Ладе у огласима

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

skora

Re: Ладе у огласима

Post by skora »

Ma odakle Gago da zovem Image kad znas da su mi iskljucili telefone zbog neplacenih racuna :kez

Salu na stranu - nisam....sta ima da zovem kad sam ih zvao....sad ostaje samo da naostrimo sablju i da idemo u boj.....ili je odmah teramo ili ce neko drugi......nema tu vise price bez gledanja uzivo.

Os da ih sapnem sutra ...... kad si u kraju pa da idemo........da mi cuvas ledja ;)

P.S.

Jel znas da ako bi hteli da ustedimo 4000 dinara da ne vadimo nove tablice,moracemo da je registrujemo odmah...prakticno u narednih 7 dana jel kad istekne mesec od isteka registracije tablice se menjaju.........
A jel znas da ako plin nije atestiran,da cemo morati pre registracije da ga atestiramo ,a to znaci 100e +
A jel znas da je registracija poskupela od prvog jula........
A jel znas da ce sigurno traziti da se auto odmah prenese (to ti je 50e).

E pa kad sve to znas.....onda NEMOJ sutra da mi tamo padas u nesvest kad im budem to sve objasnio i pruzio im 200e
......jbg-a ...nemamo vise Image.......dok dodjemo do kuce i poplacamo sve ovo ona ce nas kostati 500.
:mrgreen: .....kuuukuuuuu :roll: mnogo je kume....moracemo jos malo da naostrimo sablju Image

travelman

Post by travelman »

Posle ovako detaljnog objasnjenja, Gago ce ti reci da je zauzet i da mora do tetke da je odnese lek. :D .

Pa se ti cenkaj sam. :) .

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Znaju i oni to pa cene 450 evra :mrgreen:

Posto bih ja verovatno veoma slicno odreagovao kao Boki, mozda je najbolje da preskocim to cenkanje :D
Samo Samara Srbina Spasava

Boki78

Post by Boki78 »

Ja predlazem da travelman ode kao podrska i kamerman, pa da zivamo i direktnom prenosu sa daljine :mrgreen:

BTW Strumfe dokle god ne skopis ruke pred gancijem sekundarcem i placnim glasom mu ne kazes "ali neeeeemam" neces biti etalon za cenjakanje :mrgreen:

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ej to je dobar predlog da se snima cenkanje pa i da mi naučimo nešto. Mada ja to gledam stalno kod svoje žene, kad ona počne da se cenka na pijacu na sav glas ja se samo pomerim "BRUKA".

skora

Post by skora »

Dobio sam broj telefona od unuka.....ali evo vec dva sata nema nikog ni na fiksnom ni na mobilnom.Ponovo sam pozvao dedu,i kaze mi da se spremaju za odmor pa su otisli tim nekim poslom.....

Probacu opet kasnije.....

Inace saznao sam da je lajka farbana 2007me i da je menjan hladnjak.....2010te akomulator........a od zezalica je ugradjen alarm sa centralnom ,muzika i wufer.....bila su nekad i stakla zatamljena ....

skora

Post by skora »

Upravo se javio unuk jer je video propustene pozive..... 8)
Fin,kulturan momak i nadasve razuman.Razlog tome je verovatno sto je clan ovog foruma.Kaze dosta dugo nije ulazio ...... nisam ga pitao koji mu je nik....ali sam mu ja rekao da sam clan lada kluba i da sam strastveni ljubitelj lade samare,da istu vozim,i zamolio ga da mi bez preterivanja predstavi njegovu u par recenica....

- Limarija radjena
- Farbana
- Akomulator umro
- Plin nije atestiran
- Gume kao nove
- Trula na nekim mestima

Nakon odprilike ovakvog predstavljanja,bez nacinjanja teme o ceni ,ispricao sam prodavcu kako ja to sagledavam iz moje perspetktive uz predocavanje obaveznih troskova iz gornje poruke.
Momak se slozio,rekao da ne preterujem ni u jednoj stavci,i pitao sam ga samo jel treba i akomulator da stavljamo na spisak.Rekao je NE,cale ce ga napuniti ....nov je ali se ispraznio od stajanja.

E onda sam rekao prodavcu da mi kaze sta je planirao oko cene ,jer sam od dede dobio informaciju da bi voleli 450e.....ali da to nema nikakve logike uz ovu gornju matematiku
Prodavac se slozio da je to vise od realnog,i rekao mi je da je to imao u glavi dok je bila registrovana,....i pitao me kako mi se cini cena od 350e????
Ja sam mu rekao da sam malte ne indenticnu samaru platio pre mesec dana 200e ,da sam je isto uzo od prvih vlasnika,i da to sto je moja moja mladja par godina i ima manje neku 10tinu hiljada nije bitno.Uglavnom....rekao sam da se meni vrzma ta cifra kroz glavu,i da ako nema mesta prici oko nje,da ne trosimo telefon za dzabe....
Momak mi rece - POZVACU TE za 2-3 sata samo da zavrsim nesto u gradu,PA DODJI da se DOGOVORIMO !!!!

