BA3 2109

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

skora

Re: BA3 2109

Post by skora »

Boki78 wrote:Inace nije mi najjasnije sta ovde drzi rasprsivac fiksiranim
:hit - mesac,NE rasprsivac !!!! .... ima razlike ...male doduse :P

Image Image

..... drzi drzi ...brezoni,ploca i ko dusa stoji...... ;) ...pa videces majstore kad budes montirao !!!!

P.S.

Jel tvoje kuciste nije buseno ododzdo..... :? mora da jeste....kuda je usao sa crevima onda???
Dare wrote:neke gumice bile bolje ali ne znam gde da ih nabavim.
Gumeni cepovi oni sto idu po patosu....znas da imaju sesiric po obodu da se uhvati za falc rupe ...jel znas o cemu ti pricam????
Last edited by skora on Mon Jun 30, 2014 12:09 am, edited 1 time in total.

travelman

Post by travelman »

Pratim pazljivo i sve zapisujem kako se sta radi ali bih zamolio Bokija da prestane sa pisanjem strucnih izraza na engleskom jeziku jer mi obicni smrtnici i ladaši slabo spikamo... :oops: ...

skora

Post by skora »

Boki78

Post by Boki78 »

Dare wrote:Živa guma radi već godinama. Nije se pomakla. A slažem se da bi neke gumice bile bolje ali ne znam gde da ih nabavim. Uz to, treba pogoditi spoljašnji i (naročito) unutrašnji prečnik.
Svakako, samo su gumice kulturnije, profesionalnije i cistije resenje. :)
skora wrote:
Boki78 wrote:Inace nije mi najjasnije sta ovde drzi rasprsivac fiksiranim
:hit - mesac,NE rasprsivac !!!! .... ima razlike ...male doduse :P

Image Image

..... drzi drzi ...brezoni,ploca i ko dusa stoji...... ;) ...pa videces majstore kad budes montirao !!!!

P.S.

Jel tvoje kuciste nije buseno ododzdo..... :? mora da jeste....kuda je usao sa crevima onda???
Dare wrote:neke gumice bile bolje ali ne znam gde da ih nabavim.
Gumeni cepovi oni sto idu po patosu....znas da imaju sesiric po obodu da se uhvati za falc rupe ...jel znas o cemu ti pricam????
A jesam li ja dzaba pomenuo drugaricu Maricu :xixi

Ti cepovi sa patosa su odlicna ideja, samo treba videti za meru, tj hoce li se to sve uklopiti.

Kuciste svakako jeste buseno odozdo, sedi jedan ne pazis na casu :kez :mrgreen:

Lepo sam rekao da je magarac lose izbusio, jednu rupu promasio, pa izbusio na drugom mestu a ovu promasenu ostavio da uziva u zivotu uvlaceci prasinu direktno u motor iza filtera vazduha.
travelman wrote:Pratim pazljivo i sve zapisujem kako se sta radi ali bih zamolio Bokija da prestane sa pisanjem strucnih izraza na engleskom jeziku jer mi obicni smrtnici i ladaši slabo spikamo... :oops: ...
Pa ja nisam narocito besmratan :mrgreen:

skora

Post by skora »

Boki78 wrote:Lepo sam rekao da je magarac lose izbusio
Jesi :oops: .....nego da ne racunamo onda na taj donji deo??? Jel??? nije to - to.....Znas sta bi onda ja trebao da uradim...da uzmem meru creva,i onda malte ne u milimetar da otvorim negde na masinu tolike rupe.Na burgiju iz ruke je to bzvz...

:? A??? Sta Vi Marice mislite???

Boki78

Post by Boki78 »

Ja mislim da ne pricamo o istom. Kako ces otvarati rupu na kucistu filtera je svejedno i ako sitno omanes nije frka zapusice se, No ako krenes da siris rupe gde upadaju brezoni iz ruke onda si sjebo stvar :)

skora

Post by skora »

Pa ne pricamo o ostom :evil:
Ja pricam o rupama za crevA !!!! .....sta ima da se sire rupe za brezone???? Zasto bi ih sirio???

Boki78

Post by Boki78 »

Znam i vec se igramo gluvacjkih telefona naveliko :lol:

Kad sam pominjao busenje iz ruke mislio sam na te rupe za brezone a ne na ove za creva. Ako imas priliku svakako da je super da uzmes ceva i meru creva, pa one cepove sa poda,bilo njene ili da nekog drugog auta pa da vidia da li ce napasovati na crevo , pa ako hoce onda prema spoljnjem precniku tog cepa, tj onog dela koji upada seces na masini i dobijes jako kulturno uradjenu stvar :) Kontam da bi u tom trenutku bio prvi u BG-u koji na tom mestu nema zivu gumu a ima mesac :mrgreen:

skora

Post by skora »

;)

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

imam resenje :p izbusiti rupe i prema tome saviti bakarnu cev od 12mm ili koja vec bese, ja sam narezao bakarnu cev, oklio tj omeksao i moze da se savije kako god hocete

travelman

Post by travelman »

Ajd i ovde da se zapljunem ... :) ...

