BA3 2109
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: BA3 2109
bez plastike da
- aleko-2141
treba da ga posaljem na remont i da mi ga razbuse za plin ako moze, visoko mi motor pa udara u haubu kad stavim plocu za plin, ista je prica sa nivinim, samarinim i sa veberom
Evo gledam ih sad po oglasima...ganc novi sa el.sauhom oko 50tak eura
- aleko-2141
moj je mehanicki sa keca komforta ili kako vec ono bese, medju prvima sto su bili proizvedeni a to sto sad ima je s. . . .
-
Boki78
Slavina grejaca kabine je vnago koje ti stoji na pozarnom zidu i kada curi pod obavezno zaliva kabinu i to onako qrvinski malo po malo zaliva. Prcure na osovini poluge koja otvara/zatvara protok antifriza. U bratskoj medvediji postoji ne mesingana nego kermacika.skora wrote:Kad vec spomenu mali hladnjak - kakva je to slavina koju je neko spomenuo za grejanje koja je isto problematicna pa treba da se pravi od mesinga.Jel znas o cemu ti pricam???
Pa aj prosvetli me......sta,gde, kako.....nemoj da cekam zimu pa da se onda zezam s tim.......daj sliku ili broj dela da vidim o cemu se tu radi.....
-
Boki78
Vrlo rado ali sam pogubio link na tu slavinu, u prinicpu trebalo bi da postoji negde na forumu medju temama strim reda dve godine. Mozda jeronimo, bruyoni i ostali koji su verziraniji sa ruskim delovima mogu da te upute bolje.
Postoje dve jeftinije varijante koje zavrsavaju posao.
Jednostavnija koja je kod mene i dve godine radi bez greske jeste da nadjes slavinu koja ima povecani zazor ismedju poluge i tela slavine pa da u taj prostor namotas teflon koji potom stegnes zicom. Na taj nacin jako lepo zaptije prostor i ne curi.
Druga malo izazovnija ali pouzdanija varijanta je Bojketova sa slavinom za golfa 2, gde celu slavinu izmestis u prostor izpred pozarnog zida pa i ako procuri u principu te boli uvo.
Postoje dve jeftinije varijante koje zavrsavaju posao.
Jednostavnija koja je kod mene i dve godine radi bez greske jeste da nadjes slavinu koja ima povecani zazor ismedju poluge i tela slavine pa da u taj prostor namotas teflon koji potom stegnes zicom. Na taj nacin jako lepo zaptije prostor i ne curi.
Druga malo izazovnija ali pouzdanija varijanta je Bojketova sa slavinom za golfa 2, gde celu slavinu izmestis u prostor izpred pozarnog zida pa i ako procuri u principu te boli uvo.
Da da ...sve jasno ...ok
Evo da prijavim da je brayoni dobacio nosace i na tome mu jos jedanput PUNO HVALA
Montaza cim zavrsimo sa preterivanjem tereta koji zahtevaju ovaj gepek sto je na autu.....da ne hebenisemo ove nove ....ipak su vise fensi nego za teglenje greda i kutijastih profila od gvozdja......

Posle toga,otisao sam da pokupim distancere..... Oni po debljini nisu nista spektakularno (5mm),ali sam namerno uzeo te da bih mogao jedan po jedan da dodajem i tako vizuelno pratim sta se desava sa izbacivanjemt tocka u odnozsu na rub...... Krecem sa 5, pa kad poslazem sva cetiri postizem 20mm debljine.Mislim da bi preko toga bilo vec suvisno......
Videcemo kako ce ispasti.....slikacu sa svakom dimenzijom na autu da znamo kako stoje stvari ...... za sad samo ova

E sad slusajte gde sam onda otisao
KOD BOKIJA78 !!!!!!
nece on mene tu da proziva da mi je maska ganci ,da je tabla od vektre seljanija i da je moja samara kanta
saaalim se...... kad sam vec krenuo po gradu da kupim delove,svrnem i do njega da pokupim pomenuti poklon koji sam dobio od njega.
Jos jednom PUNO HVALA
Malo me je ucio nekim forama oko samare..... malo se smejali...... i onda je doslo na red ono glavno
TRGOVINA !!!!!
Posto Boki ima jedno 7 samara rasturenih (i polurasturenih),u obilasku svega toga,ja pozelim da postanem vlasnik jednog dela koji bi mi odgovarao za moju samaru.....i pitam.
- Sta si planirao da uradis sa ovim ...... jel prodajes ili cuvas za rezervu ?
- Prodacu ....(kaze on) ..... dacu ga jeftino ...tipa 500 .....1000din....
- Mmm (kazem ja)..... ajde uzeo bi ga ja ......koja bi cena bila da definisemo ???
- Pa 1000 kaze Boki
Tako se boki ne cenka .......
ja pristao ....sta cu kad je povoljno
HVALA BOKI i za to...... ja se malo salim
....... osim da si gori ganci od mene