Kao rezime.....osim emotivne vezanosti prodavca za taj auto,ja ne vidim nista drugo interesantno.Objasnio sam da mene privlaci troje vrata i da je to jedini razlog kupovine.Kada smo se dotakli administracije sobzirom da idu prekosutra na more i tamo ostaju do kraja leta,ja sam rekao da mi to nije nikakv problem,jer bi je rasturao u atome,i pokusao od nje da napravim nov auto,sto ce svakako potrajati dosta dugo.....

Eto....ako se javi,i ako se dogovorimo (kao sto rece prodavac),mozda se i ponovimo danas......u svakom slucaju javljam desavanja ako ih bude bilo......Naravno i slike ako bude slikanje dozvoljeno
;)

travelman

Post by travelman »

Bice cena ispod 300e, ja tipujem na oko 250.

Momcina ide na more, obzirom da ostaje do kraja leta trebace mu kinta za sladoled pa ce spustiti cenu za jos 100e kako bi imao zagarantovan dzeparac. A i kada se vrati u Bg dolazi jesen, pocinje zima pa i opada prodaja.

A skora ... :twisted: ... Jedva ceka da kupi trovratnu i zapocne svoj projekat.

Da rezimiramo ... :xixi ... Ako je castio babu za radio sa 5000 din pri kupovini sadasnje Samare, valjda ce se ispruziti i ovaj put za 50e vise ... :) ...

A sto se tice nas ostalih ladasa, nama je sve jedno ko ce da casti i raspali rostilj. Da li Boki ili skora sto se ponovio, nama je najmanje bitno ... :) ...

skora

Post by skora »

Dobro vece dragi gledaoci :D :D :D ....operacija uspela - pacijent preziveo operaciju :D :D :D

Ocete podroban izvestaj ili ukratko???

Gago

Post by Gago »

Naravno podrobno u skladu sa tvojim renomeom :)

Sto se ne javi :-x

skora

Post by skora »

Gago wrote:Naravno podrobno u skladu sa tvojim renomeom :)

Ok ...evo krecem sa kucanjem odmah :)
Gago wrote:Sto se ne javi :-x
Jes ,pa da mi odmah uzmes vrata jer su tvoja udarena.....mislis da ja ne znam sto si me zvao :lol:

Salim se :D :D :D .....zurio sam ,ali bas bas :oops: .....zvacu te kad budem dolazio opet ;)

travelman

Post by travelman »

Znaci, Gago je ipak nosio tetki lek... :D ...

Propustio si cenkanje veka. :D .

Gago

Post by Gago »

Ja sam mu i rekao da me zove posle zavrsenog posla :mrgreen:
Da izbegnem cenkanje :kez

Prosao sam pre oko sat i po i video da je poskidano prodaje se i znao sam da je skora obavio posao :prvi

travelman

Post by travelman »

Ovde niko ni ne sumnja da nece uspesno obaviti posao.

Pitanje je samo koliko je ubio pocetnu cenu. :D .

Poznavajuci skorine sposobnosti, momcina nece imati ni za povratnu kartu do mora. Daj boze ako je dobio bar za onu u jednom pravcu. :D .

skora

Post by skora »

Evo podrobnog izvestaja.....kao sto je prodavac obecao,pozvao je cim je zavrsio svoje obaveze,i ja sam za 10min bio pored kola.....malo osmotrio situaciju i pozvao ga da sidje.

