LADA 112 problem br.2
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: LADA 112 problem br.2
Mi se skrsi toa kopce so koe na pritiskanje se otvora sklopot so osiguraci. Go lepam so selotejp traka, ama ne drzi dolgo pa kutijata so osiguraci pagja. Nema da se kypi. Zatoa treba od nekoja stara lada da izvadam, ili da napravam nekoja improvizacija. Ilma li neko kakvu ideju
?
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Koji dio ti je pukao onaj što je na armaturi, ili onaj što je na tim vratancima od osigurača? Mada ako me sjećanje dobro služi (a u zadnje vrijeme se baš i ne mogu pohvaliti), oba ta dijela su metalna.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- tomo 110
- Automobil: lada 110 1.5 16v
Pane wrote:Mi se skrsi toa kopce so koe na pritiskanje se otvora sklopot so osiguraci. Go lepam so selotejp traka, ama ne drzi dolgo pa kutijata so osiguraci pagja. Nema da se kypi. Zatoa treba od nekoja stara lada da izvadam, ili da napravam nekoja improvizacija. Ilma li neko kakvu ideju?
Pane i kod mene se to desilo(puklo) ,ali ja sam to kupio tocno znam 250 denari.Ali sam se iznamacio dodeka sam ga namontirao mozda ceo dan
Aj ti slikaj sto ti treba pa da potrazim , u komsiluku imam nekoliko dileri za lada delovi nema sto nema.
- Martin Skopje
- Automobil: lada 110
Za raketata ja zemav od otpad od samara a kazete mi vie od kaj ste moze sum ve videl nekade po grad i kako vi izgledaat ladite ? ne mi trebaat za delovi tuku bi mozele i nie vo makedonija na napraime nesto kako klub pa da se sobirame
LADA VOZI DADA
Lada otisla danas kod majstora kako bi pred odmor zamenio onaj rebrasti kais, (nakon 50.000 km bez zamene), a ujedno i ulje u motor (nakon 7.000 km) i u menjac (nakon 50.000 km). Rekao sam da pogleda i zadnje kocnice, jer su jos fabricke nakon 90.000 km. Ujedno, sam je rekao da ce naci resenje za problem sa kutijom od osiguraca. Evo i fotografije.
- tomo 110
Martin Skopje wrote:Za raketata ja zemav od otpad od samara a kazete mi vie od kaj ste moze sum ve videl nekade po grad i kako vi izgledaat ladite ? ne mi trebaat za delovi tuku bi mozele i nie vo makedonija na napraime nesto kako klub pa da se sobirame
Po privatna poraka pratimi telefon.
- tomo 110
Pane , ti najdov kopce za tablata od osiguracite novo. Cena okolu 300 do 400 den.Vo nas.M.A.Cento pretposlena avtobuska na 45ka na semaforite.
E, fala ti mnogu, ke kypam iaKo majstorot nesto svitkal, zastrafil i sega raboti