Lade na ulicama !

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

travelman

Re: Lade na ulicama !

Post by travelman »

U jednoj ruci sam drzao pumpu a u drugoj kantu sa benzinom da se ne prospe ...

Sad razmisli kako sam vozio i cime sam slikao ... :!: ...

travelman

Post by travelman »

FIAT SAMARA :D :D :D

Image

Image

Image

skora

Post by skora »

Kad si bre slikao ovo :shock: ...jesi slikao moju krkelu???

travelman

Post by travelman »

Dok si ti konobarici objasnjavao finte iz zmajevog gnezda, ja i Gago smo ti vec bezecovali sledeci primerak.

A za krkelu su mi bile masne ruke, nisam se ni setio. :oops: .

djape1977

Post by djape1977 »

a sto si slikao 125p i stavio u temu o ladama?
j***** auto bez kardana

Marety
Automobil: Lada Vaz 21063

Post by Marety »

Sta fali sto ga je stavio, i ovako je to lep model, pandan ladi...
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

Zato sto ne odgovara naslovu teme,mada ni ja ne vidim nista lose sto ga je stavio

travelman

Post by travelman »

a sto si slikao 125p i stavio u temu o ladama?

sto se tice zvona menjaca od pezejca ne mogu da ti pomognem, nisam ga nikad imao ni probao bilo sta sa tim zvonom. koliko ja znam, blokovi motora za 1300/1500 125P i PZ su uzi od fiat DOHC blokova i samim tim raspon srafova za kacenje menjaca za motor verovatno ne odgovara.
ono sto mogu da ti kazem na temu menjaca i motora je da zvono menjaca za fiat 124 (special, kupe, spider) ili 125 (italijanski) moze direktno da se zasrafi na ladin menjac. sa druge strane to zvono odgovara za fiatove DOHC motore koje su nosili razni modeli od 124, 125, 131, 132, ritmo, regata, kroma do bravo, brava i razne lancije. u principu, u kom god fiatu il lanciji vidis DOHC motor - sve je to isti djavo.

sto se motora tice - naravno da italijani ne proizvode isti motor 40 godina. razvijao se i dobijao razne izmene tokom godina. za ubacivanje u ladu je najprostije uzeti motor od nekog fiata sa zadnjim pogonom, znaci 124, 125, 131, 132, argenta. motori za modele sa prednjim pogonom su dobili mnogo modifikacija koje otezavaju ubacivanje u ladu.

karter:
za pocetak, u svim modelima sa prednjim pogonom motor je nagnut za 15tak stepeni pa kad takav motor postavis u ladu dobijes karter koji je nagnut u stranu a ne moze ni da stane ge treba jer se sudara sa poprecnom traverznom ispod motora. znaci, potreban ti je karter od 124/125/131/132 ili argente ili da sam napravis kakv ti treba. onda ulazis u pricu oko uljne pumpe.

Ja ga stavi pa sad nema kajanja ... ;) ...

A Marety je dao tacan odgovor, zato sto je pandan Ladi.

Cesto se u postovima spominje pz, neko je skoro postavio i njegove zadnje stopaljke pitajuci sa kojeg modela su. Mi stariji se secamo tog modela a vecina mladjih ga, mozda, nije videla ni na slici.

Dakle, ako je slicica ne adekvatna, moze da se brise. Necu se ljutim ... :oops: ...

Alexa

Post by Alexa »

Ja sam postavio to pitanje :D
Predpostavio sam bio da su od nekohg fiata a i bili su mi poznati,al ipak nisam mogao da se setim

travelman

Post by travelman »

Pa to ti kazem, zbog tebe sam ga slikao i postavio sliku ... :D ...

Alexa

Post by Alexa »

Ja nemam nista protiv :D

djape1977

Post by djape1977 »

ne kazem da reba da se brise, ali je red da se napise da je 125p u pitanju, jer gomila klinaca misli da je i to lada
j***** auto bez kardana

travelman

Post by travelman »

Primljeno k znanju ... :oops: ...

Licno sam i ja par puta cuo da ga pojedinci zovu ladom, pogotovo ako ga posmatraju bocno.

Alexa

Post by Alexa »

Pa da,za one koje to ne zanima (klince,mog uzrasta) sve je to lada :D

travelman

Post by travelman »

sve je to lada
Samo drugo pakovanje ... :mrgreen: ...

Krajem 80tih i pocetkom 90tih je bilo jeftino ici u Poljsku na zimovanje, stariji pamte ta vremena. Taxi je tamo bio jeftin a i svi su vozili samo 125p tako da sam se tih 15tak dana navozao u njemu. Pamtim da je imao grejanje kao Lada, na zadnjim felnama kramponke i nema brda gde se nije peo.

Dosta dugo je bio jedan primerak kod mene u komsiluku ali nikada nisam cuo da se zale na njega. Ubila ga je korozija i tako je okoncao svoju karijeru. Ali u svakom slucaju, vise se kotrljala Lada nasim drumovima nego 125p.

Post Reply