Nemam tng.i lampica check engine gori non stop kad je upaljen.Akumulator je kupljen nov u septembar 2012.Sto se tice struje i alternatora pogledacu sredu kod majstora kad stignem kuci.Sto se tice prikljucka za dijagnostiku isti je kao na slici 2.bruyoni wrote:Čini mi se da je tu više problema. Imaš li TNG? Koliko je star akumulator? Koliki je napon na akumulatoru kada auto ne radi i koliki kada radi. Svetli li check engine lampica na tabli dok auto radi (po sred satova stoji izgleda kao motor i svetli narandžasto)
Loša struja, ili jako loš akumulator ili alternator zreo za pregled i verovatno remont.
Možda je i masa jako loša ali sumnjam da bi izazvala toliko loše paljenje, mada možeš probati nekom jačom žicom (recimo kablom za zvučnike 2x2,5 mm2) povežeš minus akumulatora i neki deo bloka ili šasije ap tako probaš da voziš.
Što se dijagnostike tiče utičnica za nju se nalazi ispod volana sa desne strane ispod plastike, otprilike iznad pedale gasa. E sad auto 2000. nisam siguran da ima OBD2 priključak nego onaj stari.
Ako priključak izgleda ovako:
onda greške može da ti očita bilo ko ko ima dijagnostu za 90% automobila
A ako je ovakav
onda bi trebao greške da očita neko ko ima dijagnostiku za starija GM vozila
Problem sa paljenjem
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Problem sa paljenjem
Uradio sam dijagnostiku i otisao je kompjuter.Sad trazim najpovoljnije cene za kompjuter.Ima gde je nagoreo.
Druze gde si radeo dijagnostiku,moze adresa,telefon ,nesto,jer u Nisu ne mogu da nadjem nigde.
Izvini molim te brzi sam od smrt.063 426 778.Leskovac Miki.