Pomagajte ako boga znate, auto kuva a ja sizim!

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

skora

Re: Pomagajte ako boga znate, auto kuva a ja sizim!

Post by skora »

sale75a wrote:pa da onda vidim gde se nalazi posto je to sve nabijeno kod mene i ne mogu ga naci.
Pa odakle si uzeo zice da bi probao ventilator na zivo????

sale75a

Post by sale75a »

U ventilator ulaze dve zice, i ima uticnica koju sam iskopcao i sproveo struju direktno sa akumulatora i radio je. Danas sam butajuci po netu naisao na nasem forumu temu sa istim problemom i sad mi je sve jasnije
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=10&t=4989&start=0
Ostalo mi je samo da odem kod elektricara da proveri relej a ja cu pokusati da proverim senzor "termometar" posto sam naisao na upustvo kako to treba ciniti a nadam se da ne pravi racunar problem jer ako je to u pitanju ja ne znam sta cu raditi a ni kome se obratiti. A da, zaboravio sam napomenuti da sam probao danas da u trenutku kad je auto vec podigao malo radnu temperaturu i trebao ukljuciti ventilator izvadio kablic sa senzora termometra i odmah je ukljucio ventilator i trenutno stabilizovao temperaturu na normalnu radnu ali je odmah ukljucio check engine. Ne znam koliko je pametno voziti tako.

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

OK momci, kod sale75a radi se o samari sa injection elektronikom gde kompjuter na osnovu termodavaca na glavi motora ukljucuje relej ventilatora. Ovde je moguca bilo kakva losa masa prema kompjuteru pa da kompjuter brljavi. Najpostenije bi bilo prikljuciti test aparat u vozilo i ocitavati parametre direktno u voznji pri istovremenoj simulaciji voznje uzbrdo da bi se pojavili simptomi o kojima je rec, pa tek na osnovu iscitanih parametara koje prepoznaje kompjuter doci do daljnjih zakljucaka u kojem smeru traziti neispravnost.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

bas tako...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

sale75a

Post by sale75a »

Ne preostaje mi nista drugo nego da se vratim na staru dobru biciklu. Salim se naravno, moracu da potrazim nekog dobrog auto elektricara u Krusevcu i nadam se da ce sve biti kako treba.
Hvala puno svima jer bar sad znam na cemu sam.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Vidi ti za čep, da ne budem dosadan, mene je on zezao i auto je nabijao pritisak i izbacivao antifriz, što je meni ličilo na prokuvavanje a nije bilo, da ne bi imao probleme bez problema.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

ja rekoh odmah da vidi posudu

sale75a

Post by sale75a »

Vrlo je moguce da posuda pravi problem, od nje cu prvo i krenutu jer mi se poklopac lose zavija, tj. pri kraju proslajfuje. A ako to ne resi problem onda pravac autoelektricar. U svakom slucaju hvala vam puno ljudi

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

nema onda sta drugo, zameni bocu, takav im je sistem da trazi zatvoren sistem

Pane
Automobil: lada 110 8li

Post by Pane »

Ja bih prvo probao da proverim dali ce gubiti tecnost sa ispravnim chepom. Taj je jeftin i isti je od samare. Ako nije ispravan on ti u guzvama izbaci tecnost. Ako to nije, proveri posudu, ali je izvadi i razgledaj. Zna da napykne neprimetno i pravi problem , a da ne mozes videti da gubi tecnost jer curka i susi se. Obicno se jeftiniji delovi i brze kvare, jer su i potrosni materijal. Ali, su uvod u skyplje opravke.

sale75a

Post by sale75a »

Posudu sam kupio prosle godine novu ali mi bas nesto mi ne deluje da je bas sto posto sigurna a cep je stari i kao sto sam rekao to ne dihtuje kako treba. Da li je pametno da uznem na nekom odpadu posudu od nekog stranca sa originalnim cepom? Nije problem uzeti novu ali i one su pod znakom pitanja.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

ako je tako tj ne dìtuje onda je to problem i nista drugo, moli boga da nije glava tj dihtung otisao od tolikog kuvanja

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Taj čep na prelivnoj boci ako o njoj pričate i treba da može da diše. Jer tu ide višak vode i uzima se ako je potrebno. Već su ti rekli a i ja ti predlažem da pogledaš čep na hladnjaku jer on reguliše kada će višak vode pustiti u prelivnu bocu. Tako je barem kod 2107 lade i stojadina.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

ovde bas trazi da bude hermeticki zatvoren

Pane
Automobil: lada 110 8li

Post by Pane »

Naravno, nema chep na hladnjaky. U cemu je problem staviti novi cep na posudi? Kosta nekih 3 - 4 eura.

Post Reply