Prodajem Ladu Samaru 1300

Moderators: dejca, Shone89, stalker92

ZarkoIn
Automobil: Samara

Prodajem Ladu Samaru 1300

Post by ZarkoIn »

Pozdrav svima! :hello

Prodajem svoju Ladu Samaru 1300. Nažalost, pre par dana sam imao tu nesreću da iskoči zadnji desni amortizer. Inače, do tada sam je najnormalnije vozio, evo već punih 11 godina. Limarija je u lošem stanju, što možete videti na slikama. Motor je u dobrom stanju, redovno sam išao kod majstora. Komotno sam svake godine po par puta odlazio do Pirota i nazad do Indjije, bez problema. Ima ugradjen plin, koji je atestiran ove godine i važi narednih 5 ili 10 godina, nisam siguran. Kupio sam nove gume pre nekih dve godine, još uvek lepo izgledaju.
Auto je registrovan do marta sledeće godine. Inače je proizvedena 1990. godine.

Što se tiče cene, tu ne znam šta da vam kažem. Ja bih bio zadovoljan sa 350 evra. E sad, da li je to puno ili malo, realno ili ne, ne znam.

Ako je neko zainteresovan, ako neko vidi neku mogućnost da je popravi ili iskoristi na neki drugi način, nek mi se javi na pp. Mogu mu poslati još slika.

Još jednom ponavljam, do pre par dana je radila normalno (i sad sve radi, ali malo teže ide :D ). Znam da spolja ne izgleda lepo, ali motor je ok, kao i plinski uredjaj, tako da mislim da bi mogla još neku godinu da se vozi.

Pozdrav! :hello

P.S. Stavio bih još slika, ali mi ovde piše da je tri maksimum. Javite mi ako postoji mogućnost da stavim još.

skora

Re: Prodajem Ladu Samaru 1300

Post by skora »

ZarkoIn wrote:P.S. Stavio bih još slika, ali mi ovde piše da je tri maksimum. Javite mi ako postoji mogućnost da stavim još.
Preko ovog linka http://postimage.org/?lang=serbian mozes podici 100 slika ako zelis i mozes ih okaciti bez limita
ZarkoIn wrote: Ja bih bio zadovoljan sa 350 evra. E sad, da li je to puno ili malo, realno ili ne, ne znam.
Znam ja ......i na osnovu tog znanja bih te posavetovao da je rasturis u delove i tako prodajes deo po deo.....Ovako samo gubis vreme a nista se nece desiti........veruj mi ;)

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Teško da će se naći neko da je kupi i sredjuje za daljnju upotrebu. Jedino ako naleti neki limar početnik pa da je kupi i izvari kritična mesta i posto je registrovana i ima atest pa da se vozi malo sa njom. Razumemo mi tebe, uradio si reatest i registrovao što nije ispod 200 € ali takvo ti je realno stanje na nemilosrdnom tržištu.

ZarkoIn

Post by ZarkoIn »

Skora, hvala na savetu. Ja bih je ipak prodao u kompletu, kao ceo auto. Ne razumem se puno u automobile da bih je rasturao i prodavao u delovima. Možda bi je neko kupio pa je onda prodao u delovima? Svako ko ima neki predlog nek se javi na pp, spreman sam za svaki dogovor (osim da je prodajem u delovima :D ).

Evo još par slika:

skora

Post by skora »

ZarkoIn wrote:Skora, hvala na savetu.
Nema na cemu druze...
ZarkoIn wrote: Svako ko ima neki predlog nek se javi
Evo javljam se.....

ZarkoIn

Post by ZarkoIn »

Još par slika:

skora

Post by skora »

Bio ,video,opalio par fotki ,pa malo da doprinesem oglasu......

Image Image Image Image

Image Image Image Image

Image Image Image Image

Image Image Image Image

Image Image

dejca

Post by dejca »

I kako ti se cini, ima li joj spasa. Koliko se vidi na slikama bas dosta je nacela rdja.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Evo odgovora zasto je trazio slep :)
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

Gago wrote:Evo odgovora zasto je trazio slep :)
Tacno ...za nju mi je trabao.... :)
dejca wrote:I kako ti se cini, ima li joj spasa. Koliko se vidi na slikama bas dosta je nacela rdja.
Pa prvo i osnovno ...nas drugar ZarkoIn se malo manje razume u materiju,inace je jako fin momak i jos pre nogo smo se videli poslusao je moj savet i pokusao on to sam da rasturi ali mu nije polazilo za rukom.Ja sam tada vec imao neku cifru u glavi koliko bi platio taj auto,on me je pozvao i rekao da dodjem da ga vidim i ako je to to - da ga teram.....

