BA3 2109
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
travelman
Re: BA3 2109
Rovario sam po nekim stvarima iz 2011. i nadjoh gde je spominjao i hvalio tapetara koji mu je to radio.
Telefon tapetara je takodje iz 2011, pozovi pa se raspitaj ako je jos aktivan a radnja je negde u vojvode stepe.
064 22 50 138
Ako je broj umro, cekamo da se kolega vrati sa cabrioletisanja.
Telefon tapetara je takodje iz 2011, pozovi pa se raspitaj ako je jos aktivan a radnja je negde u vojvode stepe.
064 22 50 138
Ako je broj umro, cekamo da se kolega vrati sa cabrioletisanja.
Ma nisam Boki....daleko je ovo od sredjivanja.....ovo je jos uvek zezanje i prikupljanje nekih detalja koji ce u samom finisu posluziti.BokeYGTi wrote:posto vidim da si se opasno bacio u sredjivanje Samare, evo da ti predlozim jos nesto
Imam ja jos mnogo da ucim oko samare i skupljam fore i fazone.....Tek sam juce namolio Bokija78 da mi objasni sustinu slavinice za grejanje,probleme koje ona donosi,i resenja kao i alternative koju su izvodljive.Da se nismo dohvatili toga,verovatno bi se s tim susreo kad moja procuri i kad pocnem da osecam smrad od antifriza sa tepiha.Kako to obicno biva u zivotu,to bi se desilo kad je napolju -20C.....
Pa me je pera pre neki dan naucio za vakum od astre G i posudom od kaline itd.....Foru sa termostatom od 11x sam naucio kad sam poceo da citam ruske sajtove ,i zato moj jos nisam dirao jer hocu tu varijantu da ugradim....i tako da ne nabrajam sta sve imam u planu da istrazim,naucim,i pokusam da realizujem.....jer ce sigurno moj prjekat kostati dosta (cega sam i ja svestan),ali iako se to kosi sa zdravim razumom,ja samari prilazim kao necemu sto je moj "ćejf" a ne potreba i zato pokusavam od samog starta da tu konacnu cifru maximalno pojeftinim a da pritom ostanem u okvirima kvaliteta koji sam zamislio......
Sto se tice ovih zezalica sto si mi pokazao.....Da ,video sam ih kod tebe u temi ,i video sam ih u temi kod Goxija....
Ono sto je meni interesantno je moja zvazda vodilja,a to je samara sa troje vrata.Zato sam te i pitao za tvoju....
Ova sto je sada vozim me generalno ne zanima u zivotu,ali pored radnog zadatka za koji je namenjena,sluzi ce mi kao pokusni kunic,na kome ce sve biti probavano,instalirano i na kraju prebaceno na tu neku trovratnu koja ce biti spremljena od tablice do tablice po PS-u......U tom smislu ,oznake koje stoje na stubovima su VRH,i one oznake sto je goksi stavljao na dugmice za migavce,ventilaciju i maglenke.....Ove druge su manje vise,jer mi je clean look u glavi,a u toj varijanti nema oznaka na gepek vratima
Ako bi mi dao Goksijev mail ili telefon da me poveze sa covekom koji radi taj duborez u plastici/aluminijumu,bilo bi super.
Ima da stepa pravo pa ce sve da prstiDare wrote:Ovo niti je mala površina kože, niti je lako skrojiti, niti proštepati da linije budu koliko toliko prave.
HVAAALAAAtravelman wrote:Ako je broj umro, cekamo da se kolega vrati sa cabrioletisanja.
-
Boki78
Goski ti je akivan na renoovom forumu, mislim da mu je cak i ime isto.

Mojne diras Sovu, drzi radnju, tj. cirka ispred nje kod mene u komsiluku. Sto je svet mali sunac muskora wrote: Dakle ne treba mi SOVA iz Bg koji tapacira table za kola za 300e,nego neki OBUCAR,OPANCAR,KROJAC koji ima debele igle za kozu i masinu koja moze da prostepa taj materijal sa bojom konca onako kako mu ja kazem po kroju koji mu ja donesem.....
bruyoniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii UPOOOMOOOOCCCC !!!!!!
Uzeo mi travelman nosace

...... jel ti nije tesko MOLIM TE da pokupis jos jedno pakovanje ???
Samo da su kod tebe......nebitno kad ces za Bg !!!

...... jel ti nije tesko MOLIM TE da pokupis jos jedno pakovanje ???
Samo da su kod tebe......nebitno kad ces za Bg !!!
Sa starog volana skinuta fabricka glava

Ideja od juce da skracujem onaj BMW-ov je pala u vodu ,zato sto sam jutros uspeo da navatam
jedan plici set takodje iz originala......(trebalo bi da je za Pezoa/Renoa itd.)

Evo razlike u odnosu na jucerasnji,i otprilike kako ce izgledati kad se sastavi sa samarinim adapterom

Dubina nazalost nece biti zamisljenih 2-3cm (vec 5.5cm),ali pretrpecemo to nekako zarad fabrickog varenja.
Sigurno nece biti ruzno,a da bih vam docarao,evo koliko je dubok (sa ukrasnom gumom) u odnosu na kutiju cigareta

Sto se ostatka tice.....ako nekom nekad zatreba....na stanju imamo adaptere za
- BMW,
- Pezo/Reno
- i univerzalnu glavu za Raid,Nardi,Personal itd volane dubine 8cm

Ideja od juce da skracujem onaj BMW-ov je pala u vodu ,zato sto sam jutros uspeo da navatam
jedan plici set takodje iz originala......(trebalo bi da je za Pezoa/Renoa itd.)
Evo razlike u odnosu na jucerasnji,i otprilike kako ce izgledati kad se sastavi sa samarinim adapterom

