Ладе у огласима

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

skora

Re: Ладе у огласима

Post by skora »

Imre wrote:da ste jos malo licitirali stigli bi do minimuma
Sta znaci malo???? Nekom je i malo mnogo :D :D

Boki78

Post by Boki78 »

skora wrote:
Boki78 wrote: i onda mogu da je drzim za ukras
Sto za ukras??? Pa vozis je ,sta je problem??
Iz moje trenutne perspektive neisplativo. :)

Njegov auto je doslovce jedini koji na forumu stvarno zasluzuje respect, odrzavan i preko onog kako bog zapoveda :) Ali realnost zivota ovde i predstojeci izazovi jasno ukazuju da je prosecno normalno odrzavanje njega i 2x skuplje u odnosu na samaru, a Imreovsko odrzavanje bog zna koliko puta, da je registracija skuplja, da je benzinka sa potrosnjom koja je tu negde, malo ispod ali nista znacajno. Sa druge strane u odnosu na samaru taj auto ide kao meceva, moze da siba uzbrdo sa 5 putnika 120, i sve je to jako privlacno, al bez toga se moze :)

Na stranu to sve, sto se kola tice u nekom daljem planu bih isao kombinaciju jednog mini, idealno nesto poput onog tvog saxo-a ali u komadu i karavana. 11x je zadovoljavajuca, ali logan mcv ili stilo bi bili idealni.

skora

Post by skora »

Boki78 wrote: Iz moje trenutne perspektive neisplativo. :)
Sta ...nisam skapirao....koja cena ti je neisplativa???

skora

Post by skora »

Boki78 wrote:Njegov auto je doslovce jedini koji na forumu stvarno zasluzuje respect,
Njegov auto je 1.6 sto mu je prvi adut a drugi po meni veci je servo......na te dve stvari kad se doda ono sto si napisao,onda to ima neku tezinu kada pricamo o sacuvanosti i stanju auta .....

Samo jedno pitanje....jel ima taj auto plin???

Boki78

Post by Boki78 »

8+

dok u najjeftinijoj varijanti poplacas gorivo, vinjete paratece troskove i preregistraciju, uz skorasnju novu dodjes da zarobis solidno preko somica. a onda to dodje the klijentela i pozelis da si dobio konocpe gratis :mrgreen:

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

Boki78 wrote:...registracija skuplja, da je benzinka sa potrosnjom koja je tu negde, malo ispod ali nista znacajno...
Pa ne znam...Jedna stvar je bila,sto sam odrzavao kako sam mislio da je najidealnije za kola za sopstvenu upotrebu,vecina odrzava za manje para,jedva za nijansu skuplje nego za Samare.A Samaru mozes isto odrazavati da bude na istom cenovnom rangu kao i 11x.Registracija je skuplja za oko 4500,ali konfor i snaga se ne mogu uporediti sa Samarom,a potrosnja je 4,9 sa oko 95km/h.Naravno,to se povecava sa stilom voznje.I npr. da stignes do crnogorskog primorja sa 5,6 prosecne potrosnje je za svu pohvalu (to sam jednom radio u zivotu i nikad vise).

Boki78

Post by Boki78 »

skora wrote:Njegov auto je 1.6 sto mu je prvi adut a drugi po meni veci je servo......na te dve stvari kad se doda ono sto si napisao,onda to ima neku tezinu kada pricamo o sacuvanosti i stanju auta .....
1.6 je koliko prednost toliko i mana. Filozofija kupovine ladurine jeste sto manje dodatne opreme to manje mogucnosti za kvarovima. Jeste 1.6 ne lupa ventile, ali ima stap bobine koje vole da uginu. Firmirani komad ide 30-40e pa ti izvoli ...

Servo u kompletu je 500+ verovatno je i jedini u Srbiji, pa ti nadji experta profesionalca koji ce ga odrzavati. OK mozda nije jedini, ali ih na prste mozes nabrojati sigurno
skora wrote:Samo jedno pitanje....jel ima taj auto plin???
Nope :)

Imre

Post by Imre »

skora wrote:
Boki78 wrote:Njegov auto je doslovce jedini koji na forumu stvarno zasluzuje respect,
Njegov auto je 1.6 sto mu je prvi adut a drugi po meni veci je servo......na te dve stvari kad se doda ono sto si napisao,onda to ima neku tezinu kada pricamo o sacuvanosti i stanju auta .....