Ja sam juce u NS-adu kupovao neki auto,u povratku svratio do Zarka,pogledao,upalili.....i otisao da vrtim slep sluzbe.Cena slepa velika i tako ustvari nastade zastoj......
Na dzipu nemam kuku da bih iznajmi prikolicu i tako pojeftinio ,i sad pokusavam da izmislim nesto da pomognem Zaretu jer auto stoji u tudjem dvoristu sto za njega bas i nije prijatno,a on pa ide na odmor za dva dana i voleo bi to da resi pre puta.......

Sta ce ispasti na kraju - videcemo.....

Sto se tice lade .......stvari su vidljive na slikama,a od onoga sto se ne vidi nema puno da se prica.....Motor OK,registracija MART 2015.....ATEST PLIN 2018......GUME dobre (ima ih 6) cini mi se....KAROSERIJU NEMA ,a ono sto ima(od lima) nije vredno pomena.....Farovi / stopovi EXTRA,tapacirunzi ne valjaju ,enterijer onako.....
Dakle fokus je samo na mehanici,plinu,i tako nekim sitnicama......

Mene kolje prevoz u celoj prici jer smo bas daleko .....tako da ako ima neko blizi Zaretu slobodno reagujte jer nema greske sto se tice ovoga sto sam napisao.....ILI ako imate neku ideju kako da je preteramo a da ne boli puno - samo recite ....

Ja jos nisam odustao ukoliko je Zare nije vec prodao....

dejca

Post by dejca »

A što je ne doteraš tako, neznam kakvo je vešanje pozadi na samari ali možda postoji mogućnost da kad podigneš vozilo podmetneš neku klocnu da ne upadne ponovo amortizer i tako da je doteraš.
Svojevremeno beše mi pukla greda na 101 i gde zastava da stoji a radio se prevoz benzina 99-ta godina. I ja uzmem malo žice malo nekih klocni, privežem gde treba i cepaj za Preševo preko olanine Kukavice. Naravno ubrzo je došla i nova greda.

Boki78

Post by Boki78 »

I da je slepa bez suspenzije na necemu podglavljenom izmedju rezervoara i krute grede od Indjije do Barajeva? Ako to uradi ja licno ga vodim na izlet u Kovin i to u gepeku :mrgreen:

skora

Post by skora »

dejca wrote: ali možda postoji mogućnost da kad podigneš vozilo
U tome jeste glavna jeba....pokusao Zare da je digne i da skine tockove.......zamalo covek ne ostade bez prstiju...pogledaj sta je ispred vrata

Image

Trula je skroz .....svuda......ja mislim da jedino viljuskarem mogu da je podignem :mrgreen:

dejca

Post by dejca »

E to je pa tek problem ako nemoze da se podigne dizalicom. Znači toliko je propala, nije onda on to trebao ni da registruje a tek za atest su bačene pare.

skora

Post by skora »

dejca wrote:E to je pa tek problem ako nemoze da se podigne dizalicom. Znači toliko je propala
Jbg-a ...jeste.....padalo mi je na pamet cak i sledeca ideja.....,da dodjem sa samaraom zbog mera,da izvadim zadnje sediste u ovoj plavoj,i od kutijastog materijala na licu mesta izvarim konstrukciju koja bi ustvari zamenila finkciju zadnjih koseva....dakle da napravim rol bar na koji bi zasrafio zadnje vesanje....kao da lim ne postoji .....Medjutim ,prvo nemam zasta da uhvatim tu konstrukciju,jer one tacke koje su najbitnije da ponesu to izvareno su prakticno ne postojece - suskave.....a drugo.....morao bi da vucem aparat za varenje zbog kutija,pa onda s njim ne mogu kutije da vezem za lim - znaci trebaju mi i boce......pa trebaju ploce (stope) na koje bi se ta konstrukcija oslanjala i to sve bi na kraju kostalo kao dva slepa.....

Stvarno nisam pametan sta uraditi da se stavi u funkciju za tu destinaciju koja treba.....ako bi pak ovako krenuo.....na prvoj krivini kida amortizer (drzi se samo dole),.....ili na prvoj trucki izlece dalje kroz zadnje staklo .....ili sece gumu posle 2km i onda nastaje plakanje jer tad bi mu bio kraj - nema fore vise da se podigne.....

Ja stvarno nemam ideju kako resiti ovaj zadatak :sad:

Post Reply