Aj malo da se druzimo......
Posto nisam uspeo nikako da nadjem glavu volana koja ima dubinu koja me zadovoljava,morao sam da pribegnem varijanti izmisljanja tople vode.....
Sva sreca,ovaj sto "punktuje po segmentima" (boki 78

) je imao sluha za moje muke,i velikodusno mi poklonio fabricki volan sa lade

(verovatno ih ima 10 komada cim je darežljiv).
U svakom slucaju Boki -
HVALA PUNO !!!
Ja sam u medjuvremenu dosao u posed originalne glave za Raid-ove..... itd volane,ali sa ricnama za BMW-a.
Kako je to kod originala promenljiva stvar - odmah sam je rasklopio...
Ostao nam je dakle adapter koji ide na BMW-a......(ako nekom treba,slobodno nek se javi

)
Fabricki samarin volan - cilj je raspunktovati na spoju upravljaca i fabricke glave koja ulazi duboko izmedju maski koje zatvaraju ulozak brave,rucice itd....
Ja sam probao da razbusim ali nemam adekvatne burgije i busilicu,pa ukoliko uspem travelmana da namolim sutra da raspakuje njegovu malu brusilicu,resicu problem za sekund
Verovatno ce neko reci sta hebem ale kad su puni oglasi i buvljaci glava za lade za po 10tak evra,ali kljuc problema je u DUBINI iste.
I te kupovne,i ova koju imam su preduboke za moj ukus i isterale bi mi volan jos min 10cm prema meni (dok sedim u sicu) ,a ja to necu..... Na ovu dubinu mislim
Zato cemo i ovu postojecu originalnu glavu skratiti na pola,i navariti na samarinu fabricku,i tako dobiti meru koja je cilj.
Za konacni izgled preferiramo razmak uzmedju plasticnih oplata i samog volana recimo 2 do 3cm.....
To bi u praksi kad se namontira trebalo da izgleda ovako nekako ...
E sad da vam ispricam jos nesto......juce kad sam cantrao sa Bokijem ,dotaknemo se svega i svacega,i izmedju ostalog i oko ciganije sa vektrinom tablom......
Skoro pa da me je ubedio da odustanem dajuci mi neke predloge,ali ja u pokusajuma da nadjem nesto sto bi mi se svidelo,krenem da kopam po netu i tamo svasta videh.....stvarno ciganija.....ali jedan primer me je odusevio i on izgleda ovako
E sad pitanje za sve -
Dali znate nekog ko radi s kozom BILO STA !!!.....
Dakle ne treba mi SOVA iz Bg koji tapacira table za kola za 300e,nego neki OBUCAR,OPANCAR,KROJAC koji ima debele igle za kozu i masinu koja moze da prostepa taj materijal sa bojom konca onako kako mu ja kazem po kroju koji mu ja donesem.....
Skapirali ste me sta hocu......stepovanje koze kao iz Bentley

kataloga,ali nikako "
placanje kao za PUNKTOVANJE PO SEGMENTIMA" kao neki sto savetuju