Akumulatori
Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan
Re: Akumulatori
Ja sam do sad u svojim Ladama imao Topla i Monbat akumulatore, Topla je neuporedivo bolja po mom misljenju, ali posto je nisi naveo recici ti iskustva sa Monbatom, Moj je trajao 4 god. u prvoj nedelji je vec bio servisiran. Ranije sam reko da necu vise uzimati ovu marku ali sam je ponovo uzeo
i to zato sto mi drug radi u radnji za prodaju akumulatora pa rece da su poboljsali kvalitet, reko ajde da proverim
Za sad je dobar nije me izneverio ni na -15 ispod nule.
Jel neko ima informacije o ovim Puma akumulatorima što prodaju u metrou.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Meni je jednom crkao akumulator na ladi, pa sam stavio monbat 55ah sa traktora, dok ne kupim novi. Jedino sa tim monbat-om mi se cd player nije restartovao kada zaverglam. Sa svim ostalima (ruski, black horse, varta) se restartuje.Smisko 87 wrote:Ja sam do sad u svojim Ladama imao Topla i Monbat akumulatore, Topla je neuporedivo bolja po mom misljenju, ali posto je nisi naveo recici ti iskustva sa Monbatom, Moj je trajao 4 god. u prvoj nedelji je vec bio servisiran. Ranije sam reko da necu vise uzimati ovu marku ali sam je ponovo uzeoi to zato sto mi drug radi u radnji za prodaju akumulatora pa rece da su poboljsali kvalitet, reko ajde da proverim
Za sad je dobar nije me izneverio ni na -15 ispod nule.
O varti sve najgore. Crkao ubrzo po isteku garancije, mozda mesec dana ne secam se
- zlatko83vr
Posle 8 (osam
) godina black horse odradio svoje.
Stavio ga na punjac, pa cu videti sutra ima li "leba" od njega, mada se pripremam da kupim novi. Posle 3 sata punjenja samo na jednoj rupi ne "kljuca-vrije".
Sad je prava dilema sta kupiti a ne pogresiti? Uzeo bih isti (dosta trajao prezadovoljan sam), ali cujem da vise ti akumulatori nisu kvalitetni.
Nesto razmisljam, da kupim malo jaci akumulator od 55 ampera, valjda nije problem (znam da ide po uputstvu od 55)?
Stavio ga na punjac, pa cu videti sutra ima li "leba" od njega, mada se pripremam da kupim novi. Posle 3 sata punjenja samo na jednoj rupi ne "kljuca-vrije".
Sad je prava dilema sta kupiti a ne pogresiti? Uzeo bih isti (dosta trajao prezadovoljan sam), ali cujem da vise ti akumulatori nisu kvalitetni.
Nesto razmisljam, da kupim malo jaci akumulator od 55 ampera, valjda nije problem (znam da ide po uputstvu od 55)?
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
magneti marelli varta BOSCH imam sva tri na tri auta i nemam sa njima problema dobre 4 godine
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
- zlatko83vr
Kupio sam Vesna akumulator 55 Ah, 12v/420A po preporuci prodavca koga poznajem (kaze da su za 3 klase bolji od Black Horse). Akumulator ima cepove, nije onaj "savremeni" koji se ne dopunjuje, 5,500 din sam ga platio, 2 godine garancija.
Valjda nisam pogresio, na tu ponudu moja prva reakcija je bila koja "VESNA"
. Vreme ce biti dokaz, da li je moja sumnja bila osnovana
ili je prodavac bio "iskren"

Valjda nisam pogresio, na tu ponudu moja prva reakcija je bila koja "VESNA"
Drugaru na Lanceru akumulator Bosch traje vec osmu godinu i za sada ne pokazuje znake zamora... Inace mu traju 5, 6 godina u proseku...
Samo Samara Srbina Spasava
Pro atomik koristim petu godinu, možda sam mu produžio vek jer ga zimi obavezno skidam kad su jaki mrazevi i dopunjujem ga često iako odlično vergla. Možda je i regler zaslužan jer puni 15v.
Ranije blek hors je redovno crkavao na trećoj ili četvrtoj godini.
Ranije blek hors je redovno crkavao na trećoj ili četvrtoj godini.
Ovaj nikad nije skidan... Auto je zimi u garazi, ali se vozi i uvek se pali na plin... Oni nikad ne dopunjavaju akumulator, cim pokaze prve znake slabosti, odmah kupuju novi... Da li auto ima dobro punjenje pa im zato traju akumulatori toliko, nemam pojma...
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
ja sa bosom nisam zadovoljan, pustim muziku i posle pola sata moram da palim auto a silver hors mogao sam i citav dan da da ga ostavim da svira
Ja bih bio zadovoljan da mi traje osam godina, bez da ga diram 
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Kolega sa posla,Yugo 9-ta godina,Tesla u njemu,pali ko mina.Rekoh mu da se prijavi u SAT,mozda bude prvi,pa dobije nesto. 
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
I u drugarevoj korsi fabrički je živeo 7 godine. Ovog leta mu je crko.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Nabasah na ovo. Kreće hladnije vreme pa možda nekome pomogne oko odabira
http://akumulatori-desulfatizatori.blog ... abrao.html
http://akumulatori-desulfatizatori.blog ... abrao.html