Te dimenzije ti ne znace nista oko dijagnostike problema. Prva ovih 28mm je i inace irelevantna, a ova druga nije bitna za dijagnozu problema al moze da posluzi pri izboru patrone.
Daklem uzmes, vratis to sve nazad i onda izmeris odstojanje srednje sajbne od centra vertikalne cevke. Ukoliko je to odstojanje 47.5-50mm OK si, ukoliko nije mora da se modifikuje.
No imajuci u vidu da ti je pogon istrosen onda to sve lepo baci, ukljucujuci patronu i idi i kupi krsten pogon . Pazari neki shimano entry level pogon. To na zalost nije bas 1000 dinara ...
Zasto?
Dva razloga.
1. Ovaj od 1000 dinara ti je nitnovan za kurblu, pa kad nitna malo popusti bude belaj, maloko vrtis i u mestu. Shimanov ima nazubljeni nosac i od proklizavanje nema nista.
2. Mnogo bitniji od prvog jeste sto Shimano ima i patrone i pogone. Pri tome kompatibilne i dokumentovane. Ako kupis pogon u originalnom pakovanju onda dobijes i dokumentaciju sa spiskom kompatibilinih patrona pa kupis sta zelis i sve radi kako valja bez uklapanja razlicitih standarda, cisto da :
a) ne bi jurio liniju lanca
b) dosao u situaciju kao na slici
sto je klasicna rukijevska lelemudija...
Mozes naci brdo shimano dokumentacije na netu pa unapred odabrati modele koji ti odgovaraju prema stanju na lageru uvoznika. Pri tome pazis i na duzinu kurble. Ukoliko si npr visok i jak onda uzimas duzu kurblu, ukoliko si mini gremlin onda kracu. Ja npr vozim iskljucivo 175.
Francuski ce u Srbiji jako tesko da vidi. Pre ce naleteti na Italijanski (36x24)bruyoni wrote:Duzina osovine ti je bitna kada kupujes novu patronu, pored toga da li je engleski ili francuski navoj
Koji ima ce uz razumnu pretpostavku da ne vozi neku egzotiku, a ne vozi, tako sto ce pokusati da uvrne solju na strani na kojoj su lancanici. Ukoliko je levi navoj onda je engleski, ukoliko je desni onda Italijanski.
Za kompletan servis cetvrtke mu na zalost trebaju tri alata. Kljuc za skidanje srafa koji drzi kurblu, naravno moze i odgovarajuca gedora ukoliko ne zapinje, radapciger i kljuc za skidanje/zatezanje patrone. Sva tri je dobro imati zbog potencijalnih zajeba i modifikacija ...bruyoni wrote:Jedino ti za nove pogone treba alatka za dotezanje, imam je pa ako treba uzajmim ti je sumnjam da ce trebati promenio sam patronu proletos
Ako ces da ti jure dimzenije onda im bolje nosi ramaleko-2141 wrote:Nosim sve u kesi pa nek oni gledaju sta treba tj dimenzije a imam servis blizu pa cu odnesem kod njih da sklope, treba mi nova osovina i pedale tj komplet prednji deo posto sam izlomio sve, zivotinja vozio u 5-6 brzini uz brdo to krsilo sve zivo