Kocnice

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Kocnice

Post by bruyoni »

Bez problema, iste su debljine.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

sto rece bruyoni ako je fabricki disk stavi ate, ako nije stavi sta hoces. fabricki +ate= 20-30% kraci zaustavni put u odnosu na bilo sta drugo...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bruyoni

Post by bruyoni »

Samo što mi je problem da poverujem da su diskovi originalni, na tu kilometražu. Iz fabrike su kočnice za svaku pohvali ali je problem što su pločice trkački tvrde i pojedu disk.

PS: Sada opet gledam kilometražu ponovo, i oko 70k km ima, nešto sam bio u zabludi da ima oko 100k. Mada i na tih 70k bolje proveri debljinu diskova. Na toliko otprilike sam i ja menjao i diskovi su bili katastrofa zbog loših ruskih pločica.

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

ROULUNDS je dosta dobra plocica. na originalnim ladinim diskovima zajedno sa ate pokazala najbolje rezultate.
Steta sto je nema u srb,hr ili makediniji, izbor je bugarska ili eventualno madzarska.
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Sreo sam Đapeta na B.Potoku pa sam uz konsultacije uzeo neke mekane grafitne pločice, pa ćemo da vidimo kako će se ponašati. Inače za sad su ok lepo koče i u tišini, a na ladi su bile neke mps made in usa pločice.

tomo 110
Automobil: lada 110 1.5 16v

Post by tomo 110 »

Pred neki dan kada sam menjao lamelu ,promeniosam i plocice (do sada nisu menjani-original prva ugradnja) bili su FERODO . 8)
Plocice su vise izdrazali nego druk lager na lameli :x (Set na ladi lamela,potisna i lager) isto prva ugradnja bili su "no name" apsolutno nista. Samo neki broj "27".

bruyoni

Post by bruyoni »

Pre neki dan, napokon, stavljeni oni doboši od livengog gvožđa što je Gago doneo, hvala mu još jednom, postavljene nove pakne a zamenjen i zadnji levi cilindar (prva ugradnja) pošto je jedan klip blokirao a kreće i da slini. Za sada su utisci odlični, bio sam ovih dana više na dva točka nego 4, nema više blagog podrhtavanja pedale jer je neki doboš očigledno bio kriv ili puknut (gledali smo ali nismo ništa videli) koči odlično dok se hod pedale smanjio pošto su oba doboša bila solidno potoršena. Ručna takođe radi osetno bolje.
Sve prošlo bez problema samo se ja uvek setim da su se Rusi kretenisali sa zadnjom glavčinom tek kada skinem jedan doboš pa onda drugi točak skinem zajedno sa glavčinom.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Od kada sam ja govorio da stavljanjem kvlitetnijih doboša (od lijevanog željeza narvno) kočenje se pretvara u ugodno iskustvo, ali me nitko ne sluša.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

bruyoni

Post by bruyoni »

Nisam imao nikakva neugodna iskustva već eto iz meseca u mesec sam osećao kako sve lošije koče zadnji točkovi. Problem je što su pakne i pločice iz prve ugradnje katatrofalne sa gomilom metalnih opiljaka, dobro se sećam kakvi su mi bili fabrički diskovi kada sam ih menjao (brazde po celom prečniku, dve bukvalno stepenice, sitne naprsline...) i sve to od loših pločica. Brembo na kome su se trošile ETF i ATE pločice je nakon 70k km bio ravan ali potrošen na milimetar ispod minimuma. I doboši su većinu vremena bili kljakavi ali sam se odlučio na menjanje pre nekih 6-7 meseci kada sa na ručnoj bukvalno osećalo da je neki, ako ne oba, negde izgubio kružnost. Verovatno je zato i levi klip zablokirao jer je doboš bio potrošen

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Procurio zadnji desni kocioni cilindar,na srecu,primetio sam odmah,tako da nije ulje umazalo nove paknove.Koliko pratim evidenciju,prosli cilindar je trajao tacno 30.000 km.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Post Reply