Boki78-va samara ispod kruske

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

skora

Re: Boki78-va samara ispod kruske

Post by skora »

Ma otvaro mu drugo grlo malo ...... pa posle bilo NISAM CIKO MAJKE MI Image

Image

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Samo Samara Srbina Spasava

travelman

Post by travelman »

A cika Boki kad rece da mu Samara gazi 160, svi ste mu se smejali ... :!: .... Gago prvi ... :mrgreen: ...

Sad cika Boki ima napismeno doookuuumeeenaaattt od specijalizovane drzavne ustanove da je govorio istinu i postigao tu brzinu ... :mrgreen: ...

Za sve je kriv onaj set kvacila za lanciu , isporucuje mu visak snage na tockove pa se brzo okrecu ... :mrgreen: ...

skora

Post by skora »

Boki78 wrote: reci ti meni jel onaj tvoj rodjak sto radi karburatore hoce da iste razbusi za plin? :) Ako hoce po kojoj ceni? :)
Imam ja razbusen :) .......mislim rado cu ti ga ustupiti ako das neku adekvatnu ponudu :twisted: .....da zaradim neki dinar da prezivim http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i- ... n/28864037

:P

Gago

Post by Gago »

Koje su prednosti i mane razbusenog karburatora u odnosu na mesac ako se bas tako zove? :)

Boki78

Post by Boki78 »

skora wrote:
Boki78 wrote: reci ti meni jel onaj tvoj rodjak sto radi karburatore hoce da iste razbusi za plin? :) Ako hoce po kojoj ceni? :)
Imam ja razbusen :) .......mislim rado cu ti ga ustupiti ako das neku adekvatnu ponudu :twisted: .....da zaradim neki dinar da prezivim http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i- ... n/28864037

:P
Dobijes napolitanke i kocu plus mozes da uzivas u tome sto si ga uzeo za 219 dinara i sto sam se jedva uzdrzao da ti ne rknem somica na aukciju cisto fore radi :mrgreen: :kez

skora

Post by skora »

Gago wrote:Koje su prednosti i mane razbusenog karburatora u odnosu na mesac ako se bas tako zove? :)
Ma to je sad prica od tri dana,i svako bi mogao da iznese kontra adut na ono izreceno.....a opet iskustva na terenu isto mogu biti oprecna,i vrlo cesto se cuti varijante i ZA i PROTIV...

Elem .....busenje karburatora je fora kada je plin bio jos u zacecima,i kada su nam ploce (ili ti mesaci) bili mnogo manje dostupni nego danas......Secam se recimo perioda bombardovanja kada sam vozio na plin,pretakao ga rucnom pretakalicom i imao u garazi 30 boca jel se tada tocilo recimo samo u Krnjaci....

E u tom periodu ,izvensi Dule sa banovog brda (jedan od jako dobrih plin majstora),mi je napravio mesac za mercedesa kog sam tada vozio ,i ja sam bio srecan kao kuce u liftu.....

To ti je recimo momenat kada FAVORIZUJES plocu kao jedino resenje koje je 100% ispravno....

Sa druge strane,JA licno recimo ,nikako ne mogu da zamislim jednogrli karburator u recimo kecu ili jugu ,koji nije razbusivanjem prilagodjen plinu.Nekako mi se to podrazumeva TAK normalno :D

Sutina je sledeca ako bi je sazeli u dve reci:

Busenjem karburatora se plin UPUMPAVA samo u jednoj tacci(preko te dizne),i ta varijanta je osetno stura u snabdevanju ako je poredimo sa mesacem koji to radi preko vise tacaka (poput dizni).
Sledeca stvar je stelovanje......recimo dvogrli RAZBUSEN karburator je mnogo TEZE nastelovati da radi na plin nego li sa mesacem.....i otuda uvrezeno misljenje majstora da to NE VALJA !!!! (tako ti je recimo tvoj limar rekao za vrata da NE MOGU da se peglaju jer je dupli lim i tako te oduvao)
Ako bi sad krenuli da kudimo mesac,onda tu mozemo da pricamo o njegovoj visini u odnosu na grlo karba,pa tu dolazi do gubitaka itd....

Sve u svemu ,sustina je sledeca....Danas u 2014toj godini,svaki plinski servis se uvek rado odlucuje za DVA od mogucih 4 srafa koje nose mesac,i kratko trimovanje lera i vuce,umesto da se hebu sa ureznicama,teflon trakama,busenjima,i razmisljanjima dali je tu zid tanak ili debeo,dali je dobar ugao itd.....

Po mom skromnom misljenju ....to je otprilike tako nekako
Boki78 wrote:Dobijes napolitanke i kocu plus mozes da uzivas u tome sto si ga uzeo za 219 dinara i sto sam se jedva uzdrzao da ti ne rknem somica na aukciju cisto fore radi :mrgreen: :kez
:D :D :D sto nisi ...pa bi video ko je ludji :!:

Ako ces da ga uzimas ,onda ujutru ides ti u banku a ne ja (dolazi ujka Vanja),a nemam nigde blizu UniCredit banku ;)

P.S.

I spojler ti dolazi u paketu ...da znas ako se odlucis

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

ne znam koaj je prednost ili mana al znam sto ti rece da mi me3sac udara u haubu i zbog toga bi busio karburator al zao mi weber da busim, a mozda i nadjem plocu za njega

skora

Post by skora »

Dvogrli ne busis za DVE dizne na ista mesta......da znas ;)
I cek cek ...sa cega si skinuo weber??? :shock:

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

svako grlo svoja dizna?
ne pratis na casu :P
sa keca mediteran ili konfort kako se vec zvao, fiatov motor, weber 30/32

Gago

Post by Gago »

8) Skora 8)

skora

Post by skora »

aleko-2141 wrote:sa keca mediteran ili konfort
A reducir neki(ploca) ...jel treba :?
aleko-2141 wrote:svako grlo svoja dizna?
Naravno ,nego drugo nesto sam hteo da ti signaliziram....Prvo grlo se busi blize leptiru....i samo obratis paznju da ne dodjes sa diznom tamo do kraja (zida)....a druga desno od vertikalnog kanala a levo od srafa koj idrzi karburator ....

....i tako razbusen sa dve dizne ,ide sa dva creva u jednu Ve racvu,a ona jednodelna ide meni :D

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Cekajte aj naucite i mene oko toga. Kod mene za plin na karburatoru gore u fiteru postoje dva dozera plina i to tako tera, tako sam vidjao i na drugim automobilima. A vi sad pricate o nekim busenim karburatorima za plin. Zar je to bolje. :)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

isti ti je weber, kec, fijat, lada, mislim i jos neke marke auta starije proizvodnje, aj ti meni nacrtaj gde se busi :p gledao sam sinoc, ima 4 razlicite racve

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

dejca lepo ti je rekao skora, mesac je keva... ;) busenje je budzevina ali tako nekada mora kad nema drugog resenja(citaj para) ti imas bolju i skuplju varijantu... : :mrgreen:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Post Reply