Akumulatori

Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Re: Akumulatori

Post by Miljan »

To ti je Black Horse isto.

http://fabrikaakumulatorasombor.com/

Smisko 87
Automobil: Lada Samara

Post by Smisko 87 »

Ja sam do sad u svojim Ladama imao Topla i Monbat akumulatore, Topla je neuporedivo bolja po mom misljenju, ali posto je nisi naveo recici ti iskustva sa Monbatom, Moj je trajao 4 god. u prvoj nedelji je vec bio servisiran. Ranije sam reko da necu vise uzimati ovu marku ali sam je ponovo uzeo :) i to zato sto mi drug radi u radnji za prodaju akumulatora pa rece da su poboljsali kvalitet, reko ajde da proverim :) Za sad je dobar nije me izneverio ni na -15 ispod nule.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Jel neko ima informacije o ovim Puma akumulatorima što prodaju u metrou.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Smisko 87 wrote:Ja sam do sad u svojim Ladama imao Topla i Monbat akumulatore, Topla je neuporedivo bolja po mom misljenju, ali posto je nisi naveo recici ti iskustva sa Monbatom, Moj je trajao 4 god. u prvoj nedelji je vec bio servisiran. Ranije sam reko da necu vise uzimati ovu marku ali sam je ponovo uzeo :) i to zato sto mi drug radi u radnji za prodaju akumulatora pa rece da su poboljsali kvalitet, reko ajde da proverim :) Za sad je dobar nije me izneverio ni na -15 ispod nule.
Meni je jednom crkao akumulator na ladi, pa sam stavio monbat 55ah sa traktora, dok ne kupim novi. Jedino sa tim monbat-om mi se cd player nije restartovao kada zaverglam. Sa svim ostalima (ruski, black horse, varta) se restartuje.
O varti sve najgore. Crkao ubrzo po isteku garancije, mozda mesec dana ne secam se

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Posle 8 (osam :) ) godina black horse odradio svoje.
Stavio ga na punjac, pa cu videti sutra ima li "leba" od njega, mada se pripremam da kupim novi. Posle 3 sata punjenja samo na jednoj rupi ne "kljuca-vrije".

Sad je prava dilema sta kupiti a ne pogresiti? Uzeo bih isti (dosta trajao prezadovoljan sam), ali cujem da vise ti akumulatori nisu kvalitetni.
Nesto razmisljam, da kupim malo jaci akumulator od 55 ampera, valjda nije problem (znam da ide po uputstvu od 55)? :)

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

magneti marelli varta BOSCH imam sva tri na tri auta i nemam sa njima problema dobre 4 godine
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Kupio sam Vesna akumulator 55 Ah, 12v/420A po preporuci prodavca koga poznajem (kaze da su za 3 klase bolji od Black Horse). Akumulator ima cepove, nije onaj "savremeni" koji se ne dopunjuje, 5,500 din sam ga platio, 2 godine garancija.
Valjda nisam pogresio, na tu ponudu moja prva reakcija je bila koja "VESNA" :D. Vreme ce biti dokaz, da li je moja sumnja bila osnovana :) ili je prodavac bio "iskren" :hit :D

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Drugaru na Lanceru akumulator Bosch traje vec osmu godinu i za sada ne pokazuje znake zamora... Inace mu traju 5, 6 godina u proseku...
Samo Samara Srbina Spasava

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Pro atomik koristim petu godinu, možda sam mu produžio vek jer ga zimi obavezno skidam kad su jaki mrazevi i dopunjujem ga često iako odlično vergla. Možda je i regler zaslužan jer puni 15v.
Ranije blek hors je redovno crkavao na trećoj ili četvrtoj godini.

Gago

Post by Gago »

Ovaj nikad nije skidan... Auto je zimi u garazi, ali se vozi i uvek se pali na plin... Oni nikad ne dopunjavaju akumulator, cim pokaze prve znake slabosti, odmah kupuju novi... Da li auto ima dobro punjenje pa im zato traju akumulatori toliko, nemam pojma...

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

ja sa bosom nisam zadovoljan, pustim muziku i posle pola sata moram da palim auto a silver hors mogao sam i citav dan da da ga ostavim da svira

Gago

Post by Gago »

Ja bih bio zadovoljan da mi traje osam godina, bez da ga diram :D

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Kolega sa posla,Yugo 9-ta godina,Tesla u njemu,pali ko mina.Rekoh mu da se prijavi u SAT,mozda bude prvi,pa dobije nesto. ;)
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

I u drugarevoj korsi fabrički je živeo 7 godine. Ovog leta mu je crko.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Nabasah na ovo. Kreće hladnije vreme pa možda nekome pomogne oko odabira

http://akumulatori-desulfatizatori.blog ... abrao.html

Post Reply