi zvao??
P.S. - ima toga po radnjama ...jesi zvao??
Ma ona je ....nema sta drugo.....ustvari jel ima samara onaj automat /prekidac za rikverc????BU wrote: ali nije je lako naći tako brzo pa da budem siguran da je ona.
Ne, nisi me razumeo, mislio sam da ako je ploča sto posto, onda me baš briga, vraćam polako sve a nju kada nabavim
Mislio sam šta ako nije ona a sve vratio
Evo jurim brojeve, da napravim spisak pa da zovem polako.
Sada vidim pitanje, i da, ima automat. Merio sam voltmetrom, kada ubacim u rikverc regularno dobijem 12V na džeku koji ide na ploču.
Sada vidim pitanje, i da, ima automat. Merio sam voltmetrom, kada ubacim u rikverc regularno dobijem 12V na džeku koji ide na ploču.
Aha....mislis u samoj instalaciji da je negde prekid pa opet posle da bude vadjenje.....
Ma ne verujem.....Ploca dobila vodu,oksidirao vod,napravio prekid i eto belaja.....znas da su one sugave i osetljive i bez vode....

Ma ne verujem.....Ploca dobila vodu,oksidirao vod,napravio prekid i eto belaja.....znas da su one sugave i osetljive i bez vode....

Ma da, već imam neku staru, riknjavalo već. Opšte poznata boljka... Hvala ti još jednom. Da li možda znaš gde ima da se uzme? Da ne jurim redom ako već neko zna.
E pa da, oni su mi u komiluku, stao mozak
Hvala!
A što ne premostoš na ploči izgorele štampane veze, žica kalaj i sos gas i zavšiš poso. To je verovatno izvodljivo ako do ploče već dobijaš napon za rikverc svetlo.
Ma i to sam razmatrao, ali ako ovo nađem jeftino, nema potrebe da se mučim. Izvini, a šta je sos gas? 
Pa jesi zvao Saritu 
Sos gas je tecnost kojom premazes mesto gde ces lemiti, ako to nemas moze i tinol pasta za lemljenje da posluzi ali sos gas je sigurno bolji narociti za prljava mesta. Pravi se od sone kiseline i cinka ili pocinkovanog lima sto starijeg to je i bolji jer u njemu ima vise cinka.
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
na toj najlon foliji sa bakarnim vodovima desava se da sama sijalica grlom pravi kratki spoj. Na mestu gde uvlacis sijalicu ona grlom treba da ostvari samo kontakt sa masom, ali nazalost izlize se zastitni sloj pa pravi kontakt i sa dovodnim plusom. Ja sam to resavao tako da uzduzno makazama razdvojim te vodove tako da samo masa prolazi kroz mesto gde ga grlo moze dotaci a plus sam sproveo drugim putem (ispod lezista grla) da svog mesta gde ga sijalica treba dotaci i problem resen.BU wrote:Ne, nisi me razumeo, mislio sam da ako je ploča sto posto, onda me baš briga, vraćam polako sve a nju kada nabavimMislio sam šta ako nije ona a sve vratio
Evo jurim brojeve, da napravim spisak pa da zovem polako.