Evo da prijavim da je brayoni dobacio nosace i na tome mu jos jedanput PUNO HVALA
Montaza cim zavrsimo sa preterivanjem tereta koji zahtevaju ovaj gepek sto je na autu.....da ne hebenisemo ove nove ....ipak su vise fensi nego za teglenje greda i kutijastih profila od gvozdja......

Posle toga,otisao sam da pokupim distancere..... Oni po debljini nisu nista spektakularno (5mm),ali sam namerno uzeo te da bih mogao jedan po jedan da dodajem i tako vizuelno pratim sta se desava sa izbacivanjemt tocka u odnozsu na rub...... Krecem sa 5, pa kad poslazem sva cetiri postizem 20mm debljine.Mislim da bi preko toga bilo vec suvisno......
Videcemo kako ce ispasti.....slikacu sa svakom dimenzijom na autu da znamo kako stoje stvari ...... za sad samo ova

E sad slusajte gde sam onda otisao
KOD BOKIJA78 !!!!!!
Jos jednom PUNO HVALA
Malo me je ucio nekim forama oko samare..... malo se smejali...... i onda je doslo na red ono glavno
TRGOVINA !!!!!Posto Boki ima jedno 7 samara rasturenih (i polurasturenih),u obilasku svega toga,ja pozelim da postanem vlasnik jednog dela koji bi mi odgovarao za moju samaru.....i pitam.
- Sta si planirao da uradis sa ovim ...... jel prodajes ili cuvas za rezervu ?
- Prodacu ....(kaze on) ..... dacu ga jeftino ...tipa 500 .....1000din....
- Mmm (kazem ja)..... ajde uzeo bi ga ja ......koja bi cena bila da definisemo ???
- Pa 1000 kaze Boki
Tako se boki ne cenka .......

HVALA BOKI i za to...... ja se malo salim
-
Boki78
Pa 1000 dinara za skoro celu gasnu instalaciju sa sve lovato isparivacem, elektronikom i bocom nije bas neka demonstrcija profi cenjkanja. Inicijalno sam hteo da prodam isparivac filter ventil i prekidac za 500 a bocu sa ostatkom na kilo al eto kad si vec opasno darezljiv da te opalimo po novcaniku

Inace uvredio mi je kljuse, kaze kakva ti je ovo farba, kao da ti je ciga farbao cetkom :-D ja reko jbg bio sam mlad i neukusan

Inace uvredio mi je kljuse, kaze kakva ti je ovo farba, kao da ti je ciga farbao cetkom :-D ja reko jbg bio sam mlad i neukusan
Last edited by Boki78 on Sun Jun 29, 2014 9:43 pm, edited 1 time in total.
Boki78 wrote: al eto kad si vec opasno darezljiv da te opalimo po novcaniku![]()
P.S.
Nemoj da bi mesac dobio noge....vidim ne spominjes ga
Last edited by skora on Sun Jun 29, 2014 9:44 pm, edited 1 time in total.
- aleko-2141
sutra ujutru kad mu zasvetli lampica od goriva 
Budi precizan....za RUB sam rekao !!!!! A inace ostatak auta je ok odradjen ....Boki78 wrote:Inace uvredio mi je kljuse, kaze kakva ti je ovo farba, kao da ti je ciga farbao cetkom :
Sto????aleko-2141 wrote:sutra ujutru kad mu zasvetli lampica od goriva
-
Boki78
Taj rub je najsvetlija farbarska tacka na kolima da se ne lazemoskora wrote:Budi precizan....za RUB sam rekao !!!!! A inace ostatak auta je ok odradjen ....Boki78 wrote:Inace uvredio mi je kljuse, kaze kakva ti je ovo farba, kao da ti je ciga farbao cetkom :![]()
BTW sta je mesec?
- aleko-2141
morace da sipa gorivo za 1000