Evo javljam se posle duzeg vremena i moram da vas pohvalim na veoma strucnim i korisnim savetima, a poneki su me bas i nasmejali....
Od kad sam se ozenio ostavio sam lajku koja se inace vodi na mamu u njenim rukama.... i sada imam mnogo problema.... i pored toga sto je crkao motoric za klapnu grejanja, kocioni cilindar na zadnjem levom tocku, a o prepravkama na kolima prilikom parkiranja vezanim za aerodinamiku automobila i da vam ne govorim.... imam problem sa gasenjem motora.... ja cu vam nabrojati stavke koje se desavaju pa ako je neko slucajno imao ovakav problem....
- Vozio preko Pancevackog oko 80 km/h i odjednom dajem gas a auto kao da ga ne prima ja pustim gas, pa opet ...nista .... i klak ...auto se ugasi....ja brzo kvacilo i verglaj....upali se bez problema i ja nastavi da vozim
- Sledeci dan idem skrecem desno saltam u drugu i klak ugasise....ja kvacilo upali iz prve i nastavi da vozim
- Krenem sada nazad vozim 60km/h opet ne prima gas ja brzo u trecu opet gas on nista.....klak i ugasi se...ja kvacilo, na pola kljuca upali i cepaj dalje...
- Krecem da se parkiram stisnem kvacilo da prebacim u rikverc...eto ti opet klak ugasi se.... pa da mi nije prirasla za srce polio bih je i bacio upaljac na nju...
Lada je 112 16v 1600, sa plasticnom usisnom, bobinama na svim svecicama, ugradjen plin lovato i nikada nisam imao problema sa njim. Jedno vreme me je zezala pumpa....pa je cak bila napukla i ona sisica na povratnoj grani na koju se stavlja crevo ali sam uspeo da je zalepim......od tada se pumpa malo cuje ali radi..... Doduse primetio sam da mi u zadnje vreme sporije nabija pritisak i da moram malo vise da verglam , cak je jedno vreme i teze palio auto ali zadnjeh par dana nemam problema sa paljenjem...
- Sve ovo mi se desavalo dok vozim na plin
- Na dijagnostiku trebam da odem ovih dana samo dok nadjem vremena
....pa vas molim ako je neko imao nekog iskustva sa slicnim problemom da mi da savet da me ne mantaju automehanicari....
....auto na leru radi super....ekstra vuce...ma pravi zmaj... dok se ne ugasi