Savet za kupovinu auta

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Alexa
Automobil: Lada 2106

Re: Savet za kupovinu auta

Post by Alexa »

E ovako,vi koji ste otvorili oglas juce (plavi passat) otvorite oglas opet,sta se tacno desilo sta ovaj lik muti,sada je drugi passat u pitanju a ostao je na istom linku

skora

Post by skora »

Nije drugi passat....sad je golf 5 ;) ....nista neobicno....svi veci dileri i auto placevi imaju saradnju sa sajtom P.A. jer se tamo konstantno oglasavaju pa samo menjaju ponudu kako koja dodje i ode.......Passat od juce je po svoj prilici prodat jer ga nema u ponudi BAS TOG oglasivaca,tako da ako ti odgovara 5ica u beloj boji ...... moze biti tvoj

Alexa

Post by Alexa »

Ma nista od petice,moji nece takav automobil,treba limuzina :D

Alexa

Post by Alexa »

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _6_brzina/

Jel mogu ja da proverim da li je vozilo stvarno ocrainjeno i da slucajno nije kradeno i sta mi je sve potrebno za to ?

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

A zasto ti treba bas VW?Ako hoces kola u ovom stanju mozes naci za mnogo jeftinije pare u holandiji sa servisnom knjigom.Jeste da bi tamo dobio sa pravom kilometrazom koja kvari opsti utisak,ali barem bi znao sta kupujes.

skora

Post by skora »

Alexa wrote:Jel mogu ja da proverim da li je vozilo stvarno ocrainjeno
Mozes.......uzmes fotokopiju carinske dekleracije i uplatnica o placenim carinama,i odes u upravu carine da vidis dali su im legle pare po toj partiji/uplati
Alexa wrote: i da slucajno nije kradeno i sta mi je sve potrebno za to ?
Sastavni deo operativnog postupka naseg MUP-a,je i interpolska provera tek registrovanog i uvezenog auta......Dakle prilikom registracije,potpisaces papir u kome pise da si saglasan da im doteras auto ukoliko ima potragu za sta bi te oni obavestili kada ga provere.MUP se obavezuje da tu proveru uradi u roku od 60 dana od dana od kad udje auto kod nas u sistem...

Ako je ne daj Boze kraden,ostajes bez njega.......zato ti je potrebna PISMENA garancija od strane prodavca (overena kod suda),da je auto regularan i legalno uvezen,i da u slucaju eventualnog spora,imaju obavezu da refundiraju sav iznos racunajuci i registraciju

P.S.

Image Image

Opis
.....................................ENTERIJER JE OCUVAN

Image Image Image
Last edited by skora on Thu Jun 19, 2014 2:48 pm, edited 1 time in total.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

I plus su malo morgen prošli ispod 200k km naočito ovaj plavi pasat. Bazna oprema, čelične felne ne da miriši na renta-car nego opasno smrdi na flotno vozilo.
A i stvarno, uhvatio si se VW-a ko pijan plota :)

skora

Post by skora »

bruyoni wrote:I plus su malo morgen prošli ispod 200k km naočito ovaj plavi pasat.
Naravno da ova kilometraza nema pojma sa ovim autom.....na njegovu starost to se hvata nekih 15 hiljada godisnje a za tu kilometrazu NAPOLJU NIKO ne kupuje dizela.......
P.S.
Ja kad bi mu rekao koliko je presao pao bi u nesvest :mrgreen:

bruyoni

Post by bruyoni »

Pola miliona najmanje. Dovezao sam iz UK jednog sličnog u 4x4 izvedbi sa preko 300k i očuvanijim i luksuznijim enterijerom.
Samo na enterijeru izvučeno 80% troškova a uzet je samo zbog torsen diferencijala.

Alexa

Post by Alexa »

Zato sto volim volskwagen,kao kad bi ja tebe pitao zasto si se zalepio za ladu,znam da su sve (vecina) kilometraza lazne...sto se tice oznake tdi,cisto da znas izbledela je pozadi sto se i vidi po slovima (bela su a ne hromirana kao slovo T),sto se enterijera tice na vecini je to donekle odlepljeno,a prekidaci jesu malo unakazeni...Ne pravdam ja ovaj model vidi se da je donekle izakan,a i sa spoljne strane i leva i desna crna lajsna je izgrebana...Ajde leba ti reci mi koja bolja limuzina za te pare moze da se uzme ?

skora

Post by skora »

Alexa wrote:sto se enterijera tice na vecini je to donekle odlepljeno,a prekidaci jesu malo unakazeni...
Haa ...na kojoj vecini???? Mislis ovih koji su kod nas uvezeni???? Na njima jesu,ali na primercima koji se kupuju za kucu,takvi izvozani automobili nisi interesantni izuzev ako te ne povuce finansiska inicijativa koja se obicno posle olupa o glavu sto se tice ulaganja.....

