BA3 2108
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
Boki78
Re: BA3 2108
Valja li menjac sta na to? Ovaj moj expertski remontovan me nervira povremeno 
Na kojoj ....ovoj beloj???? Jesi bre ti luuu....pa kao nov je ...pa probaces ga ......stizu sutra tablice pa mozemo da blejimo ako si dokon
-
Boki78
Meni svejedno na kojoj, samo da je besprekoran i da ga nije opravljao neki od nevidjenih experata za samare
Dokonost mi je na zalos' stran pojam. Sutra imam anganzman od 8am do ponoci u full-u Al svejedno prva prilika i maznem ti menjac ako valja
Dokonost mi je na zalos' stran pojam. Sutra imam anganzman od 8am do ponoci u full-u Al svejedno prva prilika i maznem ti menjac ako valja
Boki78 wrote:Al svejedno prva prilika i maznem ti menjac ako valja
Danas kad sam se vratio sa Gagom iz Kraljeva ,cekale me tablice,zasrafio ih ,i sad dosao iz N.Sada sa lajkom.Moja prva voznja s njom.Oko 200 i nesto kilometara ........utisci vise nego ocekivani.Lepo ide ,ne trese ,ne lomi,ne otima se.....fino poteze u svim rezimima (shodno plinu i motoru 1.3)....i naravno lezaj alternatora se cuje i dalje.
Resicu ga ovih dana ...
Resicu ga ovih dana ...
Posto sam sinoc presao sa kolima u cugu 200 i nesto kilometara .....imao sam priliku da ispratim temperaturu,paljenje ventilatora i te stvarcice....i uopste sveobuhvatno ponasanje ove krkele.
Bio sam ubedjen da ono sto melje je lezaj alternatora,te ga tako jutros nabavim sa ciljem da to danas resim(zamenim).
Sad idem na drugu pricu pa se opet nastavljamo gde smo stali ....
Nocas gledam na kupindu sta ima ,i snimim neki skidac nalepnica za 100 kinti.Uuu pomislih ovo mi treba jer sam juce uzeo tablice,pa taman da skinem one stare dve nalepnice sto stoje ,i usput jos brdo nekog skorelog selotejpa sto stoji po staklima od nekih lepljenja.Pogledam odakle je prodavac - Nis!!! E jbg-a....duplo skuplja postarina od artikla .....strugac 100 a postarina 240.....hebes posao (mislim se u sebi).Sva sreca stoji slika tog strugaca u oglasu ,i ja izvalim da vuce poreklo iz Wobi- Haus-a.Odem na njihov sajt i nadjem isti taj strugac za 34din u prodaji sa PDV-om.
Uh pomislih u sebi ....onaj nislija gori od mene
i posto mi je Wobi haus blizu kuce,ja se malopre zaletim tamo po taj strugac.Naravno pokupujem jos mali milion nekih pizdarija,ali uglavnom kupim i strugac ALI ne ovaj socijalni od 34din,nego neki sa 10 patrona za rezervu ,gumirana drska i te fore .....230din valjda ..... kovelim ko sta radi ,ja samo registrujem i struzem te nalepnice u pi...mat...nu
Sednem u lajku i aj reko kuci na struganje i menjanje lezaja na alternatoru....
Sad se vracam na onu pricu gde smo stali malopre......
Idem ja tako i prolazim pored servisa od drugara koji mi odrzava ove TSI,FSI,TDI i te munje sto Alexa voli,i on mi mase i svrne me kod njega.Crce covek od smeha kad me video u lajci ....i jos me zjbava da se ne parkiram u dvoriste nego da je ostavim na ulici da mu se ne smeju musterije......
Dok se on sprda sa lajkom....ja vec drpio nastavak i gedoru 17 i otpustam alternator ,samo da zbacim kais da vidim jel ce se KRLJANJE lezaja izgubiti.On me i dalje zeza...vice skuplji lezaj od lade ....zbacio ja kais ,upalim lajku .....I OPET CUJEM ONAJ ZVUK LEZAJA !!!!!!
Eeeee jeeeeeeeeee
Aj (kazem ja njemu) ne nerviraj me od sabajle ,nego vidi sta zveci ovde
Uze covek stetoskop kao onaj kod doktora samo ima neki zavrsetak kao sipkica,i poce da prislanja tamo pod haubom.Sad ja njega krenuo da tovarim kako mu lepo stoji ,i kako je bas velika steta sto nije postao doktor kad ima tako lepe usi za onu skalameriju ......i uglavnom skine on to sranje s glave i kaze.
- Spaner umro....vodena pumpa naceta.Cujem i nju .
Do jaja mi krenuo dan mislim se u sebi ...... bacim onaj kais od alternatora na sediste ,zatvorim haubu ...... i pozdravim se s njim.
