lada 111 OBD pomoc

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

lacko123
Automobil: lada 111

Re: lada 111 OBD pomoc

Post by lacko123 »

E evo jedan zanimljivi podatak cega se stari sjetio. on kad je kupio auto non stop ga je drko check engine bla bla.
da na kraju u servisu u rijeci kad je bio to je bilo prije dosta godina
kaze kad su mu mjenjali ecu on je imo od boscha gore i skinuli su mu ga i stavili ruski ECU
bio je u radionici dok su servisirali jer je znao decka koji tamo radi ovo ono.
znaci sad on ima ruski jer sve na ecu pise na ruskom je reko.
dok na starom koji su mu skinuli je pisalo bosch

update:
znaci koliko gledam po netu i tako to ocigledno ladi treba samo taj K-line
i plus i minus
naso sam i kabel na dx je 9 dolara sta i nije tako skupo ali ima sve pinove.
kablovi su gm12 na obd 2 16pin evo link sa DX
http://dx.com/p/12-pin-to-16-pin-obd2-d ... vAeMvvzX4Z

Takoder test pinova K-line i plus i minus ima objasnjeno na ovom videu
http://www.youtube.com/watch?v=_BeEyz6n6To

e sad nemojte me krivo shvatiti govorim to ko mogucnost.
stari je reko kao sta sam napiso u prijasnjim postovima da su mu spojili u onaj metalni okrugli ispod volana i uzeli plus i minus sa baterije
po tome su tri zice moguce da srednji izvod od tog metalnog je zivi k-line i plus i minus sa baterije i tester radi rucni je tako ?

takoder sam bio sa multimetrom u autu vidjet dali je mozda negdlje zica podijeljenja gurnuo sam jednu probnu sondu u srediste onog metalnog i sa drugom sam iso po konektoru i sve su pistale :? mozda jer preko centraline su sve u kratkom spoju moguce.
vanjski plast tog zeljeznog mi daje short samo na PIN A i G po onoj slici na prvoj stranici A je gnd ali G neznam sta pise jer neznam ruski :)

e sad ima li mogucnosti da stvarno k-line protokol postoji i u toj zeljeznoj uticni ne samo na tom GM12 konektoru ???

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Nema. Tu su samo dvije žice kao i na upaljaču, samo je utičnica drugačija. Ja sam je mijenjao pa znam 100%
Takva utičnica ima i na starijim Ladama, a i na Stojadinima.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

lacko123

Post by lacko123 »

aham. Sutra idem sa starim ovdje negdlje u puli na dijagnostiku pa cu tocno vidit koje pinove koriste cu malo porazgovarat i da mi daju da vidim kabel.
naravno ako budu od volje :D

ali opet znaci samo po svemu tome meni treba k-line pin i plus i minus na onom sticku. i trebalo bi to radit po svemu sta ima na netu i sta sam naso

lacko123

Post by lacko123 »

Danas ce da vidimo jucer je stigo OBD tako da danas cu probably spojit ga spajam mu 12 v i k-line i j-line i palim auto i nadam se da je sve ok. :D

lacko123

Post by lacko123 »

eto znaci napravio kablove sve pinove spojio kako treba spojim kline spojim L line plus minus sve ali ni jedna program ni mob nemoze se spojit na ECU
e sad il je pogresan protokol il su neki cudni pinoutovi kod mene....

rascho

Post by rascho »

Radi direktno sa terminal programom. Spojiš se na serijski port i onda upisuješ AT komande. Ako ti interfejs ima napon on će odgovarati na komande, čak iako se ne spoji sa autom.

lacko123

Post by lacko123 »

ovaj je preko blutuše nije serial.
znaci ja se spojim na interfejs ali interfejs nema komunikaciju sa ECU.
probo sve zive programe free na netu ni jedan se ne moze spojit u ecu po ni jednom protoklu kako su spojene zice :/

rascho

Post by rascho »

Znam da je bluetooth, ali možeš nakon uparivanja napraviti virtualni serijski port na bluetoothu i onda se spojiš na taj port. Ali ako kažeš da se program spoji na interface onda je to to. Neki programi imaju terminal ugrađen, pa možeš direktno u programu upisivati komande. Možeš li ručno odabrati protokol? Iako bi interface trebao moći prepoznati koji protokol auto koristi, ali možda ručni odabir pomogne. Ako to ne pomogne, onda mislim da nemaš sreće :(

lacko123

Post by lacko123 »

ima rucni i automatski auotomatski nece rucni takoder nece

lacko123

Post by lacko123 »

ok jucer cijeli dan zezanje oko toga svega i na kraju nista jos cu danas ic do mehanicara frenda ako on ima nest u rukavu.

ali ce da isprobam OBD na cliu taman se bratu jucer upalila lampica kad se vraco iz italije

lacko123

Post by lacko123 »

Pa mogu priznat da jako ljepo radi taj OBD u burazovom cliu 1.2
danas spojio malo sam imo problema jer naravno buraz nije dao kontakt a ja mu govorim daj kontakt pa me nije dozivio :D
izbaci gresku odmah i objasnjenje uz gresku. takoder sam skinuo i sve greske za 53 automobila na mobitelu. te softwere za mobitel.
izrestartirali itd upozori da nakon restartanja auto moze ic slabije par kilometara dok se opet parametri ne popune itd.
ocitavanje temperature motora rpm, pozicija gasa pritisak injektora dosta toga ima ima i vise ali buraz nema senzore za to sve :)

Martin Skopje
Automobil: lada 110

Post by Martin Skopje »

http://reklama5.mk/dataImages/advertism ... 6fcb00.jpg

ispricavam se mozda sam pogresio board al hteo sam da pitam dal neko ima ovakav uredjaj i jel ako kupim ovo mogu vidjeti na ladu neke stvari ? hvala za odgovor
LADA VOZI DADA

nemanya
Automobil: NIVA 4x4

Post by nemanya »

Kao i sa svim OBD dijagnostikama na bazi ELM čipa možeš samo čitati greške i neke parametre.
Treba ti lap top (za novije verzije) ili neki komp sa RS232 portom (za starije verzije) i prigodan program na kompu.

rascho

Post by rascho »

lacko123 wrote:Pa mogu priznat da jako ljepo radi taj OBD u burazovom cliu 1.2
danas spojio malo sam imo problema jer naravno buraz nije dao kontakt a ja mu govorim daj kontakt pa me nije dozivio :D
izbaci gresku odmah i objasnjenje uz gresku. takoder sam skinuo i sve greske za 53 automobila na mobitelu. te softwere za mobitel.
izrestartirali itd upozori da nakon restartanja auto moze ic slabije par kilometara dok se opet parametri ne popune itd.
ocitavanje temperature motora rpm, pozicija gasa pritisak injektora dosta toga ima ima i vise ali buraz nema senzore za to sve :)

Evo da i tebi napomenem, kada već voliš lemiti. Ako je ovaj kabel bio sa ELM čipom, a čini mi se da jeste, vjerojatno je to problem. Naruči "dumb" kabel sa FTDI čipom (još ih zovu VAG.COM 409 na ebayu) i onda prelemi kontakte, pa probaj sa ruskim softverom koji sam stavio u temi Dijagnostika za Bosch MP7.0. Taj softver podržava sve Ladine ECU-e i trebao bi raditi. Jedino što je na ruskom, ali jebi ga, upiši tečaj :)

Post Reply