Ладе у огласима

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Boki78

Re: Ладе у огласима

Post by Boki78 »

Obrni okreni od 100 lada u Srbiji mozda 5 imaju takav zivot ... Dok moju nisam kako tako upristojio dupe mi je pomerala svako malo, sad mi je fala bogu sisla sa kicme inace ne znam sta bih radio. Vise vremena da se sa njom mnogo igram prosto nemam ...

Kad pogledas ovde po klubu ceo jedan clan je posle lade uzeo noviju ladu. Ostali su presli sto na renoe sto na dacie sto na volvoe, neki su probali da predju na rumune, neki planiraju preci na nemce, neki na koreance/japance. Retko ko planira da se zadrzava, a i da hoce nema na cemu sem nive novih lada u Srbiji i nema ...

Meni ako natrci bas povoljna cena/dobijeno 111 ok, ako ne ima i drugih kola ...

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Lepo kažeš, nema modela kojim bismo apdejtovali svoj vozni park, a da ostane Lada. Meni ova Niva odlično radi posao i zato još ne uzimam novu. Pa bar da je ta nova bolje opremljena, a ona ista. Samo ubrizgavanje zakomplikovano.
Da se uvozi Granta ili nova Kalina bilo bi super.

travelman

Post by travelman »

Kad pogledas ovde po klubu ceo jedan clan je posle lade uzeo noviju ladu.
A gde sam ja u ovoj prici ... :!: ...

Pa ja sam posle Lade uzeo jos stariju Ladu, i to 4 godine stariju ... :D ...

U pravu je Boki sto tako rezonuje a u pravu je i Dare, mada moracu i ja da proverim da li je ovo moje taljizgalo stvarno Lada ili nesto bolje i kvalitetnije kada se ne kvari. Da sam koju deceniju mladji, sigurno ne bih vozio Ladu nego nesto mladje i jace cime bi se hvalio i ponosno parkirao u svom ataru. Danas kada sam ostvario sve svoje zelje, vozim ono sto mi pricinjava zadovoljstvo i u cemu uzivam i nalazim zabavu.

Zasto je moju Samaru prethodni vlasnik prodao ... pa zato jer je dedino unuce reklo, DEDA PA KOJA CE DEVOJKA DA MI UDJE U OVA KOLA.

I tako dodjosmo do odgovora zasto ova kola nece niko da kupi. Jednostavno, promenile su se vrednosti u drustvu i sada se vise ceni neko po tome sta vozi nego kako je vaspitan. Besparica je prica za sebe.

Mada, zabavno bi bilo cuti i zasto neko pored cirokija i mercedesa koji stoje u garazi, vozi Ladu i u njoj uziva ... 8) ...

Boki78

Post by Boki78 »

Dare wrote:Pa bar da je ta nova bolje opremljena, a ona ista. Samo ubrizgavanje zakomplikovano. Da se uvozi Granta ili nova Kalina bilo bi super.
Meni ubrizgavanje uz Nivu nekako ne ide, mislim OK al ako podjemo od toga da je to vozilo koje je namenjeno da prosto zavrsava posao, sto je svakako OK i treba, onda odrzavanje treba biti sto jednostavnije prosto da bi se u nekoj bestragiji vozilo brzo i lako vratilo u pogon. E sad situacija je tu malo zakomplikovana novim euro normama koje karburator ne moze nikako da zadovolji, a svakako se ni konkurencija, duh vremena i energetska efikasnost ne mogu prenebregnuti.

Sto se novih modela lade tice, kakva je sada situacija sa servisnom mrezom bolje je i sto se ne uvoze. Da se uvoze lada bi bila na jos gorem glasu nego sto jeste. Saradnja sa reno nisan grupom mozda da neki rezultat ukoliko se uz daciu i lada bude mogla odrzavati u tim servisima .
travelman wrote:Zasto je moju Samaru prethodni vlasnik prodao ... pa zato jer je dedino unuce reklo, DEDA PA KOJA CE DEVOJKA DA MI UDJE U OVA KOLA.
Prava! Doduse momak nije u godinama kad sebi trazi zenu vec zabavu, a samara za tu namenu moze da ide samo uz prave smekere, sto ce reci dete je njanjoslav :mrgreen:
travelman wrote:I tako dodjosmo do odgovora zasto ova kola nece niko da kupi. Jednostavno, promenile su se vrednosti u drustvu i sada se vise ceni neko po tome sta vozi nego kako je vaspitan. Besparica je prica za sebe.
Ta besparica je svojevrsan paradoks. Ona de facto postoji, a nikada se nije vozilo vise, niti su kola bila bolja. Sa druge strane sama besparica je manji problem gluposti koja se zapatila. Ljudi su danas pozgubili prost razum i vestinu racuna. Izgleda da je tesko skapirati koliko sta kosta i balansirati prihod i rashod, pa tako mnogo novijih polovnjaka su mehanicki u podjednako losem stanju kao i karoserijski vidljiviji krsevi ...
Last edited by Boki78 on Sat Sep 06, 2014 5:53 pm, edited 1 time in total.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ja bih ponovo kupio ladu, sa ovom sam prezadovoljan. Specijalke su lepe ali su mnnogo mnogo stare malte ne ko ja, zato bih kupio 2104-vorku staru desetak godina a kad pogledam pa njih po oglasima menjani pragovi i dosta uništene. Jednu sam propustio zimus odličnu za 800€. Takva teško da se pojavi ponovo.
Od elektronike bežim, 111-ke su lepe ali elektronika i zato voziću ono šta ćo moći pristojno da održavam.
Da sam mladić od dvadesetak godina jednu 2106-ticu bi opremio po mom ukusu i baš me briga ko bi šta reko.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

eh, pa nisam ja jedini koji je posle Lade uzeo novu Ladu. ima nas jos par... :) pritom sam je uzeo jer sam upravo dobio povoljno "cena/dobijeno" inace bi stvari bile drugacije, verovatno...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

skora

Post by skora »

...i ja stalno posle lade kupim ladu :!:

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ja se tek sad setih da sam i ja Lada-povratnik. Pre ove Nive koja je kupljena nova, imali smo i jednu na kojoj sam se učio... ;) Koliko je zezala i bila loša, svako drugi bi pobegao od Lade. Ali ne i ja :)

Boki78

Post by Boki78 »

skora wrote:...i ja stalno posle lade kupim ladu :!:
Istina i to minimum par puta mesecno :mrgreen:

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

2101 pa samara pa samara pa samara pa 2111.
Čisto za evidenciju.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

aleko dok se ne raspadne :) koja udje u aleka tu cu da zenim, :)

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

E,nazdravlje!!! :cool :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

ja sam to odavno, rekao, auto nije prikaz materijalnog stanja, ja sam mogao da uzmem auto i do 10 000e al to meni ne stoji niti mi treba, kupicu ga do kraja sl godine al do sad mi nije trebao i auto kupujem za sebe a ne za druge.

Boki78

Post by Boki78 »

I jeste i nije, preciznije nije pouzdan pokazatelj materijalnog stanja.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

sto kazes i jeste i nije, imam par drugara koji su dali po 7-8 hiljada za auta i kad dodje mali servis i gume kukaju i dizu kredit da bi kupili gume, a auta kupili da bi bili smekeri.

Post Reply