Dubina nazalost nece biti zamisljenih 2-3cm (vec 5.5cm),ali pretrpecemo to nekako zarad fabrickog varenja.
Sigurno nece biti ruzno,a da bih vam docarao,evo koliko je dubok (sa ukrasnom gumom) u odnosu na kutiju cigareta

Sto se ostatka tice.....ako nekom nekad zatreba....na stanju imamo adaptere za
- BMW,
- Pezo/Reno
- i univerzalnu glavu za Raid,Nardi,Personal itd volane dubine 8cm

Svašta, pa štaće vam bre ovakvi nosači kad samara ima rub na krovu na kome se mogu montirati nosači koji mogu da ponesu ozbiljan tovar. Ovo vaše čudo koliko kg. može da ponese. Činimi se da ste morali i krov da bušite.
-
travelman
Bas su zgodni, sta im fali ...
...
Ti metalni nosaci su za Bokijevu kljusinu a jednom lipicaneru dolikuju jedni lepuskasti nosaci na kojima pise made in USA. Ubedi me skora da su ovi plasticni prakticniji za kacenje skija nego oni metalni, pa ga ja poslusa. Odkako je poceo da se druzi sa Bokijem, navukao je i mene da pratim njegov stil ulepsavanja samare. Sad i ja jurim one prednje maglenke pa ce Boki da zavidi i meni a ne samo skori...
...
A sad ozbiljno ...
... I meni su nosaci na slici bili ruznjikavi ali na kolima izgledaju skroz ok i dopadljivo. Vise ih montiram kao modni detalj nego sto su namenjeni za prevoz tereta. Auto deluje nekako bogatije, sa ovim nosacima se osecam kao da vozim grand cirokija ili tuarega ...
...
Tek treba da busim krov, ovo je samo stavljeno radi probe. Do sada mi je prokisnjavala samo sa strane, a za koji dan ce i da mi kaplje za vrat kada pada kisa ...
...
Preporuka za ove nosace, ko je zainteresovan ima moj glas ZA. ...
...
Ti metalni nosaci su za Bokijevu kljusinu a jednom lipicaneru dolikuju jedni lepuskasti nosaci na kojima pise made in USA. Ubedi me skora da su ovi plasticni prakticniji za kacenje skija nego oni metalni, pa ga ja poslusa. Odkako je poceo da se druzi sa Bokijem, navukao je i mene da pratim njegov stil ulepsavanja samare. Sad i ja jurim one prednje maglenke pa ce Boki da zavidi i meni a ne samo skori...
A sad ozbiljno ...
Tek treba da busim krov, ovo je samo stavljeno radi probe. Do sada mi je prokisnjavala samo sa strane, a za koji dan ce i da mi kaplje za vrat kada pada kisa ...
Preporuka za ove nosace, ko je zainteresovan ima moj glas ZA. ...
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
u tom polozaju ne bi neto rekao da mogu da nose kao sto moze na krajevima
Dosad najvise oko 300 kg. Prevozio sam lim. Tovarim na njega i svake godine i letve 120 metara, to su cetri veze sa po 10 komada duzine 3 metra. Koliko su teske pojima nemam ali ih penjemo i spustamo po dvojica i ako su vlazne tj. sirove bogami oseti se tezina.
Ma nemogu da prezalim onu 104-vorku iz bora, kakav bi dugacak nosac za nju napravio sa 6 drzaca, mogao bi da nosi i 500 kg.
Ma nemogu da prezalim onu 104-vorku iz bora, kakav bi dugacak nosac za nju napravio sa 6 drzaca, mogao bi da nosi i 500 kg.
Last edited by dejca on Tue Jul 01, 2014 11:17 pm, edited 1 time in total.
Dejca, sta radis ti sa kvacilom, kada prevozis tolike terete a jos ti je fabricko?dejca wrote:Dosad najvise oko 300 kg. Prevozio sam lim. Tovarim na njega i svake godine i letve 120 metara, to su cetri veze sa po 10 komada duzine 3 metra. Koliko su teske pojima nemam ali ih penjemo i spustamo po dvojica i ako su vlazne tj. sirove bogami oseti se tezina.
Samo Samara Srbina Spasava
-
travelman
Pravi majstorski nosac, ti imas potrebu za njim pa ti vrsi posao. Ja sam u zadnjih 10tak godina mozda preterao samo dva puta po 1 dzak cementa u gepeku i to je sve.
Ali secam se vremena kada sam bio klinac i kada se islo na more, u stojadinu nas cetvoro i pun gepek a na krovu metalni nosac, kao skorin, natovaren sa par kofera i torbi a obavezno je bio i krevet na rasklapanje za plazu i metalne rasklopive stolice. prvo je otac stavljao najlon ako padne kisa a preko toga neku zelenu pokrivku da stiti od sunca.
Skoro sam u Pancevu na buvljaku gledao one krovne nosace sto imaju samo dve poprecne sipke koje se kace na rub krova. Kostale su 800 din ali i sam prodavac kaze da nisu ni za q.c i daj boze da mogu da nose 20kg.
Ali secam se vremena kada sam bio klinac i kada se islo na more, u stojadinu nas cetvoro i pun gepek a na krovu metalni nosac, kao skorin, natovaren sa par kofera i torbi a obavezno je bio i krevet na rasklapanje za plazu i metalne rasklopive stolice. prvo je otac stavljao najlon ako padne kisa a preko toga neku zelenu pokrivku da stiti od sunca.
Skoro sam u Pancevu na buvljaku gledao one krovne nosace sto imaju samo dve poprecne sipke koje se kace na rub krova. Kostale su 800 din ali i sam prodavac kaze da nisu ni za q.c i daj boze da mogu da nose 20kg.