Savet za kupovinu auta

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

skora

Re: Savet za kupovinu auta

Post by skora »

Alexa wrote:Nadji mi neki ovakav al limuzinu
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... di_prelep/ ;)

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

ova sedista ko iz golfa 2, auto se trazi po netu a gleda uzivo :)

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

ha-ha,pazi da ne iskesiram 6,5 soma

travelman

Post by travelman »

90tih sam vozio vw i to uvek predzadnji model. Ukupno nekih 15tak godina i 5 razlicitih automobila koji su u to vreme bili, nazovi, dobri modeli.

Pre 20tak godina je vw nesto mozda i bio u odnosu na druge marke i to je ono cime se Alexa verovatno vodi u svom razmisljanju slusajuci pojedince koji dizu golfa 2 u nebesa. Ali, danas g7 nije isto sto je nekada bio g2 kada se pojavio. Danas je vw potrosna roba kao i sve druge marke a jedino sto ga izdvaja od ostalih je njegova precenjena vrednost.

Svi znamo koliko kosta veliki servis na passatu, kao polovna Lada. Pojedini vw modeli su statusni simbol i na zapadu pa mi zato nije jasno kako pojedinci sa platom od 300e zamisljaju da voze jedan takav model.

Bilo je jednom u SAT reviji kako se i na koji nacin odluciti za kupovinu kog modela. Merilo je bila cena velikog servisa i da bi se neki model uspesno odrzavao po PS.u plata treba biti 3 puta veca od cene velikog servisa.

I tako ja sa vw spado na Samaru mada sam na dobitku jer ja veliki servis na njoj uradim za trecinu moje plate ... :D :D :D ...

skora

Post by skora »

Alexa wrote:ha-ha,pazi da ne iskesiram 6,5 soma
Pa i ja sam kupio lajku za 200 ,ali ocas posla dodje ona na cenu koja je optimalna ako hoces da bude sve kako treba.....Tako je i kod passata i svakog drugog auta...

Prvo ces ga kupiti za oko 4 soma,pa onda registrovati,pa uraditi servis i vec si na 5.Onda ce da se nesto pokvari recimo turbina,malo nesto na trapu i dve dizne da se zakaslju.....i eto si na 6.....

Stvar je samo ko sta voli......odjednom ili iz par puta ;)
travelman wrote:a jedino sto ga izdvaja od ostalih je njegova precenjena vrednost.
1000e se placa samo ime ;)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Sto ti kazes da ve nije kao pre, gazda moj kupio sad na sajmu golfa 7 doterao ujutru auto ja ga gledam i pitam koliko je presao i koliko je star on me pogleda i kaze glanc nov, lepo je videti nov auto al me u opste nije privukao, nema tu privlacnost kao modeli do golfa 4 kao i on sam

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

travelman wrote: Pre 20tak godina je vw nesto mozda i bio u odnosu na druge marke i to je ono cime se Alexa verovatno vodi u svom razmisljanju slusajuci pojedince koji dizu golfa 2 u nebesa. Ali, danas g7 nije isto sto je nekada bio g2 kada se pojavio. Danas je vw potrosna roba kao i sve druge marke a jedino sto ga izdvaja od ostalih je njegova precenjena vrednost.
Mani ga,hoce da uci na sopstvenoj gresci.
Imam drugara bosanca,koji je posle golfa 2 uzeo golfa 5.Razocarao se u VW (a bosanac!) i prodao ga posle 3 meseca i kupio pezo 406 sa kojim je bio izuzetno zadovoljan,posle imao sudar i prodao za sitne pare i sad ima punta koji psuje svaki dan.
skora wrote:
Alexa wrote:ha-ha,pazi da ne iskesiram 6,5 soma
Pa i ja sam kupio lajku za 200 ,ali ocas posla dodje ona na cenu koja je optimalna ako hoces da bude sve kako treba.....Tako je i kod passata i svakog drugog auta...
Stigao do 250! :mrgreen:

skora

Post by skora »

Imre wrote: pezo 406 sa kojim je bio izuzetno zadovoljan,
406tica je skroz odlican odnos ulozeno/dobijeno......cak sta vise HDI je odlican motor.

Pljuvace ih samo ko ih nije vozio.....Udobnost,potrosnja,odrzavanje.....sve je korektno

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

vagen je sto kaze skora ime a ostala nemacka vozila niko ne pominje, ja stojim za francuze posto su mi oni bili najbolji u voznom parku kao i danas, pokazao sam aleksi i nekoliko japanaca i znam ljude sto ih voze a i ja sam neko vreme vozikao drugarovog akorda 2000 god, ta vozila voze samo ljudi koji se razumeju i znaju kakva su to auta, necu aleksu da plasim al evo primer, klinac kod mene ima rodjake vani i naravno kupe mu pasata sve to lepo isli na more ovo ono posle god dana iz cista mira motor zakuca i izbi iz dzeba preko 1000 eura i poet moli s strane da bi se auto popravio, auto se kupuje da bi sluzio a i treba njega na vreme odravati.

travelman

Post by travelman »

Bas sam danas negde u nekom tekstu procitao da je 406ica zadnji model pezoa koji je napravljen bez greske i da traje. Posle njega je sve konfekcija.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Imreee, to sam i ja rekao za 406 malo iznad :P, za 2500 mozes da ih biras a odrzavanej skoro pa sitnica, trap prednji zadnji put izasao 11000 za trajao je skoro preko 150 000, veliki servis se radi na 150 000 al uradili na 100 000, cena 23000 sa rukama, reko sam aleksi da cu da popisem delove pasata i pezoa i da vidimo koji je jeftiniji

skora

Post by skora »

Imre wrote:Stigao do 250! :mrgreen:
300 :!: ....sve sam vam pisao.... :!:

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

406 zadnje dobro auto pa onda 607 posto je nasledio sve njegovo, prvi su imali 2.2 hdi a taj je los pa kroz koju god je dobio 2.0 110 ks taj je motor izmisljen za sve pa je novija generacija dobila 2.0 136 ks koji je opet malko losiji, sto se tice trapa slican kao na 406 samo uvelican tako da nije ni skup, pezo ima generalno problem malo sa elektrikom al sve se to da srediti, ja sam odrzavao jednu i sve je bilo ok

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

skora wrote:
Imre wrote:Stigao do 250! :mrgreen:
300 :!: ....sve sam vam pisao.... :!:
:P
Cicijo!Nisi jos stigao do realne sume!

aleko-2141