http://www.kupujemprodajem.com/Motori-i ... ter_id=893
BA3 2109
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
Boki78
Re: BA3 2109
Glej vako, da je vidis i ti bi, vilica mi se pokrivila kad sam je video. Zasto? Ne zato sto mislim da je samara ne znam kakav auto, zapravo samara je iz perspektive 2014 godine kanta od auta, ali stanje u kome se taj auto nalazi posle 20+ godina uz fakat da je napravljena u krs kvalitetu i za doba u kome je nastala je za svaki respect. Na to sve treba dodati da ce zeni trebati auto vremenom vise nego sad.travelman wrote: Drago mi je, i voleo bih da se dokopas takvog primerka.
Tu nam se zelje i snovi potpuno razilaze, prosto nemam zelju za tako cime. Sem toga to sto je izdrzala par hiljada km bez stajanja ti nista pod milim bogom ne znaci, to se valjda podrazumeva. Smislena poredjenja se mogu raditi samo na mnogo duzim kilometrazama u realnoj svakodnevnoj eksploataciji.travelman wrote:Ali tri dana posle kupovine okaci slike gde si se odvezao sa njom i naravno, srecno i bericetno se vratio u toplinu doma svoga.
Mislim da sam ti odgovorio do pola, a sad i preostalu polovinu. U normalnim drustvima postoje tablice platnih razreda i u skladu sa njima proizvodi koji predstavljaju logican deo lifestyle-a za svaki. Napolju niko pri gramu pameti sa za njih socijalnim primanjima od oko 1000-1500 i neki evro preko ne vozi D klasu, u opasku izuzimanja balkanske i turske seljanije. E sad u skladu sa svim time, ja sebi postavim racun, pogledam gde je meni realno mesto u odnosu primanja, davanja i planove za buducnost pa se sracunam u odnosu na to koliko mene samara uz svu glupariju koju mi redovno donosi siba po dzepu a koliko je vozim i imajuci i vidu da mi je to prihvatljivo idemo dalje. Sem toga moja samara je nepotroseno vozilo sa svojih skoro 57000 i ne osecam se dovoljno mocnim da takvo vozilo prosto bacim i pazarim neko zarad sirenja m00desa po komsiluku.travelman wrote: Kako to da opet juris da kupis Samaru kada je, malte ne, u svakoj temi kudis prozivas i opanjkavas.
Daklem da rezimiram, jeste ona kanta od auta ali sam i ja kanta od finansijera pa smo jedno za drugo savrseni
Inace kakav je zestok kvalitet samara sam po eto n+1 put otkrio pre par nedelja, odem u Sabac i meni na 140km/h jedva da puni akumulator, stanem pipnem komutator on vreo. Stignem u Sabac, prohladi se i onda na 30km/h ponovo puni ko lud, zgreje se motor i posle nekog vremena opet pada napon na akumulatoru. Milina drugi farbicki komutator za manje od godinu dana. Na sve to kad se to njesra otvori stampa je tako kvalitetna da me podseca na moje rane radove iz OTO-a u osnovnoj skoli. Iskreno danas bi me bilo blam da potipsem onaj krs, a njima je to bilo opustencija. No dobro to podvedem pod sovjetski tehno romantizam i jurim novog bosch-a
Last edited by Boki78 on Sat Jun 21, 2014 10:33 pm, edited 4 times in total.
Boki78 wrote: stampa je tako kvalitetna da me podseca na moje rane radove iz OTO-a u osnovnoj skoli.
http://www.kupindo.com/Pribor-za-pisanj ... BOR-ZA-OTO
-
Boki78
Cuti u 8om razredu sam pravio neko stampano kolo, "glodjao" plocicu kiselinom, lemio , hebavao ale na vise nacina i opet to sve zajedno nije ni gram gore izgledalo od onog ruskog *ovneta od komutatora 
-
travelman
Cenim tvoj iskren odgovor, nemam srca da nastavljam diskusiju po ovom pitanju.Daklem da rezimiram, jeste ona kanta od auta ali sam i ja kanta od finansijera pa smo jedno za drugo savrseni![]()
Bez obzira na vrstu i model automobila, mislim da se pouzdanost i sigurnost pre stekne posle jednokratnog puta od 2000 km nego 100 puta preci deonicu od samo 20 km. Kao klinac sam vozio yuga kome sam ja ne paznjom sjebao motor pa je prolupao na cetvrtom klipu. Mesecima sam ga vozio na kratkim gradskim relacijama i nije bilo problema dok se motor ne zagreje ali je zato neka duza deonica za njega bila misaona imenica. Za mene je auto vise od prevoznog sredstva od tacke A do tacke B, za mene je auto izvor zadovoljstva koje mi pruza vozeci ga gde god sam naumio da stignem. Zao mi je sto sam sad isao na put cabriom a ne samarom jer trenutno nisam bio u prilici da za samaru uplatim amss i ostala medjunarodna osiguranja koja sam vec imao. A kada bi video slike, razumeo bi nasta mislim kada kazem da je za mene auto pouzdan tek onda kada u pola dana ili pola noci smem da krenem sa njim bilo gde.travelman wrote:
Ali tri dana posle kupovine okaci slike gde si se odvezao sa njom i naravno, srecno i bericetno se vratio u toplinu doma svoga.
