Zastava Koral IN 1,1 2007.g 10k km
Moderator: lengenda
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Zastava Koral IN 1,1 2007.g 10k km
za te pare i da se ne tovari moze i on da izdrzi dosta, komsija ima onog sa pezoovim motorom, prvog dama su stavili ojacanja, tovare vecinu tereta na krov, jugo ubio preko 150k i na auto putu 140km/h bez problema.
Moja sestra ima tog sa peugeotovim motorom, takodje ima 150000km, motor je perfektan iako je nekad bio sluzbeni auto, vozio sam ga i utisci su fenomenalni, veoma startan jedino sto ga zeza jeste menjac malo i rubovi su uhvatili povrsinsku koroziju koja bi jednom intervencijom mogla da se ukloni i da se spreci sirenje....
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Otvori mu čepove, proveri nivo lektrolita, bometrom koncentraciju kiseline i dolij destilovanu ako treba pa ga zatim priključi ne neki punjač sa mogućnošću regulisanja režima punjenja pa ga tek onda kreni koristiti kako treba. OK već ti je u vozilu ali kod tih najjeftinijih je preporučiljvo pre ekspolatacije obaviti sve provere i napuniti ga čestitim punjačem.Dare wrote:Danas mi je otkazao originalni akumulator. Trajao je tačno sedam godina. Black Horse od 36Ah. Kupio sam neki najjeftiniji![]()
Izbrisana slika iz citata radi preglednosti. Izmenio LeNgenda.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Proverio sam elektrolit na ova dva čepa što nisu prelepljena i ima ga. Auto je odmah vožen i ima voltmetar koji je pre prvog paljenja pokazao 12,8V. Dakle sa tim naponom je stigao. Sad je već gotovo. Pušten je u promet 
Možda je nekome čudno što kupujem najjeftiniji no-name akumulator. Priznajem da to nije moj stil u održavanju kola. Međutim, imao sam loše iskustvo sa Vartom (na Nivi) koja je crkla odmah po isteku garancije. Možda desetak dana. A bila je duplo skuplja o ostalih. Od tad isključivo najjeftiniji akumulatori. I verujte, isto radi svaki. Pa originalni Black Horse od samo 36Ah je trajao do sada. Sedam godina. Moguće i da je auto zaslužan za to jer nikad ne vergla duže od par sekundi. Bukvalno krug radilice mu je dovoljan za start čak i zimi. Instalacija je odlična i nema pada napona. Recimo, žmigavci kad sevaju ne može da se gleda, bole oči bukvalno.
Jednom sam šlepovao drugi auto na nekoj kratkoj relaciji i čovek koji ga je vozio me zvao na mobilni da ugasim četiri žmigavca
Možda je nekome čudno što kupujem najjeftiniji no-name akumulator. Priznajem da to nije moj stil u održavanju kola. Međutim, imao sam loše iskustvo sa Vartom (na Nivi) koja je crkla odmah po isteku garancije. Možda desetak dana. A bila je duplo skuplja o ostalih. Od tad isključivo najjeftiniji akumulatori. I verujte, isto radi svaki. Pa originalni Black Horse od samo 36Ah je trajao do sada. Sedam godina. Moguće i da je auto zaslužan za to jer nikad ne vergla duže od par sekundi. Bukvalno krug radilice mu je dovoljan za start čak i zimi. Instalacija je odlična i nema pada napona. Recimo, žmigavci kad sevaju ne može da se gleda, bole oči bukvalno.
Jednom sam šlepovao drugi auto na nekoj kratkoj relaciji i čovek koji ga je vozio me zvao na mobilni da ugasim četiri žmigavca
- Dare
Zdravo momci.
Imam najnoviji tip unutrašnjeg retrovizora u jugu i upravo se odlepio sa stakla i pao. Čime da ga zalepim, a da ne oštetim vetrobran? Čini mi se da super lepak nije dobra ideja.
Imam najnoviji tip unutrašnjeg retrovizora u jugu i upravo se odlepio sa stakla i pao. Čime da ga zalepim, a da ne oštetim vetrobran? Čini mi se da super lepak nije dobra ideja.
- bruyoni
Imaš lepkove namenjene baš za to. Ili možeš ako imaš iskoristiti epoksidni dvokomponenti lepak, recimo Bison epoxy ali on učvršćuje nešto sporije dok oba punu snagu imaju tek za 24h
Samo pazi napolju je hladno kada lepiš bitno je da sama šoferka bude toplija od 15 stepeni.
Samo pazi napolju je hladno kada lepiš bitno je da sama šoferka bude toplija od 15 stepeni.
- Dare
Nemam dvokomponentni, morao bih da kupim. Ali bilo bi super da je lepak bezbojan, tj providan. Mogu ja da iskoristim sunce preko dana ali noću ne mogu da održim tih 15°C. Dobro je što se može odvojiti pločica koja nosi retrovizor i samo ona da se zalepi, pa kad se sve to stegne onda da se nabaci retrovizor.
Mene najviše brine kako će sve to izgledati spolja :|
Mene najviše brine kako će sve to izgledati spolja :|
- bruyoni
Za retrovizor je proziran dok za dvokomponentni imaš da biraš.
Posedujem tri bizonova jedan je potpuno proziran, drugi je prozirno žućkast (kao klekovača), dok je epoxy metal siv.
Za dvokomponentni je dobro što ti ga za otprilike istu cenu kao namenskog ostane i da lepiš po kući.
Prilično je dugovečan jer su komponente odvojene.
Posedujem tri bizonova jedan je potpuno proziran, drugi je prozirno žućkast (kao klekovača), dok je epoxy metal siv.
Za dvokomponentni je dobro što ti ga za otprilike istu cenu kao namenskog ostane i da lepiš po kući.
Prilično je dugovečan jer su komponente odvojene.
- Dare
I koliko bi koštalo ovo lepljenje u bilo kojoj varijanti? Nemam predstavu uopšte.
- bruyoni
http://www.car.rs/shop/boje-i-lakovi/le ... sort/title
po ovom cenovniku epoksi ispadne još i nešto jeftiniji.
- aleko-2141
vidi u nekom servisu pa da ti zalepe sa lepkom za soferke
- Dare
Po ovom cenovniku biće buvljak i vakuumski retrovizorbruyoni wrote:http://www.car.rs/shop/boje-i-lakovi/le ... sort/title
- bruyoni
Dražesna logika...
@Aleko - Neće potrajati jer je elastičan
@Aleko - Neće potrajati jer je elastičan
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
Ajde da pitam caleta cime je lepio retrovizor na samari obzirom da je padao 2-3 puta. Znam samo sa se spolja videla fleka. Prvi put ga je neko ocepio glavom, drugi put od toplote, po najvrelijem danu sam krenuo u Jagodinu u aqua park i kada sam stao na parking, samo mi je pao krilo 
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
- aleko-2141
cuo sam kad god padne da odu u servis i da oni to zalepe