Pomenuti deda je vec snimio da se neko sunja oko lajke pa je on stigao pre unuka,ali vrlo brzo smo svi bili na broju.
Momak fin....student......jaaaakoooo emotivno vezan za taj auto.Najgori moguci scenario..... :mrgreen:
Prica krece od neke 88 kada je deda krenuo da je vozi kao novu.....Dolazimo do zakljucka da je bila za neko holandsko trziste,i da zato u toj godini imamo menjac sa 5 brzina.Presla nepunih 105.000km i kako kazu NIKAD se nije nakasljala........Iza dede nastavlja da je vozi dedin sin (otac od prodavca studenta),pa nakon oca stariji brat prodavca....i onda neke 2010te prodavac preuzima kormilo.....Odrzavana je u Zastava prometu jer im je tamo radio rodjak......I dalje je auto zakljucan,a mi caskamo pored njega,i tada ja pitam dedu sta je rodjak iz Zastave radio na motoru.....
Kaze deda....paaaa samo ono osnovno.
Pitam jel radjen motor - tipa karike i tako to....kaze deda - moracemo da pozove sina odnosno prodavcevog oca.
Pozovemo ga,sidje covek,upoznamo se,pozdravimo ,i ja ga pitam na kojoj je specili lajka.Covek me gleda belo!!!
Pojasnim mu pitanje...objasnim kolko toliko sta me zanima i dodjemo do zakljucka da je na standardu....dakle nista nije dirano.Set kvacila je nekad menjan ali ne zna covek ni priblizno koje godine.......Ok ,kazem ja ,nista me vise ne zanima.......zamolim ih da dignu haubu.
Momak digne .....
Image Image
Masno ,prljavo ....sa dosta paucine.Pitam jel moze da upali...kaze momak - DA ,ali nam treba akomulator ili kablovi.Ok kazem ja ...dakle radi....u voznom je stanju?
Kaze prodavac DA,ali samo radi na plin jer nije odavno vozena na benzin pa je nesto zapuseno.
Pitam ga jel karburator ,kaze decko NE ZNAM.
Ok ....kad ste je zadnji put vozili ....kazu PAAA RECIMO PRE 4 meseca.
Bacim pogled na nalepnicu od registracije......vidim da je u aprilu istekla...
Ok ......krenem da gledam koseve napred .....ok su....donja greda prednjeg veznog lima ko nova....zadnja ispod branika ok ,zamolim ih da otvore gepek da vidim zadnje koseve...Tamo zateknem ovo
Image ImageImage
Ok...zahvalim se i kazem da mogu da zatvore....legnem pod njega da vidim patos sajtne i to......vidim radjeno - zdravo za sad bez kucanja necim cvrstim.
Ustanem,obidjem krug oko njega.....sednem zapalim cigaru i gledam u ovo
Image
Pitam prodavca....jel ti frka za lovu???
Kaze NE.....
Pa sto je prodajes onda????
Kaze greota da stoji,propasce skroz,niko je ne vozi,svima je kao bljak......
Pa sto je ti ne vozis pitam ga???
Pa kaze imam nov auto i pokaze mi.
Ok ......kazem ja ....kapiram te da je volis,kapiram te da si odrastao u njoj,kapiram te da ti je draga.......ali moras da znas nekoliko stvari pre nego sto mi budes dao odgovor na pitanje koju cu ti postaviti.
Kaze momak - slusam te!!!
Ja mu kazem da je lajka trula.....mnogo vise nego sto sam ocekivao........da je motor presao debelo u drugu polovinu zivota,i da su kupci za njegov auto samo sakupljaci sirovina ili fanatici kao ja.
Sakupljaca sirovina ima dosta ali placaju 8400din......a fanatika kao ja ima jedan (JA) ili ni jedan i oni to placaju 150e......sve drugo je fantaziranje.........
Shodno tome ,obratim mu se po imenu,zamolio bih te da sve to uzmes u obzir i BEZ cenkanja,pokusas da svoje apetite i emocije dovedes u neku razinu pa da pokusamo da trgujemo....

Kaze decko ,JA NE MOGU DA SE POMIRIM SA TIM DA MI AUTO VREDI 150e KAD ZNAM STA IMA NA OGLASIMA !!!!!

Ok ,kazem ja ......slusam te pazljivo.......sa cim mozes da se pomiris???? Kaze sa 250e !!!!

Hmm kazem ja ......mislim da sam i ja na tvom mestu da bih tako rekao ,ali evo ti tema za razmisljanje dok ne krenes prekosutra na more...

...od mene,.... da bi koliko toliko ispostovao tebe,a naravno zadovoljio i sebe.... imas

- 100e kad pozelis i teram auto.Saobracajna i tablice ostaju kod tebe
- 100e kad se vratis sa mora (u avgustu) .....tad odjavljujes tablice i pravimo ugovor

Ako ti zvuci ok,idi se dogovori sa ukucanima pa mi javi.....ukoliko ti je ponuda bez veze.....srecan ti put ,lepo se provedi na moru i to je to.....

Kaze momak OK ...cujemo se...... Dok sam dosao do grada zvao me je da je OK i ako mogu odmah da se vratim da resimo primopredaju.Posto sam vec imao dogovoreno nesto ....ostalo je nacelno za sutra,mada imam otvoreno i neki drugi dan jer je deda tu.....Nisu mu pare hitne (pitao sam ga odmah da se okrenem i donesem mu),nego je voleo da je oteram dok je on tu.......
Tako je ostalo za sutra.....

Dakle lajka 88mo 1.3 ...benzin / plin (plin u saobracajnoj ali istekao atest) .....u nekom osrednjem stanju ,sa novim gumama (zimskim),bez paljenja i probanja (kao i prosla)......200e.....

To je to.... :?

Image Image Image Image

Image Image Image Image

Image Image

Post Reply