Pasat B5.5 sa 130ks je roba koja ima siriki diapazon kupaca ,kako napolju tako i ovde,ali ti cisto drugarski savetujem da ne nasedas na neke skolske trikove kad negde u podsvesti znam da se bar toliko razumes.....

Primerak koji si postavio je presao dosta....pod tim dosta podrazumevam ozbiljnu kilometrazu koja za sobom vuce niz reparacija koja na ovom auto nisu nimalo jeftine.Dzabe tebi sto ce ti ga on i pokloniti,kad ti treba da ulozis brdo para u njega ,i opet to nece biti kvalitet delova koje ima onaj koji te delove ima iz prve ugradnje.....

Jesi primetio da je suknjica oko menjaca na ovom primerku nova ???

Image

Sta mislis ,sto je menjao???? Jer zato sto je presao 180 hiljada?????

Vidi kako izgleda rucica na 450 hiljada na tom modelu

Image

E sad zamisli kakva je turbina,trapovi itd......

Nemoj samo da sagledavas nabavnu cenu auta....to je nekad najjeftinija stavka ;)

bruyoni

Post by bruyoni »

Zalepio?! Pa ja sam prvi koji se usudio u nekoj temi o polovnjacima da kaže da mu sledeći auto SIGURNO neće biti lada. Prvog momneta kada održavanje krene da mi smeta i da me ometa lada se prosleđuje nekome. Prema četvorotočkašima ne gajim emocije.
Najbolja limuzina za te pare? A koliko ti uopšte para imaš da daš za auto? Da li se natežeš za tih 3600 ili imaš 4600? Ako imaš 4600 onda slobodno uzmi tog pasata. Ako se već natežeš onda bolje kupi nešto jeftinije pa da ti ostane kaš za održavanje da ne ti auto ne preraste u nekretninu. Lepo ti je Škoro objasnio šta te čeka kod ovakvih primeraka, meni se tih klinačkih fora "da uzmem što fascinantije devojčice to vole" u stvari ako će ti auto koristit za šepurenje onda OK, ali ako će služiti da te preveze... razmisli dobro.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ljudi nemoj te ga ubedjivati za drugi auto, pokusavao sam al dzaba :) moje misljenje o pasatu je skoro pa ravno nuli, jeste lep, dobri motori, kvalitet enterijera nikakav, tvrd auto a i bucan a o ceni odrzavanja da ne pricam, burazer ima pasata (gde ce bosanac bez vagena) auto ima oko 300 hiljada auto se raspao i decko koji ima para kaze da mu se ne isplati da radi trapove i ostalo nego ce ga proda tako a preprodavac mu je rekao dobar u lice da ce mu skine kilometrazu i zameni sve sto treba samo da ga proda a isao je burazer da vidi 406-cu koja je presla 220000 auto je kao nov i citav dan mi prica kako je dobar auto i da ne moze da veruje da je tako udoban i tih, pezo-citroen-ford su dobra auta al mi smo takav narod da ako ne vozi wagena nije nista uradio u zivotu, a burazer je uzeo pasata bas sa 18 god i naravno uzeo ga zato sto je wagen a kad ga je kupovao tad platio ga nesto oko 15 hiljada god dana starog i sa pravih 96 000, radio je trap, kocnice i servis i to zadovoljstvo je kostalo 15 hiljada, ni tad nije bio nesto a sta je tek sa 300-400000.

Alexa

Post by Alexa »

Ne kazem ja,verujem da je razdrnadn i sve,nisam ja ni imao u planu bas taj da kupim,pitao sam ovako zato sto me je zanimalo kako da proverim da li je auto legalan

Alexa

Post by Alexa »

@bruyoni Ne mislim bukvalno za ladu,samo navodim primer
@aleko ma da,svi su do jaja samo je wagen raspad,...Dovoljno mi je bilo to sto se decko sa wagenovog foruma iscimao samo da mi predstavi passata,nisam vozio ali me je on vozio...BUCAN !? nisam primetio,da jeste kada ga oteras u obrtaje sto je i normalno (i serem se u auto koji se ne cuje,ja sam uvek voleo automobile koje mozes da cujes odlicno),udobnost,nesto nisam primetio da nije udoban prilicno lepo je prelazio preko rupa,a jelte kad vec pominjes pezoa vozio sam se u 307-ici i mogu reci slobodno da ni trunku udobnija nije....
Hvala na dosadasnjim odgovorima,mozda je bolje da ne postavljam vise pitanja,ako nastavim bojim se da ce se ispostaviti da je vagen najgori auto

Post Reply