Samo jedno pitanje....jel ima taj auto plin???
Nema plin,meni je to bilo neisplativo posto sam vozio uglavnom u Madjarskoj gde to nije popularno,pa mi se ne bi vratilo utroseno.

Imre

Post by Imre »

Boki78 wrote: Servo u kompletu je 500+ verovatno je i jedini u Srbiji, pa ti nadji experta profesionalca koji ce ga odrzavati. OK mozda nije jedini, ali ih na prste mozes nabrojati sigurno
Pa sta bi na servu odrzavao?

skora

Post by skora »

Imre wrote:Nema plin,meni je to bilo neisplativo
Kapiram te...ali to moze da bude ozbiljan problem u smislu zadrske u prodaji na nasem trzistu.....

Kolko cenis auto bez zezanja....informativno te pitam
Imre wrote: pa ti nadji experta profesionalca koji ce ga odrzavati
Ne lupaj :-x
Last edited by skora on Sun Jul 13, 2014 1:50 pm, edited 1 time in total.

Boki78

Post by Boki78 »

Imre wrote:Pa ne znam...Jedna stvar je bila,sto sam odrzavao kako sam mislio da je najidealnije za kola za sopstvenu upotrebu,vecina odrzava za manje para,jedva za nijansu skuplje nego za Samare.A Samaru mozes isto odrazavati da bude na istom cenovnom rangu kao i 11x.Registracija je skuplja za oko 4500,ali konfor i snaga se ne mogu uporediti sa Samarom,a potrosnja je 4,9 sa oko 95km/h.Naravno,to se povecava sa stilom voznje.I npr. da stignes do crnogorskog primorja sa 5,6 prosecne potrosnje je za svu pohvalu (to sam jednom radio u zivotu i nikad vise).
Cak i sa kinezima nije bas za nijansu. Sva potrosna roba je od 30% do 2x u odnosu na samaru.

Imaj u vidu da imas i roler i spaner, samara ima samo spaner a i on sam je jedno 30% jeftiniji. Zupcasti je x2, ulje ide polusintetika, a u samaru mineralno, u samaru ide motorno u menjac, kod tebe ide menjacko, u samaru ide ok i najobicniji antifriz u 11x i ne bas. Ti imas stap bobine koje su komad 30-40 samara ima obicnu gde je komad ~10-15 e i ne crkava. 11x ima racunar koji je ~250e ako zagine, samara ima komutator koji je 35e idealan ... Da bi ti auto radio iole normalno moras uzeti kvalitetne svecice, to je 2500 set, samara opusteno radi sa duplo jeftinijim ...

Sto se komfora i performansi tice to sve stoji, kao nebo i zemlja su, ali sam misljenja da se to treba zasluziti, a za to treba vremena i pametnog ulaganja:)

Boki78

Post by Boki78 »

Imre wrote:
Boki78 wrote: Servo u kompletu je 500+ verovatno je i jedini u Srbiji, pa ti nadji experta profesionalca koji ce ga odrzavati. OK mozda nije jedini, ali ih na prste mozes nabrojati sigurno
Pa sta bi na servu odrzavao?
Nista, ali kad krene za zajebava, a jednom ce krenuti sigurno ko ce ti ga u Srbiji raditi? :)

skora

Post by skora »

Boki78 wrote: ko ce ti ga u Srbiji raditi? :)
Pa nismo u Teheranu breee :hit :hit :hit

Boki78

Post by Boki78 »

Hehe :)

Vidis kad je servisiranje tehnike u pitanju imas dva pristupa.

Imas eksperte koji popravljaju sve od rovokopaca, preko industrijskih ventilacionih sistema do televizora. A imas profi ljude koji rade jednu stvar ali je obavezno odrade. Ovi drugi ne vole da cackaju nesto za sta nemaju trening, iskustvo, delove i dokumentaciju koliko god je to slicno onome za sta imaju, jer znaju da djavolak zeli u detaljcicma i da je na posletku dara skuplja nego mera.

Onda nadjes nekog iz prve grupe i normalno najebo si u najavi :)

skora

Post by skora »

To DA ...ali ne stoji da NEMA gde da se uradi,odrzava itd

Post Reply