Problem sa paljenjem

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

zungul77
Automobil: Lada 110

Re: Problem sa paljenjem

Post by zungul77 »

bruyoni wrote:Čini mi se da je tu više problema. Imaš li TNG? Koliko je star akumulator? Koliki je napon na akumulatoru kada auto ne radi i koliki kada radi. Svetli li check engine lampica na tabli dok auto radi (po sred satova stoji izgleda kao motor i svetli narandžasto) Image
Loša struja, ili jako loš akumulator ili alternator zreo za pregled i verovatno remont.
Možda je i masa jako loša ali sumnjam da bi izazvala toliko loše paljenje, mada možeš probati nekom jačom žicom (recimo kablom za zvučnike 2x2,5 mm2) povežeš minus akumulatora i neki deo bloka ili šasije ap tako probaš da voziš.
Što se dijagnostike tiče utičnica za nju se nalazi ispod volana sa desne strane ispod plastike, otprilike iznad pedale gasa. E sad auto 2000. nisam siguran da ima OBD2 priključak nego onaj stari.
Ako priključak izgleda ovako:
Image
onda greške može da ti očita bilo ko ko ima dijagnostu za 90% automobila

A ako je ovakav
Image
onda bi trebao greške da očita neko ko ima dijagnostiku za starija GM vozila
Nemam tng.i lampica check engine gori non stop kad je upaljen.Akumulator je kupljen nov u septembar 2012.Sto se tice struje i alternatora pogledacu sredu kod majstora kad stignem kuci.Sto se tice prikljucka za dijagnostiku isti je kao na slici 2.

zungul77

Post by zungul77 »

Uradio sam dijagnostiku i otisao je kompjuter.Sad trazim najpovoljnije cene za kompjuter.Ima gde je nagoreo.

aktor

Post by aktor »

Druze gde si radeo dijagnostiku,moze adresa,telefon ,nesto,jer u Nisu ne mogu da nadjem nigde.

zungul77

Post by zungul77 »

Izvini molim te brzi sam od smrt.063 426 778.Leskovac Miki.

Post Reply