Tu nam se zelje i snovi potpuno razilaze, prosto nemam zelju za tako cime. Sem toga to sto je izdrzala par hiljada km bez stajanja ti nista pod milim bogom ne znaci, to se valjda podrazumeva. Smislena poredjenja se mogu raditi samo na mnogo duzim kilometrazama u realnoj svakodnevnoj eksploataciji.
Bolje prvi u selu, nego zadnji u gradu. To je moja deviza i zato uzivajmo mi u nasim Samarama
Kad spomenu AMSS, sta je sa njima? Meni za 5 dana istice ona osnovna kartica, da li rade uopste da je produzim?
Samo Samara Srbina Spasava
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Ovo potpisujem!travelman wrote: Za mene je auto vise od prevoznog sredstva od tacke A do tacke B, za mene je auto izvor zadovoljstva koje mi pruza vozeci ga gde god sam naumio da stignem.
razumeo bi nasta mislim kada kazem da je za mene auto pouzdan tek onda kada u pola dana ili pola noci smem da krenem sa njim bilo gde.
Bolje prvi u selu, nego zadnji u gradu. To je moja deviza i zato uzivajmo mi u nasim Samarama
-
travelman
Meni je moja jos vazeca tako da ne znam detalje. Svaki dan prolazim pored njihove direkcije u Ruzveltovoj i nema vise onih guzvi kao kada su strajkovali. Mislim da rade normalno, slep vozila a i oni mali za brze intervencije spartaju po gradu pa su se verovatno vratili u normalu. Hvala Bogu nikada mi nisu bile potrbne njihove usluge ali se nekako mirnije osecam kada imam njihovu karticu.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
ja sam sa alekom mogao gde sam hteo a fiesta mi svako jutro pali gresku i gledam kada ce da stane, danas sam hteo to da resim al cim sam uzeo da radim odustao sam, rasturio sam motor do pola i jos nisam dosao do onog sto sam trazio, stara auta su zakon a i nova su dobra al treba ima para da bi se takav auto vozio.
Ja uplacujem osnovno clanstvo samo, ako budem isao negde van, uplaticu i dodatnu karticu, dobra je to stvar zlu ne trebalo.
Samo Samara Srbina Spasava
-
Boki78
Mislim da se poprilicno ne slazem ni sa cime ovdetravelman wrote: Bez obzira na vrstu i model automobila, mislim da se pouzdanost i sigurnost pre stekne posle jednokratnog puta od 2000 km nego 100 puta preci deonicu od samo 20 km. Kao klinac sam vozio yuga kome sam ja ne paznjom sjebao motor pa je prolupao na cetvrtom klipu. Mesecima sam ga vozio na kratkim gradskim relacijama i nije bilo problema dok se motor ne zagreje ali je zato neka duza deonica za njega bila misaona imenica. Za mene je auto vise od prevoznog sredstva od tacke A do tacke B, za mene je auto izvor zadovoljstva koje mi pruza vozeci ga gde god sam naumio da stignem. Zao mi je sto sam sad isao na put cabriom a ne samarom jer trenutno nisam bio u prilici da za samaru uplatim amss i ostala medjunarodna osiguranja koja sam vec imao. A kada bi video slike, razumeo bi nasta mislim kada kazem da je za mene auto pouzdan tek onda kada u pola dana ili pola noci smem da krenem sa njim bilo gde.