I kod mene su rupe za creva bile malo veceg promera tj bilo je medju prostora izmedju creva, kao na Daretovoj slici, ali nikada nisam stavljao zivu gumu ili bilo sta da sprecim ulazak pasine. I za 30000 km takve voznje ja ne primeti nista lose da se desilo.

skora

Post by skora »

Aj malo da se druzimo...... 8)

Posto nisam uspeo nikako da nadjem glavu volana koja ima dubinu koja me zadovoljava,morao sam da pribegnem varijanti izmisljanja tople vode..... :mrgreen:

Sva sreca,ovaj sto "punktuje po segmentima" (boki 78 :P ) je imao sluha za moje muke,i velikodusno mi poklonio fabricki volan sa lade :prvi
:P (verovatno ih ima 10 komada cim je darežljiv). :D :D :D

U svakom slucaju Boki - HVALA PUNO !!! :prvi

Ja sam u medjuvremenu dosao u posed originalne glave za Raid-ove..... itd volane,ali sa ricnama za BMW-a.
Kako je to kod originala promenljiva stvar - odmah sam je rasklopio...

Image Image Image Image

Ostao nam je dakle adapter koji ide na BMW-a......(ako nekom treba,slobodno nek se javi :) )

Image

Fabricki samarin volan - cilj je raspunktovati na spoju upravljaca i fabricke glave koja ulazi duboko izmedju maski koje zatvaraju ulozak brave,rucice itd....

Image Image

Ja sam probao da razbusim ali nemam adekvatne burgije i busilicu,pa ukoliko uspem travelmana da namolim sutra da raspakuje njegovu malu brusilicu,resicu problem za sekund

Image Image Image

Verovatno ce neko reci sta hebem ale kad su puni oglasi i buvljaci glava za lade za po 10tak evra,ali kljuc problema je u DUBINI iste.
I te kupovne,i ova koju imam su preduboke za moj ukus i isterale bi mi volan jos min 10cm prema meni (dok sedim u sicu) ,a ja to necu..... Na ovu dubinu mislim

Image

Zato cemo i ovu postojecu originalnu glavu skratiti na pola,i navariti na samarinu fabricku,i tako dobiti meru koja je cilj.

Image

Za konacni izgled preferiramo razmak uzmedju plasticnih oplata i samog volana recimo 2 do 3cm.....
To bi u praksi kad se namontira trebalo da izgleda ovako nekako ...

Image

E sad da vam ispricam jos nesto......juce kad sam cantrao sa Bokijem ,dotaknemo se svega i svacega,i izmedju ostalog i oko ciganije sa vektrinom tablom...... :roll:
Skoro pa da me je ubedio da odustanem dajuci mi neke predloge,ali ja u pokusajuma da nadjem nesto sto bi mi se svidelo,krenem da kopam po netu i tamo svasta videh.....stvarno ciganija.....ali jedan primer me je odusevio i on izgleda ovako

Image

E sad pitanje za sve - Dali znate nekog ko radi s kozom BILO STA !!!.....
Dakle ne treba mi SOVA iz Bg koji tapacira table za kola za 300e,nego neki OBUCAR,OPANCAR,KROJAC koji ima debele igle za kozu i masinu koja moze da prostepa taj materijal sa bojom konca onako kako mu ja kazem po kroju koji mu ja donesem.....

Skapirali ste me sta hocu......stepovanje koze kao iz Bentley :!: kataloga,ali nikako "placanje kao za PUNKTOVANJE PO SEGMENTIMA" kao neki sto savetuju :kez

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ovo niti je mala površina kože, niti je lako skrojiti, niti proštepati da linije budu koliko toliko prave. Ali dobro izgleda ;)
ps.: Imaš na KupujemProdajem neke likove koji presvlače volane kožom. Vidi sa njima.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

posto vidim da si se opasno bacio u sredjivanje Samare, evo da ti predlozim jos nesto. ne znam da li si video kod mene u temi, ali te mozda zaintresuje:
Image

na 12. strani kod mene mozes da vidis kako stoje ;)
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

travelman

Post by travelman »

Imam drugara koji je celu unutrasnjost cabria ... sedista, tapacire, tablu, sve sve sve .... presvukao u kozu.

Skoro je otputovao na more, povezacu te sa njim kada se vrati pa ga pitaj kako je i gde to radio.

Post Reply