Prolazim pored TOP AUTA na putu do kuce,stanem na cetri migavca da ga ne gasim (sad mogu da se kurcim posto je na plin hahaha)...... dobar dan - dobar dan ....i evo epiloga.
1. - Vodena pumpa BGA (kao englezi) - 1800din ...... kinesku od 1300 nisam ni gledao
2. - Zupcasti BOSCH (kao) - 500din
3. - Spaner (nemam pojma ciji je) - 600din
4. - Filter za ulje - 330din
5. - Optima 4L - 1250din
6. - Alternator kais (imao nov od neke lajke) tako da ga nisam sad kupovao
Uglavnom ..... TOP AUTO i WOBI HAUS ..... sa pljugama,kocom i jednom crvenom za plin - ODE stotka A TEK JE PODNE
Eno ladi se krkela isprd kuce da ne przim ruke ..... pa taman da nesto prezalogajim i idem da srafim.
Upalicu je valjda opet do mraka .......
Sutra zakazano pranje motora kod travelmana....... ostaju jos svecice i filter za vazduh .......da vidimo ono sito posle za plin jel prljavo .....i to mu je to za pod haubom.....
Onda cemo malo sminke to oko limarije .....i onda moze da ide na mobile.de
Bio sam ubedjen da ono sto melje je lezaj alternatora,te ga tako jutros nabavim sa ciljem da to danas resim(zamenim).
Sad idem na drugu pricu pa se opet nastavljamo gde smo stali ....
Nocas gledam na kupindu sta ima ,i snimim neki skidac nalepnica za 100 kinti.Uuu pomislih ovo mi treba jer sam juce uzeo tablice,pa taman da skinem one stare dve nalepnice sto stoje ,i usput jos brdo nekog skorelog selotejpa sto stoji po staklima od nekih lepljenja.Pogledam odakle je prodavac - Nis!!! E jbg-a....duplo skuplja postarina od artikla .....strugac 100 a postarina 240.....hebes posao (mislim se u sebi).Sva sreca stoji slika tog strugaca u oglasu ,i ja izvalim da vuce poreklo iz Wobi- Haus-a.Odem na njihov sajt i nadjem isti taj strugac za 34din u prodaji sa PDV-om.
Uh pomislih u sebi ....onaj nislija gori od mene
Sednem u lajku i aj reko kuci na struganje i menjanje lezaja na alternatoru....
Sad se vracam na onu pricu gde smo stali malopre......
Idem ja tako i prolazim pored servisa od drugara koji mi odrzava ove TSI,FSI,TDI i te munje sto Alexa voli,i on mi mase i svrne me kod njega.Crce covek od smeha kad me video u lajci ....i jos me zjbava da se ne parkiram u dvoriste nego da je ostavim na ulici da mu se ne smeju musterije......
Dok se on sprda sa lajkom....ja vec drpio nastavak i gedoru 17 i otpustam alternator ,samo da zbacim kais da vidim jel ce se KRLJANJE lezaja izgubiti.On me i dalje zeza...vice skuplji lezaj od lade ....zbacio ja kais ,upalim lajku .....I OPET CUJEM ONAJ ZVUK LEZAJA !!!!!!
Eeeee jeeeeeeeeee
Aj (kazem ja njemu) ne nerviraj me od sabajle ,nego vidi sta zveci ovde
Uze covek stetoskop kao onaj kod doktora samo ima neki zavrsetak kao sipkica,i poce da prislanja tamo pod haubom.Sad ja njega krenuo da tovarim kako mu lepo stoji ,i kako je bas velika steta sto nije postao doktor kad ima tako lepe usi za onu skalameriju ......i uglavnom skine on to sranje s glave i kaze.
- Spaner umro....vodena pumpa naceta.Cujem i nju .
Do jaja mi krenuo dan mislim se u sebi ...... bacim onaj kais od alternatora na sediste ,zatvorim haubu ...... i pozdravim se s njim.
Prolazim pored TOP AUTA na putu do kuce,stanem na cetri migavca da ga ne gasim (sad mogu da se kurcim posto je na plin hahaha)...... dobar dan - dobar dan ....i evo epiloga.
1. - Vodena pumpa BGA (kao englezi) - 1800din ...... kinesku od 1300 nisam ni gledao
2. - Zupcasti BOSCH (kao) - 500din
3. - Spaner (nemam pojma ciji je) - 600din
4. - Filter za ulje - 330din
5. - Optima 4L - 1250din
6. - Alternator kais (imao nov od neke lajke) tako da ga nisam sad kupovao
Uglavnom ..... TOP AUTO i WOBI HAUS ..... sa pljugama,kocom i jednom crvenom za plin - ODE stotka A TEK JE PODNE
Eno ladi se krkela isprd kuce da ne przim ruke ..... pa taman da nesto prezalogajim i idem da srafim.
Upalicu je valjda opet do mraka .......
Sutra zakazano pranje motora kod travelmana....... ostaju jos svecice i filter za vazduh .......da vidimo ono sito posle za plin jel prljavo .....i to mu je to za pod haubom.....
Onda cemo malo sminke to oko limarije .....i onda moze da ide na mobile.de
Da si znao, mogao si juce kod Milikica da uzmes Valeo pumpu za 1900 din 
Samo Samara Srbina Spasava
...da je mi je ova iz Kraljeva tu - nebi je ni kupovao
...salim se ......ma ide dalje tako da je nebitno ....aj bas da ne bude Kinez da mi ne proslini odmah .....
-
Boki78
I tad Skora duboko uzdahnu i pomisli "hebo te i to postoji, kuda ide ovaj svet danas? "skora wrote: Uh pomislih u sebi ....onaj nislija gori od mene![]()
![]()
A ja imam kineza (postoji na forumu) koji je presao 5000km bez greske i ne znam sta bih sa njom, al dobro Skora je inace seretlija za lovu voli da poklanja prodavnicama auto delova vise nego prasice da jede Cak mislim da mozda negde imam i upotrebjliv spanerskora wrote: 1. - Vodena pumpa BGA (kao englezi) - 1800din ...... kinesku od 1300 nisam ni gledao
Zapatila ti se crvotocina na drvetu pa si resio da je teras?skora wrote: 5. - Optima 4L - 1250din
Jaooooo breeeeeBoki78 wrote:A ja imam kineza (postoji na forumu) koji je presao 5000km bez greske i ne znam sta bih sa njom,
Ma ne vredi ,kad mi Dejca digne zivac od sabajle
Pa sta da radim sada .....da idem da zamenim za nesto drugo
Pa imam kantu onog Madjarskog Castrola sto sam doneo.....tj barem MISLIM da imam ako mi je nisi oteo dok sam se okrenuoBoki78 wrote: Zapatila ti se crvotocina na drvetu pa si resio da je teras?
Ma cekajte ljudi .....jel znate da nisam upalio lajku
...... izgleda da sam je pokvario
Bez zezanja.....napatio sam se ko niko
...... sam
...... i na kraju kad sam je upalio ona radi na DVA cilindra !!!!!! .....i to samo na prva dva !!!!
Aj Dejco oci moje
...pomazi bratu u nevolji
...sta joj je ????
Bez zezanja.....napatio sam se ko niko
Aj Dejco oci moje
-
Boki78
Znam kako ti je. Kad ga cujem kako hvali onaj skrndelj od pokusaja mobilnog OS-a poznat pod win phone 8 meni dodje da placem.skora wrote:Ma ne vredi ,kad mi Dejca digne zivac od sabajle- sve ide naopako
A pa to, dao sam zeni da zaliva cveceskora wrote: Pa imam kantu onog Madjarskog Castrola sto sam doneo.....tj barem MISLIM da imam ako mi je nisi oteo dok sam se okrenuo......nesto je nisam video odavno tamo gde bi trebala da bude
Ako nastavis da je popravljas nece joj vise biti nistaskora wrote:
Aj Dejco oci moje![]()
![]()
...pomazi bratu u nevolji
...sta joj je ????
Daj ne zajebavaj ....ozbiljno radi na samo na prva dva ....ali PRVA DVA koja nisu u paru !!!!Boki78 wrote:Ako nastavis da je popravljas nece joj vise biti nista
Ne kapiram????
-
Boki78
Svecice, kablovi, kapa/ruka? Ili si mozda demonstrirao talenat pa pokrivio ventile na trecem i cetvrtom
Kad si izmenjao pumpu spaner i zupcasti, te uzubio motor prema reperima, zategao kais jesi li obrnuo dva kruga na radilici (ne na bregastoj kao experti nivoa nosac kabriolet cipela osmi dan
) ?
Kad si izmenjao pumpu spaner i zupcasti, te uzubio motor prema reperima, zategao kais jesi li obrnuo dva kruga na radilici (ne na bregastoj kao experti nivoa nosac kabriolet cipela osmi dan
NOVO IZ RADNJE ....Boki78 wrote:Svecice, kablovi, kapa/ruka?
Izmerena kompresija ... 10 na oba.Cuvam ti kartoncic da vidisBoki78 wrote: pa pokrivio ventile na trecem i cetvrtom![]()
Jesam ...sve ok ....reperi na svom mestu i gore i dole .....okrece kako trebaBoki78 wrote: jesi li obrnuo dva kruga na radilici (ne na bregastoj kao experti nivoa nosac kabriolet cipela osmi dan) ?
Aj dalje