BA3 2108

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

skora

Re: BA3 2108

Post by skora »

:D :D :D ............ :!: .......... :P :P :P

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

ja imam obican manometar pa sa njim izmerim, imao drugar samaru koja ni kap ulja nije trosila ubaci na tehnickom sondu ono ubi koliki su mu gasovi, dodjem ja sa alekom i kantom ulja u gepeku i kod mene ko na novom autu, oce covek da se pojede od muke :)

skora

Post by skora »

Imam sledecu situaciju pa mi treba pomoc pametnijih.....ja cu pokusatu detaljno da opisem problematiku pa ko je voljan nek me posavetuje....

- Juce kad sam menjao zupcasti ,pumpu i spaner,odpustim prednji nosac motora da bi ga ukosio ,jer nisam mogao od grede da izvucem pumpu sa onim sus plehom.Tad kad sam odpustio motor,i krenuo da ga dizem dizalicom,VAKUM koji stoji na razvidniku oslonim VALJDA na crevo od kocnica ili na nesto drugo,i onaj polu mesec koji ga drzi na razvodniku mi pukne.Ok,jbg...desilo se ,sta sad....odem kupim novi vakum,skinem razvodnik,zamenim vakum,vratim razvodnik i na UVO ga kao namestim kako bi trebalo.Upalim ga ,radi .....prima gas onako odsecno....i ja krenem veceras u voznju.U brdu mrtav najstrasnije .....prva/druga jedva......izadjem na auto put ....ide 110 ali mi nije to to......ler gas nemam.Gasi se.Stanem,krenem da drndam onaj sraf od plina na racvi (nemam na rasprsivacu onaj za ler),i kovelim da mu dodam malo plina jel kontam da je ugusen zbog toga.....medjutim nije.
Nije mu paljenje na mestu .....razvodnik treba da se koriguje.

E sad tu imamo problem.....auto radi samo na plin.Verovatno je karburator zapeko.....ili mozda b.pumpa......ne znam ,nisam to istrazivao jos.

Moje pitanje glasi:

- Kako da mu namestim paljenje na idealno (nemam stroboskop) a pritom imamo rad SAMO na plin.Dakle nema skidanja poklopca filtera za vazduh za vreme stelovanja.....Jel izvodljivo???

Boki78

Post by Boki78 »

skora wrote:- Juce kad sam menjao zupcasti ,pumpu i spaner,odpustim prednji nosac motora da bi ga ukosio
Ali zasto? :mrgreen: Podmetnes krokodilku pod karter blizu remenice zupcastog i nategnes motor. Works like a charm ...

Probaj da zagrejes motor, zapamti gde ti je razvodnik, stavi ga na nulu pa mrdaj oko nule po malo i tamo gde najbolje prima gas ostavi ... To je seljo kvaizexpert metod. BTW dzimrijo nabavi strob trebace nam :kez :kez

travelman

Post by travelman »

Majstore, nesto mi nije jasno ... :P ...

Kompresija preko 10 a uz brdo jedva vuce prvom ... :kez ...

Znas da promenis zubcasti a ne umes da uzubcis razvodnik ... :kez ...

Namestio bih ti to ali moram tetki da odnesem lek ... :kez ...

Boki78

Post by Boki78 »

travelman wrote: Kompresija preko 10 a uz brdo jedva vuce prvom ... :kez ...
Jos bolje od toga je sto ga taj podatak raduje :mrgreen: :mrgreen:

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

jes ti uzupcio razvodnik posle svega

skora

Post by skora »

Boki78 wrote: Ali zasto? :mrgreen: Podmetnes krokodilku pod karter blizu remenice zupcastog i nategnes motor. Works like a charm ...
Cekaj ne kapiram te :hit ...ja napisem sta sam uradio,a ti mi kazes uradi TO sto sam ja napisao.......ili si mozda hteo da mi kazes da nisam trebao da otpustam nosac motora????
aleko-2141 wrote:jes ti uzupcio razvodnik posle svega
Svasta !!! Pa kako se vozim ako ga nisam uzupcio :? .......nego treba da ga turim soprostenjem u idealnu poziciju.Da imam rad na benzin umeo bih bolje nego sa stroboskopom,ali na plin ne znam kako to da izvedem.....Ovo sto boki kaze za primanje gasa je ok,ali .....eno ga ,prima gas savrseno ,ali ide bulja.......mislim ide ,ali nije to to.
travelman wrote:Znas da promenis zubcasti a ne umes da uzubcis razvodnik ... :kez ...
UZUPCEN JE RAZVODNIK BREE!!!!!! Paljenje treba da se nasteluje :!:

Boki78

Post by Boki78 »

skora wrote:ili si mozda hteo da mi kazes da nisam trebao da otpustam nosac motora????
Citas mi misli :mrgreen:

Samo si pravio posao bez posla sa prednim nosacem ...

skora

Post by skora »

Pa jbg-a.....nisam ni probao bez odpustanja ......ali ne znam jel moze toliko da se nategne da izadje pumpa gore bez odpustanja njega

Boki78

Post by Boki78 »

Moze, provereno.

P.S nemoj da vadis i vracas brezon spanera papagajkama :mrgreen:

skora

Post by skora »

Boki78 wrote:Moze, provereno.
E pa jbg-a,nisam znao.....al dobro ....jedan sraf samo izbio ....kao na amortizeru
Boki78 wrote:P.S nemoj da vadis i vracas brezon spanera papagajkama :mrgreen:
Kod mene je stari tip.....na maticu ;) ...ide bez otpora

travelman

Post by travelman »

Ok, uzubcio si. Ali kako. Ako je razvodnik lepo uzubcen, paljenje ces lako nastelovati mrdanjem levo desno.

Ja sam se nekada igrao sa time na yugu, pa te pitam ... na koji si nacin vratio razvodnik i kojim redosledom ga uzubcio.

Boki78

Post by Boki78 »

Za razliku od yugorada i lade kockadije samara ima razvodnik na bregastoj. Nema uzupcavanja i sl. zdarijapi :)
skora wrote:Kod mene je stari tip.....na maticu ;) ...ide bez otpora
Pa i kod mene, doduse cela glava je modernizovana zbog njega :mrgreen:

skora

Post by skora »

travelman wrote:i kojim redosledom ga uzubcio.
Redosledom - palacinke u satou ,pa koca tamanica :!:

Nisam te cimao danas jer je vreme bzvz......Kapiram te o cemu mi pricas,.....pali na cvrgu,ali mi ne ide onako kako bi ja voleo.

Ne znam jesam li ga sjebao drndajuci sraf od plina,ili mi ravodnik trazi korekciju.Sve je to nezgodno istrazivati na plin ,jer samo to gorivo radi,

Da je na benzin,namestis ga na idealno,pa ga onda trazis na plin i to je to....ovako .....mislim da cu morati da potrazim pomoc pametnijih ....

Sutra cu ....danas niko ne radi

Post Reply