Imbus 4 ili 5 dosta pomaze kod skidanja takvih selni.travelman wrote:Inace, napatio sam se dok sam poskidao stare selne, ne znam kako se zovu ali bile su one sto se namotavaju kao kada se otvara konzerva sardine..
Termostat
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: Termostat
-
travelman
Nisu na imbus, takve sam posle kupio i montirao za 5 min novi termostat.
Bile su one praistorijske selne na namotavanje. Gurnes mali srafciger ili nesto slicno i zavijas. Uzas ...
...
Bile su one praistorijske selne na namotavanje. Gurnes mali srafciger ili nesto slicno i zavijas. Uzas ...
Jesu li one originalne selne? One valjda mogu i srafcigerom da se zatezu/ opustaju i kljucem, da li bese 8 ili 9...
Samo Samara Srbina Spasava
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
one bre lisnate iz 41-ve, sto nikad ne pogodis kako treba da se odviju 
-
travelman
Bas te,prvo sam se ubio dok sam provalio na koju stranu se odvijaju ...
...
A posle sam stavio one moderne i dotegao malom gedoricom 7 iz mini kompleta ali ne smem to da kazem da Skora ne provali i da imam te male gedorice ...
...
A posle sam stavio one moderne i dotegao malom gedoricom 7 iz mini kompleta ali ne smem to da kazem da Skora ne provali i da imam te male gedorice ...
Last edited by travelman on Sat Oct 04, 2014 11:09 pm, edited 1 time in total.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
znam kako ti je, ja sam sve to zamenio
Da nisu na imbus ali lakse ti je da ih odvrtis imbusom zbog krivine nego pravim stafcigerom. Imbusom lakse pridjes, probaj drugi put.travelman wrote:Nisu na imbus, takve sam posle kupio i montirao za 5 min novi termostat.
Bile su one praistorijske selne na namotavanje. Gurnes mali srafciger ili nesto slicno i zavijas. Uzas ......
travelman wrote: ali ne smem to da kazem da Skora ne provali i da imam te male gedorice ...![]()
![]()
...
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Ja sam skoro menjao ta mala kratka creva i oba su ista.travelman wrote: Sve je ok ali prilikom zamene sam primetio da su ona 2 mala kratka crevceta sto se kace za termostat u ne bas sjajnom stanju.
Moje pitanje glasi, da li su oba ista pa da kupim bar jedno da mi stoji u rezervi jer mi se ne rastura sad sve nanovo kada mi nigde ne curi antifriz na spojevima.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
-
travelman
Hvala Rale, i meni su odokativno oba bila ista al reko bolje da pitam. Kupicu ih pa nek stoje za rezervu. Takodje sam i rasturio stari termostat, procitah u predhodnim postovima to kao savet pa sad ako negde na putu novi ublokira u zatvorenom polozaju imamo resenje i za taj problem.

Jel ova oznaka 87 oznacava na kojoj se temperaturi termostat otvara ...
...

Jel ova oznaka 87 oznacava na kojoj se temperaturi termostat otvara ...

Ma jok ,to ti je godiste .....verovatno je fabricki ....msm prva ugradnja

-
travelman
To sam i ja pomislio, malo je falilo da zovem dedu i nagrdim ga sto ga on ne promeni nego sam ja morao da se bacim na trosak ..
...