Vaz 2102

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Boki78

Re: Vaz 2102

Post by Boki78 »

dejca wrote: Ovo prvi puta čujem da se balansira kardan nakon zamene krstova.
A jes' cuo za balansiranje korpe kvacila? :mrgreen:

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Boki78 wrote:A jes' cuo za balansiranje korpe kvacila? :mrgreen:
Korpa kvacila, rotor motora, i svaki rotacioni deo je normalno da se balansira.

Kardan je balansiran kada je proizveden ima one dodate male tegove, nevidim razloga zasto bi izgubio balas promenom krsta.

travelman

Post by travelman »

Secam se da je drugar na mercu 190 pri zameni krsta balansirao i kardan ali obzirom da je to bilo dosta davno, ne znam razlog balansiranja.

skora

Post by skora »

dejca wrote:
Kardan je balansiran kada je proizveden ima one dodate male tegove, nevidim razloga zasto bi izgubio balas
Zato sto je u disbalansu :D :D :lol: :D :D ...... sala mala......ali i gume kada menjas,iako na felnama postoje DODATI MALI TEGOVI,ti ih svakako PONOVO balansiras kako bi ih doveo na nulu.Nije samo promena krsta razlog ili uslov za balansiranje......

dejca

Post by dejca »

Da nepisemo vise ovde idemo ovde klik

major

Post by major »

Na ladi mi se desava da svijetli lampica rucne kocnice kada skrecem u zavojima...u cemu je problem?

skora

Post by skora »

Mozda nivo ulja u posudi za kocnice :?

djape1977

Post by djape1977 »

nije mozda nego jeste
j***** auto bez kardana

dejca

Post by dejca »

Kod mene na ladi 2107 ulje pali kad je nizak nivo kad zakočim, na krivine nepali sijličku. Stojadin pali na krivine. To valjda zavisi od položaja pumpe.

djape1977

Post by djape1977 »

da, kad govoris o pumpi za ulje i lampici za ulje.
j***** auto bez kardana

major

Post by major »

posudica je puna..nije u tome problem...

skora

Post by skora »

major wrote:Na ladi mi se desava da svijetli lampica rucne kocnice
Aaa jel ima kod te lajke slucajno ono dugmence ispod same rucice ,pa kad se digne rucna pali lampicu?? Da nije u njemu problem ako postoji ??

dejca

Post by dejca »

djape1977 wrote:da, kad govoris o pumpi za ulje i lampici za ulje.
Auuu da, ovde je u pitanju kociono ulje. :oops:
Moguce je da je do dugmeta ispod rucne sto kaze skora, mozda nisi do kraja spustio rucnu.

major

Post by major »

sve je u redu s rucnom... Moze li biti nesto sa regulatorom kocione sile na zadnjoj osovini pa da blinka lampica?

travelman

Post by travelman »

Ovo je rebus koji se resava za 5 min kada je pravi majstor pored kola, a mi preko foruma mozemo samo da nagadjamo i pomazemo ti savetima. Ako lupim neku budalastinu, slobodno me ispravite.
Na ladi mi se desava da svijetli lampica rucne kocnice kada skrecem u zavojima...u cemu je problem?
Znaci ... imas prekidac ispod rucne kocnice a da li imas i plovak u posudi gde ti stoji ulje? Stari je model ali obzirom da je i djape posumnjao na nivo kocione tecnosti predpostavicu da ga imas.

U 99,99 posto slucajeva se ta lampica pali zbog nizeg nivoa kocione tecnosti sto je i majstor djape potvrdio. Ako si proverio nivo i rekao da je sa njim sve ok, moze se desiti da je plovak unutar samog sebe negde u spoju pa kada se talasa daje lazni signal kao da je nivo manji od dozvoljenog i pali lampicu.

U 99,98 posto slucajeva se ta lampica pali kada rucna nije lepo spustena ili namestena u svom polozaju. Mozda je i kabl negde probio pa vibrira u toku voznje pa pri dodir sa masom daje signal kao da je rucna podignuta pa se upali lampica. Ovo je sve teorija, da bi eliminisao neke situacije ja bih uradio sledece ...

1. Skini dovodni kabl sto ide na prekidac ispod rucne i izoluj ga. Vozi par dana tako i ako problem bude resen onda je rebus bio u prekidacu ili rucici rucne kocnice. Ako se lampica i dalje bude povremeno palila, vrati kabal na prekidac pa uradi sledece

2. Skini dovodne kablove sa zatvaraca kocione posude, izoluj ih i ponovi proceduru iz gornjeg opisa. Ako se lampica pali i dalje, problem nije u plovku a ako se lampica ne pali promeni zatvarac kocione posude.

Ako te i posle svega ovoga lampica bude zezala, moraces da potrazis savet od nekog pametnijeg tj od nekog ko ima vise vremena da mozga i nadje mesto kratkog spoja.

Post Reply