Rikverc svetlo problem - Samara

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

BU

Rikverc svetlo problem - Samara

Post by BU »

Pozdrav ljudi, odavno me nije bilo, ali eto problem me vratio :( Poplavi mi ćaletovu Samaru ovaj haos na Ubu... Sve rasturim i poskidam, sedista, tapacirunge, tepih, tablu... Samo žice iz table vire. I sada za vikend treba da sastavim sve i to mi nije problem. Taman smo sredili podove kod limara i biće vrh :prvi Nije radila većina elektro uređaja i sve sam uspeo da sredim osim rikverc svetla :x
Problem je sledeći. Pregledom utvrdim da je izgoreo vod na štampanoj ploči pozadi. Kada sam zicom prespojio na sijalicu, to je spalilo osigurač migavaca i tabla je prestala da radi. Zamenom osigurača sve se vratilo. Dakle razmisljam se da razvučem novu instalaciju komplet za rikverc, kada je već sve rastureno... Ali najradije bih rešio sve bez novog razvlačenja. Pomagajte, u subotu je pakujem pa moram da rešim sta ću.

skora

Re: Rikverc svetlo problem - Samara

Post by skora »

Ja sam relativno nov u svetu samara ,ali mislim da je za tebe - ovo resenje ;)

Image

BU

Post by BU »

Hvala na brzom odgovoru! I sumnjao sam na ploču, ali nije je lako naći tako brzo pa da budem siguran da je ona. Pre nego sto vratim tepih i ostalo...

skora

Post by skora »

Kakve veze ima tepih sa plocom :? ...... ona je u stop lampi....a na nju ide dzek...tako da sve mozes da spakujes a nju stavis cim je nabavis.

P.S. - ima toga po radnjama ...jesi zvao??
BU wrote: ali nije je lako naći tako brzo pa da budem siguran da je ona.
Ma ona je ....nema sta drugo.....ustvari jel ima samara onaj automat /prekidac za rikverc????

BU

Post by BU »

Ne, nisi me razumeo, mislio sam da ako je ploča sto posto, onda me baš briga, vraćam polako sve a nju kada nabavim :) Mislio sam šta ako nije ona a sve vratio :x Evo jurim brojeve, da napravim spisak pa da zovem polako.

Sada vidim pitanje, i da, ima automat. Merio sam voltmetrom, kada ubacim u rikverc regularno dobijem 12V na džeku koji ide na ploču.

skora

Post by skora »

Aha....mislis u samoj instalaciji da je negde prekid pa opet posle da bude vadjenje.....
Ma ne verujem.....Ploca dobila vodu,oksidirao vod,napravio prekid i eto belaja.....znas da su one sugave i osetljive i bez vode....
:roll:

BU

Post by BU »

Ma da, već imam neku staru, riknjavalo već. Opšte poznata boljka... Hvala ti još jednom. Da li možda znaš gde ima da se uzme? Da ne jurim redom ako već neko zna.

skora

Post by skora »

Zovi saritu za pocetak ....99% ima

Image

BU

Post by BU »

E pa da, oni su mi u komiluku, stao mozak :D Hvala!

skora

Post by skora »

8)

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

A što ne premostoš na ploči izgorele štampane veze, žica kalaj i sos gas i zavšiš poso. To je verovatno izvodljivo ako do ploče već dobijaš napon za rikverc svetlo.

BU

Post by BU »

Ma i to sam razmatrao, ali ako ovo nađem jeftino, nema potrebe da se mučim. Izvini, a šta je sos gas? :D

skora

Post by skora »

Pa jesi zvao Saritu :?

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Sos gas je tecnost kojom premazes mesto gde ces lemiti, ako to nemas moze i tinol pasta za lemljenje da posluzi ali sos gas je sigurno bolji narociti za prljava mesta. Pravi se od sone kiseline i cinka ili pocinkovanog lima sto starijeg to je i bolji jer u njemu ima vise cinka.

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

BU wrote:Ne, nisi me razumeo, mislio sam da ako je ploča sto posto, onda me baš briga, vraćam polako sve a nju kada nabavim :) Mislio sam šta ako nije ona a sve vratio :x Evo jurim brojeve, da napravim spisak pa da zovem polako.

Sada vidim pitanje, i da, ima automat. Merio sam voltmetrom, kada ubacim u rikverc regularno dobijem 12V na džeku koji ide na ploču.
na toj najlon foliji sa bakarnim vodovima desava se da sama sijalica grlom pravi kratki spoj. Na mestu gde uvlacis sijalicu ona grlom treba da ostvari samo kontakt sa masom, ali nazalost izlize se zastitni sloj pa pravi kontakt i sa dovodnim plusom. Ja sam to resavao tako da uzduzno makazama razdvojim te vodove tako da samo masa prolazi kroz mesto gde ga grlo moze dotaci a plus sam sproveo drugim putem (ispod lezista grla) da svog mesta gde ga sijalica treba dotaci i problem resen.

Post Reply