Kalina GTI
Moderators: BokeYGTi, vaz_mashina
- KamAZ driver
На адреси: http://auto.mail.ru/text.html?id=23560 има мало текста, слички, па и видео о овом зврку.
Na adresi: http://auto.mail.ru/text.html?id=23560 ima malo teksta, slički, pa i video o ovom zvrku.

Кога интересује, наћиће којегде још материјала, али ево само подсећање да је ВАЗ на Сајму У Москви представио "Калину" у спортској варијанти под именом Р2. Није различита од раније представљаних ГТИ верзија, али пошто је та три слова одавно "безецов'о" "Фолксваген", морало је да се тражи ново решење. Шта је код ове "Калине" различито у односу на стандардну?
Koga interesuje, naćiće kojegde još materijala, ali evo samo podsećanje da je VAZ na Sajmu U Moskvi predstavio "Kalinu" u sportskoj varijanti pod imenom R2. Nije različita od ranije predstavljanih GTI verzija, ali pošto je ta tri slova odavno "bezecov'o" "Folksvagen", moralo je da se traži novo rešenje. Šta je kod ove "Kaline" različito u odnosu na standardnu?

Прво: мала серија – 2500 годишње. После је ту видљив спортски дизајн браника и спојлерчић на крови, нови волан, редизајниран ентеријер и инструмент табла, а оно што се не види споља је "Приорин" 1,6 мотор "насвиран" на 125 коња, тврђе ослањање точкова, ојачан кочни систем, а мени је најзанимљивија прерада система за управљање – сада му уместо 4 круга од краја до краја, треба готово идеалних 2,7.
Пише још да је обртни моменат 150 Нм, убрзање 9,5 секунди и да достиже готово 200 км/ч.
И тата би сине...
Prvo: mala serija – 2500 godišnje. Posle je tu vidljiv sportski dizajn branika i spojlerčić na krovi, novi volan, redizajniran enterijer i instrument tabla, a ono što se ne vidi spolja je "Priorin" 1,6 motor "nasviran" na 125 konja, tvrđe oslanjanje točkova, ojačan kočni sistem, a meni je najzanimljivija prerada sistema za upravljanje – sada mu umesto 4 kruga od kraja do kraja, treba gotovo idealnih 2,7.
Piše još da je obrtni momenat 150 Nm, ubrzanje 9,5 sekundi i da dostiže gotovo 200 km/č.
I tata bi sine...

Na adresi: http://auto.mail.ru/text.html?id=23560 ima malo teksta, slički, pa i video o ovom zvrku.

Кога интересује, наћиће којегде још материјала, али ево само подсећање да је ВАЗ на Сајму У Москви представио "Калину" у спортској варијанти под именом Р2. Није различита од раније представљаних ГТИ верзија, али пошто је та три слова одавно "безецов'о" "Фолксваген", морало је да се тражи ново решење. Шта је код ове "Калине" различито у односу на стандардну?
Koga interesuje, naćiće kojegde još materijala, ali evo samo podsećanje da je VAZ na Sajmu U Moskvi predstavio "Kalinu" u sportskoj varijanti pod imenom R2. Nije različita od ranije predstavljanih GTI verzija, ali pošto je ta tri slova odavno "bezecov'o" "Folksvagen", moralo je da se traži novo rešenje. Šta je kod ove "Kaline" različito u odnosu na standardnu?

Прво: мала серија – 2500 годишње. После је ту видљив спортски дизајн браника и спојлерчић на крови, нови волан, редизајниран ентеријер и инструмент табла, а оно што се не види споља је "Приорин" 1,6 мотор "насвиран" на 125 коња, тврђе ослањање точкова, ојачан кочни систем, а мени је најзанимљивија прерада система за управљање – сада му уместо 4 круга од краја до краја, треба готово идеалних 2,7.
Пише још да је обртни моменат 150 Нм, убрзање 9,5 секунди и да достиже готово 200 км/ч.
И тата би сине...
Prvo: mala serija – 2500 godišnje. Posle je tu vidljiv sportski dizajn branika i spojlerčić na krovi, novi volan, redizajniran enterijer i instrument tabla, a ono što se ne vidi spolja je "Priorin" 1,6 motor "nasviran" na 125 konja, tvrđe oslanjanje točkova, ojačan kočni sistem, a meni je najzanimljivija prerada sistema za upravljanje – sada mu umesto 4 kruga od kraja do kraja, treba gotovo idealnih 2,7.
Piše još da je obrtni momenat 150 Nm, ubrzanje 9,5 sekundi i da dostiže gotovo 200 km/č.
I tata bi sine...

KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!
kalina
Bio sam na sajmu u Moskvi 29.08-02-09. i video sam ovaj auto izgleda fantasticno jedino mi nije jasno koji je to motor u njemu ,a ruske cice koje se slikaju pored kola naravno da to neznaju. Cuce se sta je to u njoj, da li je nesto novo ili preradjeno staro.
-
SinisaKrisan
- KamAZ driver
Re: kalina
А где је твоја фото-репортажа и коментари?m.deki wrote:Bio sam na sajmu u Moskvi 29.08-02-09. i video sam ovaj auto izgleda fantasticno jedino mi nije jasno koji je to motor u njemu ,a ruske cice koje se slikaju pored kola naravno da to neznaju. Cuce se sta je to u njoj, da li je nesto novo ili preradjeno staro.
Мотор је малко насвирани из Приоре.
A gde je tvoja foto-reportaža i komentari?
Motor je malko nasvirani iz Priore.
KamAZ je dobra mašina.
Re: kalina
m.deki wrote:Bio sam na sajmu u Moskvi 29.08-02-09. i video sam ovaj auto izgleda fantasticno jedino mi nije jasno koji je to motor u njemu ,a ruske cice koje se slikaju pored kola naravno da to neznaju. Cuce se sta je to u njoj, da li je nesto novo ili preradjeno staro.
Kako je u Moskvi? Ladno, al standard...
Sta se moglo videti na sajmu? Jel dobra ta Kalina? Ima nekih slika.
- KamAZ driver
Рекоше људи да је то благо форсирани мотор из Приоре. Ако сам те слагао, слагали су и све оне који су то прочитали.
Добро бре, па што не понесе дигитални фото-апарат да нас мало обрадујеш?
Rekoše ljudi da je to blago forsirani motor iz Priore. Ako sam te slagao, slagali su i sve one koji su to pročitali.
Dobro bre, pa što ne ponese digitalni foto-aparat da nas malo obraduješ?
Добро бре, па што не понесе дигитални фото-апарат да нас мало обрадујеш?
Rekoše ljudi da je to blago forsirani motor iz Priore. Ako sam te slagao, slagali su i sve one koji su to pročitali.
Dobro bre, pa što ne ponese digitalni foto-aparat da nas malo obraduješ?
KamAZ je dobra mašina.
Kalina R2
Saznao sam!!!
Motor u Kalini R2 je nasvirana verzija motora 1.4 16V. Podignuta je zapremina na 1.6 i sve ostalo sto ste pisali, tako da definitivno nije iz priore. Motor 1,4 je potpuno nov (blok, glava,...).
Prosle nedelje je bila obuka za kaline pa sam ovu informaciju dobio od rusa iz Vaz-a.
Motor u Kalini R2 je nasvirana verzija motora 1.4 16V. Podignuta je zapremina na 1.6 i sve ostalo sto ste pisali, tako da definitivno nije iz priore. Motor 1,4 je potpuno nov (blok, glava,...).
Prosle nedelje je bila obuka za kaline pa sam ovu informaciju dobio od rusa iz Vaz-a.
Admin da u ime svih nas uputi protestnu notu uvozniku
i obavesti proizvodjaca kako mu se promovisu vozila u Srbiji tj, nikako, reklamu ja nisam video nigde a jedno vreme znate kako je bilo sa Loganom, nije se skidao sa televizije, te nagradne igre, te cena ista i po ulasku Rumunije u EU, te ovo te ono...
http://caribrod-city.myminicity.com/
http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm
http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm