dejca, Lada riva 2107

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
travelman

Re: dejca, Lada riva 2107

Post by travelman »

a sta ti duva u golfu u sredini ? :P
Nemam pojma, u golfu mi duva samo za vrat povetarac. :P . A ono pre sam zaboravio. :oops: .

Fala vi Dejca, sad znam. Mislio sam da je ko kod mene na Samari pa se cudim da si prevideo vruc vazduh.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

FENOX FENOX FENOX
Danas bio da kupim platine i usput uzmem i dva creva za prednje kocnice i one Fenox, prodavac kaze da su dodatno ojacane, videcemo kad se namontiraju. Ja ih menjam na dve godine jer me strah da ih vozim kad vidim da su ispucala creva.
Lada jos nece na servis kod majstora, jos drva nije sredio.Image Moracu da ga menjam, selo Bosnjace pored Leskovca tu ima jedan dobar majstor a buraz ga zna, pa videcemo. ILI cu se naljutim pa ja kad gu viknem da gu majstorisem ima da bude Image
Image Image

djape1977

Post by djape1977 »

http://i58.tinypic.com/34qle84.jpg

ova duza tri su kao i za ladu, teflonska opletena celicnom zicom, 1300din/komad ili tako nesto. vecna stvar
j***** auto bez kardana

dejca

Post by dejca »

Da vidi se da su jaca ta creva za kocnice.
Danas popricao malo sa ti drugim majstorem oko servisa i on mi kaze da netreba da menjam semeninge na ventilima. Kao zato nema potrebe, jer ako se menjaju ti semeninzi hoce i ventil da se zaokrene i vise ne naleze gde i pre, i zato vec ako se menjaju semeninzi na ventilima najbolje je da glava ide napolje pa na obradu i sve redom. Znam i ja sta je najbolje ali ima li za tim potrebe. Bez zamene tih semeninga rekao mi je skoro duplo vecu cenu za rad od ovog prvog majstora kog cekam da sredi drva pa da teram ladu. Ipak cu ja sacekati ovog prvog da zavrsi sa drvima i uradi mi ladu, majstor je proveren nekoliko puta i nije omanuo nikad.

dejca

Post by dejca »

Danas praznik miholj dan i cvece se nije sadilo i sanke varile pa se je majstorisalo oko lade. Promenjene su platine, stare su dobro i radile, sad lada ostrije prima gas.
Namontiran je i satić za vreme ali ne naleže dobro. Potrebno je iseći gore ili dole još oko 2 milimetra da upadne kako treba ali i toćemo uraditi ako se pokaže dobar.
Image

Evo i mojih dodatnih sijlica koje zbunjuju ljude kad se voze samnom i samo me pitaju šta je sa ovo.
Sijlica koja radi kada se pritisne kočnica.
Image

Sijlica koja beleži kada je otvorena ler dizna.
Image

Prekidač sa sijlicom koji svetli kada se ručno uključi ventilator na hladnjaku ili to on sam uradi.
Image

I nakraju video kako radi sijlica koja svetli kada se otvori drugo grlo na karburatoru. Ovde je privremeno dok nenadjem neko lepše rešenje.
https://www.youtube.com/watch?v=40LF5gZ ... bQ&index=1

travelman

Post by travelman »

Taj prekidac ventilatora sa sijalicom moram i ja da stavim.

skora

Post by skora »

Idejna resenja su strava :prvi ....pogotovo za drugo grlo .....ali estetska su ti ...... :hit

Pisi kako si sta povezivao....znas da sam u svadji sa strujom :mrgreen: ...pa da ne sprzim nesto ako pokusam :mrgreen:

travelman

Post by travelman »

Meni samo nije jasno kako je povezao za drugo grlo ... :? ... Sa cega ... :? ...

dejca

Post by dejca »

Postavi se mikro prekidač na polugi koja gura leptor drugog grla i to je to. To sam još pravio dok je išla na benzin jer je isti i gutala pa da vidim kad je otvarala to drugo grlo.
skora wrote:Idejna resenja su strava :prvi ....pogotovo za drugo grlo .....ali estetska su ti ...... :hit
Jeste moram to da rešim.

skora

Post by skora »

dejca wrote:Postavi se mikro prekidač na polugi
Kapiram kako funcionise,ali bi voleo to da vidim kako si izveo .....kad budes skidao filter - seti se pa skljocni jednu slikicu.

Kako si fiksirao mikro prekidac za polugu????

dejca

Post by dejca »

Važi slikaću. Mikri prekidač se postavi na fiksirani deo a poluga udara u njega.

skora

Post by skora »

Ma KAKO si ga fiksirao bre???? :!:
Kapiram ja gde on stoji i kako radi ,nego me zanima sta ga drzi....lepak,silikon..... sta????

dejca

Post by dejca »

Neznam kako je zgodno kod samare da se ugradi ali ja sam mu napravio postolje to postolje usrafio na poklopac bregaste. Mora se to improvizovati i sve zavisi od situacije karburatora i okoline. Evo slike gde mikro prekidac stoji na mojoj ladi i on je non stop pritisnut, kada vakum reaguje onda ga polugica pusti i on napravi kontakt. Bolje ce se videti kad slikam na mojoj ladi. Ali nece ti mnogo znaciti jer je kod samare sve drugacije.
Image

Boki78

Post by Boki78 »

dejca wrote: Sijlica koja radi kada se pritisne kočnica.
A cemu to sluzi, da te obavesti kada kocis :mrgreen: ili da ti javi kad je capnula sijalica u stopaljki?

travelman

Post by travelman »

ja sam to vidjao na nekim gradskim autobusima i uvek sam se pitao cemu sluzi.

Locked