Prvo pre nekoliko godina sam sa mojom stukao preko 1000km za dva dana voznje, nije stala sve je islo, ali tokom toga je malo gubila antifriz, zadnje kocnice su bile kopletno neupotrebljive (sto tada nisam znao), zadnja desna stopaljka je mesala sa zmigavcem. Sve je proslo bez problema i da li to znaci da je tada bila pouzdana? Ne, danas je barem 20x pouzdanija, i bilo sta od nekoliko hiljada km in the row ce sigurno samleti, ali i dalje ne moze ni da prismdi novom autu. Sem toga ajd da pogadjamo sta je stresnije za auto, tj sta ce auto teze podneti, svakodnevno visestruko paljenje gasenje, kreni stani, kreni stani, kreni stani na temperaturama od -20 do +40 ili flow voznjica od 500km u pravcu? Sem toga koja ti je informacija kvalitetnija, ona koju ces dobiti voznjom kakva ti je inace barem 80% vremena, ili onom koju imas par puta godisnje?
Ovo je nesto sto je 100+% u suprotnosti sa svime sto verujemtravelman wrote: Bolje prvi u selu, nego zadnji u gradu. To je moja deviza i zato uzivajmo mi u nasim Samarama
Bice i meni, ali tu uskace ona prica sa "imam planove" Dok se na njima ne uznapreduje tu je spreadsheet i samo disciplinovani odnos priliv/odlivtravelman wrote: Za mene je auto vise od prevoznog sredstva od tacke A do tacke B, za mene je auto izvor zadovoljstva koje mi pruza vozeci ga gde god sam naumio da stignem.
Recimo, primera radi, moj ujak pazario novog pasata u Svajcarskoj, inace tamo zivi i radi, taj auto je sad vec na preko 300000km i opusteno ide sa njim po EU i ka nama. Sem redovnog odrzavanja i zamene potrosne opreme nista na njemu radjeno nije. Auto je kupljen nov u normalnoj zemlji, daklem nije special edition za balkanske domacine, sve vreme odrzavan po njihovim standardima. Mislim da je izvlacenje zakljucka kako nova kola ne valjaju a koja se odrzavaju na srpski snadji se nacin, kupljena polovna sa ko zna kojom kilometrazom i prethodnom istorijom nije bas oportuno. E sad u pravu si da za nova kola treba imati para, to se svakako podrazumeva, ali onda se kaze matora kola su bolja za sirotinju, a ne samo boljaaleko-2141 wrote:ja sam sa alekom mogao gde sam hteo a fiesta mi svako jutro pali gresku i gledam kada ce da stane, danas sam hteo to da resim al cim sam uzeo da radim odustao sam, rasturio sam motor do pola i jos nisam dosao do onog sto sam trazio, stara auta su zakon a i nova su dobra al treba ima para da bi se takav auto vozio.
-
travelman
Znaci, jednog takvog pasata sa predjenih 300000 po celoj EU ce da kupi Alexa ...
... samo sto ce na satu pisati 123456 i vozen samo od kuce do pijace jer je to treci auto u porodici ...
...
Ostalo si sve u pravu, pobedio si.
.
Nego, gde je ovaj Skora, vec dva dana ne objavljuje slike radova. Mora da je nesto priveo pa ima preca posla.
.
Ostalo si sve u pravu, pobedio si.
Nego, gde je ovaj Skora, vec dva dana ne objavljuje slike radova. Mora da je nesto priveo pa ima preca posla.
-
Boki78
Kamo lepe srece, taj pasat za 300k+ izgleda i ide kao prvog dana, al jbg em nije bio dzaba u nabavci em mu je cena servisa za nase pojmove preotrovna. Al jbg nije sipan castrol iz bosne, niti su mu menjani delovi zvucnih imena a jadnog porekla, a sva ta zabava siba po finansijama. U svakom slucaju on sa 300k je ne svetlosnu nego vise svetlosnih godina bolji nego sto je moja samara bila i po izlasku iz fabrike, a kamoli na 30ktravelman wrote:Znaci, jednog takvog pasata sa predjenih 300000 po celoj EU ce da kupi Alexa ...![]()
Ono sto ce alexa za 3-4k da pazari jeste pasat sa jedno 800kkm+ sa sto posto tacnom kilometrazom od 123.456km od drugog, a inace 5+ vlasnika od kojih su barem zadnja trojica trosila burek za dorucak. I onda ce da shvati da je zemlja okrugla na veoma skupocen nacin. Muka sa tim kolima pogotovu kad se sa njih prelazi iz lada i zastava je sto varaju izgledom. Izakana lada ili zastava prosto vristi na sve strane izgledom i skripom, a ove ne bas i to pouvuce nase ljude zeljne luksuza za male pare
Znamtravelman wrote: Ostalo si sve u pravu
-
travelman
Ma cuti ..... jedva postizem......ima do veceras da vrtim Image
Kad je muka, de si Duka ... a kad ebete Duku ne zovete ...